Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skaffa dig krafter utöver det vanliga.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skaffa dig krafter utöver det vanliga."— Presentationens avskrift:

1 Skaffa dig krafter utöver det vanliga.
På jobbet. Som medlem i Unionen får du krafter utöver det vanliga. Då menar vi inte att du kan flyga, bli osynlig eller lyfta en lastbil. Vi talar om krafter som du har nytta av varje dag. På jobbet. Som säkrar din trygghet, ger dig chansen att påverka och ökar dina möjligheter att utvecklas i yrkeslivet. Som hjälper dig både i medgång och motgång på jobbet. Oavsett om du har jobb, är mellan jobb, söker jobb, startar eget eller börjar studera har du styrkan från en halv miljon medlemmar i ryggen. På bilden syns de fiktiva medlemmarna Controlotron, Miss X´cl och Organizerman som bland annat förekommer i Unionens reklamfilmer.

2 Det här är Unionen! Vi medlemmar finns på 71 000 företag i Sverige.
Vi är medlemmar i TCO Vi organiserar alla privata tjänstemän Vi har mer än medlemmar Vi finns på arbetsplatser Vi har mer än klubbar Vi finns på 18 regioner i Sverige som organiserar 15 olika fackförbund och har 1,5 miljoner medlemmar tillsammans Vi är Sveriges största fackförbund i det privata arbetslivet. Alla tjänstemän kan vara medlemmar oavsett inkomst, befattning eller utbildning. Många medlemmar har utbildning från universitet eller högskola – vi är ett av Sveriges största fackförbund för akademiker. Vi medlemmar finns på företag i Sverige. Att ha en klubb eller ett ombud på sin arbetsplats innebär ökade möjligheter till insyn och inflytande över beslut. Unionen har kontor med ombudsmän och coacher spridda över hela landet, vi finns där du som medlem finns ”Annorlunda? Vad menar du? Det finns andra som är som jag!.”

3 Juridisk hjälp. Någon att fråga om dina rättigheter
Förhandlingshjälp vid tvister Någon som bevakar dina intressen vid omorganisationer och uppsägningar Ingen risk att behöva betala rättegångskostnader – egna eller andras Styrkan från i ryggen Du har i ditt medlemskap stöd i alla frågor som gäller din anställning och din arbetsplats. Exempel: om du är nyanställd eller fått en nya arbetsuppgifter och inte riktigt vet om du har fått med allt i ditt anställningsavtal . -- Har du klubb på ditt företag och har frågor tar du kontakt med de förtroendevalda i din klubb eller så ringer du Unionens direkttelefon Där kan du få hjälp med arbetsrelaterade frågor t ex: Semesterlön, hur fungerar det? Osv.. Det finns idag inom Unionen ca 500 anställda ombudsmän och förtroendevalda som finns där för dig och som har kunskap inom arbetsrätt. ”Superhörsel? Nej, det får man bara migrän av. Då har jag hellre tillgång till juridisk hjälp vid tvister på jobbet.

4 Inkomstförsäkring. Komplement till a-kassan 80% upp till 60 000 kr/mån
Ersättning i 150 dagar, ca 7 månader Kort kvalifikationstid – 12 månader Både när du blir uppsagd och säger upp dig själv Frivilligt tillägg: och 200 dagar Som medlem ingår det i din medlemsavgift en mycket fördelaktig inkomstförsäkring. Utifall du en dag skulle bli utan arbete så har du ett ekonomiskt skydd via inkomstförsäkringen i 150 dagar. Du får under dessa dagar ut 80% av din lön istället för A-kassans 80% av :- Vill du kan du komplettera inkomstförsäkringen så att den gäller upp till och 200 dagar Gå in på vår hemsida och se skillnaden Som medlem ingår det i din medlemsavgift en mycket fördelaktig inkomstförsäkring. Utifall du en dag skulle bli utan arbete så har du ett ekonomiskt skydd via inkomstförsäkringen i 150 dagar. Du får under dessa dagar ut 80% av din lön istället för A-kassans 80% av :- Gå in på vår hemsida och se skillnaden ”Kevlarhud låter som ett bra skydd. Men jag tycker det känns tryggare med Unionens inkomstförsäkring”

