Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Information grannsamverkan Januari – Maj 2019

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Information grannsamverkan Januari – Maj 2019"— Presentationens avskrift:

1 Information grannsamverkan Januari – Maj 2019
, Luis Araya polisassistent Lokalpolisområde Solna / Sundbyberg

2 Tips hur du kan skydda dig mot inbrott
Se över hur du bor och fundera på hur du skulle göra om du vore tjuven. Hur är skalskyddet? Är låsen lätta att bryta upp? Finns det larm Möjligheten att jobba ostört? Hur lång tid tar det innan någon upptäcker inbrottet och larmar polisen? Flyktvägar? Det kanske är lätt att ta sig in men hur kommer tjuven ut? Vinstmöjlighet? Finns det saker som är lätta att sälja?

3 Tips hur du kan skydda dig mot inbrott
Så gör du det svårt för tjuven att ta sig in De flesta inbrotten i sker genom fönster, altan- och källardörrar i villor eller lägenheter på markplan. I lägenheter går tjuven oftast in genom ytterdörren.  Första råden är enkla. Lås alltid dörrarna, även när du är hemma. Har du trädgård, lämna inte verktyg framme som underlättar tjuven från att ta sig in. Lås fast stegar som är utomhus. Se till att du har upplyst runt entrén och att den syns från gatan. Du kan installera billiga ytterbelysningar med rörelsedetektorer.

4 Tips hur du kan skydda dig mot inbrott
Förvara inte värdesaker som bilnycklar, plånböcker, datorer fullt synliga från fönstren. Prata med dina grannar. Få tjuven att tro att du är hemma. Se till att någon tömmer brevlådan.

5 Statistik januari till maj 2019
Antalet inbrott i permanentbostad har sjunkit med 55,4 %under perioden 1 januari till och med 31 maj 2019. Totalt har Solna och Sundbyberg haft 62 stycken inbrott och försök.

6 Inbrott och inbrottsförsök Solna20(13) 1 jan-31 maj 2019

7 Inbrott och inbrottsförsök Sundbyberg17(12) 1 jan-31 maj 2019


Ladda ner ppt "Information grannsamverkan Januari – Maj 2019"

Liknande presentationer


Google-annonser