Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Arbetsmiljö Lundby Bibliotek

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Arbetsmiljö Lundby Bibliotek"— Presentationens avskrift:

1 Arbetsmiljö Lundby Bibliotek

2 Lundby Bibliotek Tillgängligt, modernt och attraktivt. Ökade besöksiffror och nya målgrupper Stress och personalbrist - sjukskrivningar Minskad servicenivå och brist på yta/rum.

3 Sjukfrånvaro Lundby Bibliotek
Ackumulerad sjukfrånvaro Feb 2017 – kort- och långtid Ackumulerad sjukfrånvaro feb 2017 – jämfört med tidigare år

4 Psykosocial arbetsmiljörond Lundby Bibliotek 160517

5 Fysisk arbetsmiljörond Lundby Bibliotek 2016

6 Fysisk arbetsmiljörond Lundby Bibliotek 2016

7 Kort- och långtidssjukskrivningar Lundby Bibliotek
Korttid 2016/2017 Korttid 2015/2016 Långtid 2015/2016 Långtid 2016/2017

8

9

10

11

12

13 Bakgrund och analys Flytt Ökning av besökare med 20%
Nya målgrupper med behov av personalresurser Resursnämndsbibliotek har uppdrag regionalt för staden. Exempelvis hanteras all media kring språkkurser. Det leder till att vi sitter fast med en hel del inre tjänst. Budgetmodellen har ingen koppling till antal besök.

14 Åtgärder kopplade till arbetsmiljön
Det systematiska arbetsmiljöarbetet. Aktivt stöd i rehabiliteringsarbetet. Utbildning och stöd i stresshantering Nedprioritering av servicenivå Förstärkt arbetet med schemaläggning och vikarieanskaffning. Rullande schema för att minska stress och belastning. Kartläggning, intervjuer med personal och dialogmöten Förstärkta uppdragsdialoger . Fokus på kommunikation och delaktighet. Infört betaltoaletter

15 Nuläget på biblioteket
Det är ansträngt med många luckor i arbetsschemat Mål/förväntningar på verksamheten är inte i balans med de personella resurserna Motiverad personal med arbetsglädje och kvalitetstänk. Positiva resultat av personalstärkande aktiviteter vad gäller gruppsammanhållning och kommunikation Fortsatt stigande sjuktal Fortsatt oro och konflikt – hot och våld Belastningsskador och stress

16 Möjliga åtgärder Verksamhetsanpassningar och ytterligare minskad servicenivå. Minska öppettider. Fast då ökar trycket ytterligare den öppna tiden. Risk för ökad stress och konflikter, köer i kassan. Utöka antalet personal.

17 KONTAKT: Avdelning Område, Göteborgs Stad Namn namn@namn.se


Ladda ner ppt "Arbetsmiljö Lundby Bibliotek"

Liknande presentationer


Google-annonser