5 Unionens Studiestöd. Sponsrar din kompetensutveckling
Ersätter kurslitteratur och kursavgifter Max kr/termin, kr totalt Vid heltidsstudier och plugg vid sidan om Kvalifikationstid 6 månader Ersättning för pågående termin och retroaktivt 1 år Har du funderat på att lära dig ett nytt språk eller ta skepparexamen? Med studiestödet får du ekonomiskt stöd till litteratur och kursavgifter för de studier du själv väljer att göra. ”Om jag kan bryta upp kassaskåp med händerna? Behövs inte, jag kan få pengar från Unionen om jag går en utbildning.”

6 Kollektivavtal. Villkor som inte står i lagen
Löneökningar, övertidsersättning, föräldralön, tjänstepension m.m. Värt i snitt per år Som medlem kan du påverka innehållet Ju fler medlemmar desto bättre villkor kan vi fixa i avtalsrörelsen Kollektivavtal är de avtal som ligger till grund för den Svenska modellen. I Sverige är det företag som har kollektivavtal med Unionen. När ett företag har tecknat kollektivavlat så är det större möjligheter för dig som medlem att påverka din arbetsgivares beslut. Det är då du har rätten att bilda klubb och utöva fackligt arbete på arbetstid, Förtroendemannalagen. ”Vad tjänar man egentligen på att kunna flyga? Jag vet inte. Men Unionens kollektivavtal tjänar alla på.”

7 Inflytande på arbetsplatsen.
Röntgenblick och tankekraft – på jobbet. Bilda klubb eller utse ombud Arbetsmiljöombud Stöd i MBL och FML Rätt till information och förhandling uppsägningar/omorganisation Stöd och utbildning från regionen Hur kan du som medlem få inflytande och påverka beslut? Genom att bilda klubb eller utse ett APO får ni möjlighet att få insyn i företagets verksamhet. Med MBL och förtroendemannalagen finns det möjligheter att vara med att påverka din arbetsplats framtid. ”Om jag kan förflytta saker med tanken? Nej, men med goda argument kan vi få arbetsgivaren att ändra uppfattning.”

8 Karriärtjänster. Personlig coachning Karriäranalysverktyg
Karriärplanering via e-post Cv-granskning och cv-bank Rekryteringsrådgivning Personlig coaching En personlig coach hjälper dig att formulera dina mål, skapa en handlingsplan för att sen jobba för att du ska uppnå den förändring du vill skapa. Karriärcaochen- webbtest Du blir mer medveten om dina drivkrafter, då får en bättre bild av vilken typ av organisation som passar dig och webbtestet ger en ökad medvetenhet hur olika karriärer skiljer sig och hur dessa passar dig utifrån den du är. Karriärplanering via e-post Att karriärplanera handlar om att skapa en bild av hur du vill utvecklas i ditt yrkesliv. Med ett avsnitt i veckan under sju veckor får du e-post med olika övningar. Varje avsnitt är ett steg på vägen mot att du kan skapa en handlingsplan för din fortsatta utveckling i arbetslivet CV-granskning och Du får hjälp att förbättra ditt CV och personlig brev CV-bank Du finns med i en CV-bank där rekryterare kan hitta ditt CV. Rekryteringsrådgivning Du får möjlighet att tala med en professionell rekryterare som kan ge dig specifika råd och tips inom din bransch. ”Röntgensyn? Nja, jag vet inte. Själv använder jag Unionens karriärtjänster för att få koll på mina kompetensbehov”

9 Lönecoachning. Kom väl förberedd till lönesamtalet
Unionens Marknadslöner – populär webbtjänst Få hjälp att vässa argumenten utifrån kriterierna i löneavtalet Pott och garantier i löneavtalet så att förhandlingarna inte börjar på noll Med ett kollektivavtal på din arbetsplats har du en garanterad löneökning varje år. På den arbetsplats där det finns klubb är också de löneförhandlande förtroendevalda med i löneprocessen. Om kollektivavtal saknas så är arbetsgivaren inte tvungen att betala ut någon löneökning. Vi kan hjälpa dig med att hitta de rätta argumenten för dig ”Telepati kan vara ett bra sätt att ta reda på vad andra tjänar. Men jag föredrar Unionens lönecoachning.”

