Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kraftigt vindvrid på sista varvet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kraftigt vindvrid på sista varvet"— Presentationens avskrift:

1 Kraftigt vindvrid på sista varvet
Vind i banan, ca 5 m/s, smul sjö, uppehåll, god sikt. Banbenet är ca 0.6 nm. A) En start med 45 Zoom8 seglar på trapetsbana. Nu är de på väg ner för sisat länsen (på sista varvet), från märke 3 till märke 4. Vinden vrider hastig 170 grader medurs. Alla båtar utom två som är efter har passerat märke 3. Vilka åtgärder vidtar du? Vilka behöver informeras om dina åtgärder? Vilka konsekvenser kan olika agerande innebära? Är det skillnad om båtarna har tracker? B) Två starter, 45 i en fleet och 16 i den andra. Fleeterna seglar på varsin loop. De 45 är i position som i A. Den andra fleeten är också på sista varvet, rundar märke 1 och skall segla till märke 3.

2 Draggande märke FINISH START
Vind i banan, ca 5 m/s, smul sjö, uppehåll, varierande sikt, 65 m djupt. Banbenet är ca 1.05 nm. Bottenförhållandena är dåliga och det har varit svårt att ankra märkena. A) 26 Fareast 28R seglar på kryss/länsbana. Nu är de på väg ner för sisat länsen (på sista varvet), från märke 1s/1b till märke 5. När ledarbåten har ca 2 minuter till rundning upptäcker du att märke 5 draggar långsamt. Alla har passerat märke 1s/1b. Vilka åtgärder vidtar du? Vilka behöver informeras om dina åtgärder? Vilka konsekvenser kan olika agerande innebära? Är det någon skillnad om inte alla båtar har rundat märke 1s/1b?

3 När går man i mål? Vind i banan, ca 9 m/s, gropig sjö, uppehåll, varierande sikt. Slörmålgång. Mållinjen ca 60 m. En 49er på väg mot mål. Strax före mållinjen dyker båten och besättningen skjuts iväg framåt, hängandes i trapetsen. Båten kapsejsar, hamnar på sidan och masten pekar framåt. Om besättningen i första skedet passerar mållinjen men inte resten av båten. Har båten gått i mål? Om gasten försöker resa båten medan rorsman puttar/simmar med båten över mållinjen. Har båten gått i mål? Om besättningen försöker ta sig ombord och båten driver över mållinjen med masten först. Har båten gått i mål och isf när? Är det skillnad om båten är en jolle eller en kölbåt?

4 När går man i mål? Vind i banan, ca 9 m/s, gropig sjö, uppehåll, varierande sikt. Slörmålgång. Mållinjen ca 60 m. En 49er på väg mot mål. Strax före mållinjen dyker båten och besättningen skjuts iväg framåt, hängandes i trapetsen. Båten kapsejsar, hamnar på sidan och masten pekar framåt. Är det skillnad om båten är en jolle eller en kölbåt?


Ladda ner ppt "Kraftigt vindvrid på sista varvet"

Liknande presentationer


Google-annonser