Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass."— Presentationens avskrift:

1 Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass.
Enkät i förskoleklass Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass.

2 Fakta om undersökningen
En undersökning inom skolans område har genomförts våren Undersökningen är en totalundersökning i förskoleklass. Urvalet är hämtat från stadens register BOSKO. Enkäten består av ett tjugotal påståenden på en femgradig instämmandeskala. Frågorna har utarbetats under hösten 2010 i en projektgrupp där personer från utbildningsförvaltningen och stadsledningskontoret deltagit. För att underlätta jämförelser med andra kommuner inom länet ingår de 4 gemensamma frågor som KSL (Kommunförbundet Stockholms län) föreslagit att kommunerna ska använda i sina undersökningar. Undersökningen är genomförd som en postal enkät med möjlighet att svara via webben med ett unikt lösenord per barn. Svarsfrekvens enkät i förskoleklass Fristående 65% Kommunala 69% Totalt

3 Total andel positiva svar
78 79 81 88

4 Total andel positiva svar
86 83 62 81 64

5 Total andel positiva svar
82 74 69 83

6 Total andel positiva svar
82 84

7

8

9 Jämförelsevärden – Andel positiva svar
KUNSKAP Fråga Andel 1. Mitt barn får det stöd och hjälp som han/hon behöver. 78 2. Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver kunna för att lära och utvecklas. 79 3. Lärarna är bra på att väcka mitt barns intresse och lust att lära. 81 4. Lärarna tror på mitt barns förmåga att lära sig olika saker. 89 Totalt 82 TRYGGHET OCH TRIVSEL 5. Mitt barn trivs i skolan. 85 6. Mitt barn känner sig tryggt i skolan. 83 7. Mitt barn kan arbeta utan att bli störd. 62 8. Det är bra stämning på mitt barns skola. 9. Mitt barn har under detta läsår inte varit utsatt för slag, blivit trakasserad eller känt sig illa behandlad av andra elever i skolan. 64 76 INFLYTANDE 10. Lärarna lyssnar och tar hänsyn till mina och mitt barns synpunkter. 11. Jag är nöjd med det inflytande mitt barn har över sitt skolarbete. 74 12. Jag är nöjd med det inflytande jag har över mitt barns skolarbete. 69 13. I utvecklingssamtalen pratar vi om vad mitt barn gör bra och vad mitt barn behöver förbättra på ett sätt som mitt barn förstår. 77 ÖVRIGA FRÅGOR 15. Jag är på det hela taget nöjd med mitt barns skola. 16. Jag har haft möjlighet att välja vilken skola mitt barn ska gå på. 84 17. Jag kan rekommendera mitt barns skola.

10 KSL-frågor förskoleklass

11

12 NKI –Nationell jämförelse


Ladda ner ppt "Rapporten innehåller totalresultatet för elever i förskoleklass."

Liknande presentationer


Google-annonser