10 Medlemsförmåner. 3 första månaderna gratis personförsäkringar i Förenade Liv Medlemsbolån i SEB Upplåningsränta +0,9% 20% If:s boendeförsäkring (år 1) Medlemslån och medlemsbillån i SEB 15-25% på boende (Choice Hotels, Åre, Selma Spa Sunne och Italien) Tidningsrabatter Rabatt på IHM Business School Du tjänar på att vara med i Unionen. Medlemskapet innehåller erbjudanden som i sig ger dig valuta för medlemsavgiften och mer därtill. Förmånliga försäkringar, billigare boende, rabatterade resor med mera. ”Riktigt feta biceps kan ju vara snyggt. Men en rejält tjock plånbok är stiligare.”

11 Unionen Chef. 100 000 chefsmedlemmar Ombudsman Chef i hela landet
Unionens Chefslinje Granskning chefskontrakt & vd-avtal Chefsnätverk och ledarskapskurser Stöd med löne- och utvecklingssamtal Position – vår egen medlemstidning Exklusivt samarbete med IHM ”Om jag strävar efter världsherravälde? Nja, jag är nöjd om jag med Unionen Chefs hjälp blir en bra ledare för mina medarbetare på jobbet.”

12 Unionen Egenföretagare.
Skräddarsytt medlemskap Inkomstförsäkring och studiestöd Rådgivning och affärscoachning Interaktiva avtalsmallar Sjukvårdsförsäkring i 3 månader och andra förmånliga försäkringar Tidningen Driva Eget, nyhetsbrevet Min firma Ny? 0 kr i 3 mån och 50% resten av första året Inkomstförsäkring Som medlem ingår det i din medlemsavgift en mycket fördelaktig inkomstförsäkring. Utifall du en dag skulle bli utan arbete så har du ett ekonomiskt skydd via inkomstförsäkringen i 150 dagar. Du får under dessa dagar ut 80% av din lön istället för A-kassans 80% av :- Vill du kan du komplettera inkomstförsäkringen så att den gäller upp till och 200 dagar Gå in på vår hemsida och se skillnaden Som medlem ingår det i din medlemsavgift en mycket fördelaktig inkomstförsäkring. Utifall du en dag skulle bli utan arbete så har du ett ekonomiskt skydd via inkomstförsäkringen i 150 dagar. Du får under dessa dagar ut 80% av din lön istället för A-kassans 80% av :- Gå in på vår hemsida och se skillnaden Det som är speciellt för egenföretagare är att de måste göra företaget ”vilande”, d.v.s. de får inte ha någon verksamhet i företaget om de ska bli beviljade a- kassa och inkomstförsäkring. Affärsjuridisk rådgivning I medlemskapet ingår 10 timmars kostnadsfri affärsjuridisk rådgivning per år. En vanlig jurist debiterar mellan kr per timme. Använder du den affärsjuridiska rådgivningen 2-3 gånger så har du tjänat in den ordinarie årsavgiften för medlemskapet. Interaktiva avtalsmallar För konkret hjälp med att skapa avtal kan du använda avtal24:s interaktiva avtalsmallar och rådgivning och kostnadsfritt skapa obegränsat antal avtal. Affärscoachning Med affärscoachen bollar du ditt företags marknadsföring, strategier, budget mm och får nya perspektiv på din verksamhet. Sjukvårdsförsäkring i 3 månader Att bli sjuk kan vara extra kostsamt för dig som har egen firma. Du riskerar uteblivna intäkter, missade uppdrag och förlorade kunder. Som egenföretagare blir det extra viktigt att kunna komma tillbaka till jobbet så fort som möjligt. I försäkringen ingår rådgivning via telefon alla dagar i veckan, tid med specialistläkare inom 5 dagar, utan remiss och operation eller annan behandling inom 15 