Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pingisboll, hårtork När hårtorken sätts igång så ”blåser man bort” luften precis där…lufttrycket minskar. Runtomkrig är lufttrycket nästan som innan, alltså.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pingisboll, hårtork När hårtorken sätts igång så ”blåser man bort” luften precis där…lufttrycket minskar. Runtomkrig är lufttrycket nästan som innan, alltså."— Presentationens avskrift:

1 Pingisboll, hårtork När hårtorken sätts igång så ”blåser man bort” luften precis där…lufttrycket minskar. Runtomkrig är lufttrycket nästan som innan, alltså högre än i mitten där pingisbollen befinner sig. I med att pingisbollen är lätt, så är det ganska enkelt att ”fånga den” i mitten där trycket är lägre…

2 Två ballonger på en ställning
När vi blåser in luft mellan ballongerna så åker de ihop. Förklaringen är att där vi blåser, sätter vi fart på luften, alltså minskar luftrycket där. Då ”tycker” ballongerna att det är rätt skönt att förflytta sig åt det hållet där det inte är så mycket tryck, alltså in mot varandra.

3 En kraftigare plastpåse som är fasttejpad runt ett rör
En kraftigare plastpåse som är fasttejpad runt ett rör. En bok som är placerad på plastpåsen och en elev som sitter på boken… När man blåser in luft i röret, så lyfts kompisen…Hur orkar man lyfta sin kompis? Pascals princip: Det trycket som vi åstadkommer när vi blåser igång luften genom en viss area (rörets öppning), förstärks många gånger när det kommer ut i plastpåsen (större area).


Ladda ner ppt "Pingisboll, hårtork När hårtorken sätts igång så ”blåser man bort” luften precis där…lufttrycket minskar. Runtomkrig är lufttrycket nästan som innan, alltså."

Liknande presentationer


Google-annonser