Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi kodar & programmera vår egen saga

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi kodar & programmera vår egen saga"— Presentationens avskrift:

1 Vi kodar & programmera vår egen saga
Html plus scratch

2 Del 1 Skriva berättelsen/sagan
Ordbehandlingsprogram (spara på paddan/dator) Exempel på saga Vad som igår: Inledning, personer, miljö, handling och slut Sagan ska inte vara för lång. Max en sida.

3 Del 2 Vi letar bilder till vår berättelse
fria bilder.

4 Del 3 Skapa en hemsida för vår saga
Använder oss av språket html5 Öppna notepad eller anteckningar (spara dokumentet som både .html och .txt). Vi märker upp innehållet=texten med olika html märken I början skriver vi <!DOCTYPE html> Talar om att det är html dokument. Sedan lägger vi till märket <head> Sedan <body>Innehåll</body> märkena måste avslutas

5 Fortsättning html märken
<h1>Till <h6> står för olika rubriknivåer där h1 är störts t ex om ni vill ha en rubrik på er berättelse <p> står för paragraf ett avsnitt <a> är här man skapar länkar genom tex <a href= Nästa är hur vi lägger till en bild. Detta genom märket <img src=”bild1.jpg”> eller .gif .png. Viktigt att vi sparar allt i en mapp på vår padda/dator För och få veta mer finns och böcker.

6 Del 4 Den avslutande delen
Då arbetar vi med scratch. Blockprogrammering vi kodar vår saga i scratch. Sedan sparar vi vårt arbete och lägger en länk till det i vårt html dokument.


Ladda ner ppt "Vi kodar & programmera vår egen saga"

Liknande presentationer


Google-annonser