dagar. Som ny medlem i Unionen Egenföretagare ingår en sjukvårdsförsäkring utan extra kostnad i 3 månader, som du sedan väljer om vill fortsätta med. Bidrag till kompetensutveckling Du som egenföretagare kan ansöka om Unionens populära studiestöd. Efter ett år som medlem kan du få kr per termin, totalt max kr. För egenföretagarmedlemmar gäller särskilda villkor och du kan även få ersättning för en kortare utbildning på t.ex. 2 dagar. Villkoret är att du utbildar dig i syfte att utveckla och stärka ditt företag. Nyföretagare? 0 kr i 3 mån och 50% resten av första året. Gäller ej de som redan är medlemmar i Unionen. Alla nya medlemmar i Unionen bjuds på medlemsavgiften de 3 första månaderna. Tänker de starta eget, eller har de registrerat företaget det senaste året, betalar de efter de 3 avgiftsfria månaderna bara hälften av avgiften resten av det första året som medlem. Med rabatterna betalar de efter 3 månader en serviceavgift på 64 kronor (exkl moms) som faktureras företaget och en förbundsavgift på 125 kronor per månad resten av första året, månad 4-12. Erbjudandet gäller inte om de redan är medlem i Unionen utan då betalar de ordinarie avgift från dag ett som är 250 kr exkl. moms plus 125 kr per månad. Om de är medlemmar i Unionen i dag och uppgraderar sitt medlemskap till Unionen Egenföretagare så ingår inkomstförsäkring och Bidrag till kompetensutveckling från dag 1 i stället för rabatterna om de har varit medlem i ett år. Man måste ha varit medlem i Unionen i ett år för att kunna få bidrag till kompetensutveckling. ”Visst skulle man hinna mer om man kunde springa snabbare än ljudet. Men jag spar ändå mycket tid i firman tack vare att jag är med i Unionen Egenföretagare.”

13 Unionen Student. För dig som siktar på jobb inom det privata arbetslivet Experthjälp om löner och avtal Seminarier CV-granskning Intervjuträning Litteraturstipendium Hemförsäkring 100 kr för hela studietiden 100 kr för första året som yrkesverksam medlem När du pluggar och du har frågor kring ditt extraknäck kan du vända dig till oss och få hjälp. Vi kan bl a se över ditt anställningsavtal så att det är OK. Vi erbjuder dig inspirerande föreläsningar och seminarier om alltifrån dina rättigheter, hur arbetsmarknaden ser ut idag och om aktuella frågor i samhället. Vi har utbildade CV-granskare som kan titta på ditt CV vilket ökar dina chanser att komma på intervju. Boka en tid till intervjuträning, då du kan komma till din intervju väl förbered. Det finns både olycksfallsförsäkring och hemförsäkring som du kan lägga till i ditt medlemskap. Du får 2 mån gratis hemförsäkring när du blir medlem och efter det är priset kraftigt reducerat. Det här är bara ett axplock av vad Unionen student innehåller, för dig som är medlem och har barn som studerar visa dem möjligheten att bli medlem redan nu, det är en billig försäkring för framtiden. ”Jag pratar gärna om mina krafter. Ja cv-granskningen, intervjuträningen och lönecoachningen alltså.”

14 Avgift till a-kassan och eventuell klubbavgift tillkommer
Vi bjuder på 3 mån!!! SPARA UPP TILL 675KR Avgift till a-kassan och eventuell klubbavgift tillkommer


Ladda ner ppt "Skaffa dig krafter utöver det vanliga."

Liknande presentationer


Google-annonser