Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

E-tjänst för PSA-prov E-tjänsten för PSA-provtagning är från 1 juni 2018 tillgänglig på alla landstingsdrivna vårdcentralers kontaktkort på 1177.se. Syftet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "E-tjänst för PSA-prov E-tjänsten för PSA-provtagning är från 1 juni 2018 tillgänglig på alla landstingsdrivna vårdcentralers kontaktkort på 1177.se. Syftet."— Presentationens avskrift:

1 E-tjänst för PSA-prov 2018-08-30

2 E-tjänst för PSA-prov E-tjänsten för PSA-provtagning är från 1 juni 2018 tillgänglig på alla landstingsdrivna vårdcentralers kontaktkort på 1177.se. Syftet är att ge män som uppfyller kriterierna möjlighet att på ett enkelt och säkert sätt skicka in en förfrågan om PSA-provtagning. Vid användning av e-tjänsten får läkaren ett bättre underlag för att kunna göra en bedömning och telefonrådgivningen avlastas.

3 Så här ser det ut för invånaren
När en invånare loggat in med sin e-legitimation på 1177.se och väljer tjänsten ”Jag vill ta ett PSA-prov” kommer följande information

4

5 Först efter att invånaren har bockat i rutan med texten Jag har tagit del av den fullständiga informationen går det att fylla i formuläret

6 Så här ser det ut för mottagningen

7 Det här gör vårdadministratören och läkaren
Vårdadministratören fördelar ärendet till läkaren med ett delsvar till invånaren med följande text: ”Vi har tagit emot ditt ärende gällande PSA-provtagning. En läkare gör en bedömning av ärendet och återkommer till dig med svar inom fem dagar”. Läkaren väljer något av svarsalternativen till höger:

8 Det här gör läkaren när svar inkommer
När provsvaret kommer bedöms det av läkare enligt det Nationella vårdprogrammet Invånaren får därefter svaret genom att läkaren väljer Skicka nytt ärende och därefter väljer svarsmallen Svar på PSA-prov (Information)

9

10 Läkaren väljer alternativ 1 eller 2 till höger och klistrar in det i rutan Meddelande till invånare och anger PSA-värdet samt, för alternativ 2, årtal för ny kontroll.

11 Läkaren kan naturligtvis ta kontakt med invånaren på annat sätt istället för att använda svarsmallen Svar på PSA-prov. Om PSA-värdet inte är normalt och föranleder remiss till urolog tar läkaren kontakt direkt med invånaren.

12 Eric Le Brasseur eric.le.brasseur@liv.se


Ladda ner ppt "E-tjänst för PSA-prov E-tjänsten för PSA-provtagning är från 1 juni 2018 tillgänglig på alla landstingsdrivna vårdcentralers kontaktkort på 1177.se. Syftet."

Liknande presentationer


Google-annonser