Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

H-bullen 3 (2) 2014 Aktuell sommarbulle från läkarföreningen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "H-bullen 3 (2) 2014 Aktuell sommarbulle från läkarföreningen"— Presentationens avskrift:

1 H-bullen 3 (2) 2014 Aktuell sommarbulle från läkarföreningen
…nån som blivit bjuden på nåt liknande?

2 Läkarutbildning i Kalmar
Plötsligt var avtal skrivet med medicinska fakulteten i Linköping. Plötsligt finns 30 miljoner att investera i personal och utrustning. Visst kan det bli bra för hela länet med en helt ny rekryteringsgrund, resurser för forskning, karriärmöjligheter etc. Men det kommer innebära mycket arbete och flera nya arbetsuppgifter för många av oss. Vi har nu, redan före sommaren, börjat förbereda oss…

3 e-journal Landstinget har nu presenterat en införandeplan. Redan under hösten kommer en ”pilot” göras inför ett breddinförande Planen är i en del stycken en sorglig läsning, t.ex. finns det viktiga begreppet menprövning inte nämnt överhuvudtaget. I planen står däremot att verksamheterna skall få vara delaktiga i framtagande av lokalt regelverk (eftersom det inte finns något nationellt regelverk) och landstingets ledning har även lovat facklig samverkan.

4 Medlemsmöte om e-journal
Västervik onsdag 24 september kl , Stadshotellet, Niclas Skytteberg deltar med sakkunskap. Kalmar torsdag 25 september kl , Kalmarsalens Glasveranda, Karin Båthelson deltar med sakkunskap. Anmälan sker till Babette Lindström, eller senast 10 september.

5 Task-shifting Vår arbetsgivare håller just nu på med ett pilotprojekt angående vårdadministration. Syftet är att identifiera onödiga arbetsmoment och se till att rätt personer gör rätt saker. Pilotklinik är kirurgkliniken Kalmar-Oskarshamn och det intressanta arbetet är nu på väg mot avslutning. Rapporten emotses efter sommaren. Tyvärr har projektledaren gjort avgränsning mot IT-systemen. Eftersom IT-systemen blir alltmer väsentliga och vi är alltmindre delaktiga i dess utformning söker vi i läkarföreningen former för ökad delaktighet. Vårt ”huvudspår” är att få insyn i de s.k. pm3-grupperna. Hur svårt kan det vara att utforma enkel, samlad inloggning, kompatibla system, app-baserade system etc…?

6 Förtroendemän och förtroendekvinnor
Du som läser medlemsbrevet förstår säkert varför vi, trots många problem, måste ha medlemmar som representerar läkarföreningen i samverkansråd. Ändå saknas flera. Du som tror dig kunna göra skillnad för arbetsmiljön skall självklart inte sitta tyst och knyta näven i fickan… Ta kontakt med oss t.ex. genom Babette! Läkarföreningen vill inför 2015 få med fackligt engagemang och arbete som ett lönekriterium.

7 Det är inget fel på Opel…
Det är tack och lov längesedan diskriminering blev förbjudet i lag men… Nyligen har SYLF i en rapport visat att diskriminering p.g.a kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning m.m inte på något sätt är borta. Det är tyvärr mycket vanligt. Att det är ett stort problem visas bl.a av att 26% av alla underläkare någon gång under sin AT eller ST övervägt att byta specialitet eller helt byta yrke p.g.a. upplevd diskriminering. Det är allvarligt! Läs hela rapporten Var tredje underläkare har upplevt sig diskriminerad

8 Semester! Med förhoppning att alla medlemmar har förutsättning till en bra semester, d.v.s fyra veckor i sträck, och att kropp och själ får behövlig vila.

9 Önskar styrelsen för Kalmar läns läkarförening
Skön sommar Önskar styrelsen för Kalmar läns läkarförening


Ladda ner ppt "H-bullen 3 (2) 2014 Aktuell sommarbulle från läkarföreningen"

Liknande presentationer


Google-annonser