Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LILLE TED Detta är historien om vår lilla hummer vi har i Sjöboden. Vid ett tillfälle i september 2017 hittade jag en liten hummer under en tegelpanna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LILLE TED Detta är historien om vår lilla hummer vi har i Sjöboden. Vid ett tillfälle i september 2017 hittade jag en liten hummer under en tegelpanna."— Presentationens avskrift:

1 LILLE TED Detta är historien om vår lilla hummer vi har i Sjöboden. Vid ett tillfälle i september 2017 hittade jag en liten hummer under en tegelpanna i ett av våra akvarier. Först trodde jag att det var klorna från en Eremitkräfta som stack fram men när jag släppte en bit räka framför tegelpannan kom det ut en liten hummer ca 6-7 cm lång, gissar att den var ca 1,5 år gammal. Vi hade ingen som helst aning om var den kom ifrån och var förvånade att ingen hade sett den tidigare, Akvarierna var inte igång under vintern så jag skaffade ett litet akvarium som jag placerade i mitt garage och detta fick bli Lille Ted´s hem under vintern och våren Vi ansökte om tillstånd från Jordbruksverket så alla handlingar var godkända för denna förvaring. Lille Ted trivdes alldeles utmärkt i mitt garage och var mina barnbarns favorit, de fångade smådjur i tången på stranden som de släppte i akvariet och hummern lärde sig fånga och äta upp dessa. Sommaren 2018 var mycket varm så vid några tillfällen var jag tvungen att frysa ett par liter havsvatten för att kyla ner temperaturen i akvariet. Humrar klarar inte över grader för då dör de. Lille Ted är numera återbördad till Sjöboden där han fått ett eget litet akvarium inuti det stora. Han har växt till sig mycket under denna tid vi har skött om honom och har nu ett Cara- paxmått på ca 3 cm. En hummer växer mycket fortare i varmt vatten och Lille Ted ömsade skal tre gången under perioden maj till september. I maj var han ljusblå men nu har den en gråsvart färg. Medlemmar är alltid välkomna in till sjöboden för att hälsa på Lille Ted och de andra humrarna. Om sidodörren på sjöboden står på glänt så är det bara att titta in. Vi har planer på att byta ut befintliga akvarier så snart ekonomin tillåter och då hoppas vi kunna visa humrar i olika åldrar. Mvh Urban


Ladda ner ppt "LILLE TED Detta är historien om vår lilla hummer vi har i Sjöboden. Vid ett tillfälle i september 2017 hittade jag en liten hummer under en tegelpanna."

Liknande presentationer


Google-annonser