Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

barnskötare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "barnskötare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"— Presentationens avskrift:

1 barnskötare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Månadens yrke barnskötare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken

2 Vad gör en barnskötare? En barnskötare arbetar tillsammans med förskollärare inom förskolan där barnen är mellan 1 och 6 år Man deltar i lekar och aktiviteter som barnen har, både inomhus och utomhus Man hjälper till när barnen ska äta och sova, speciellt de små barnen behöver ju mycket hjälp

3 Hur blir man barnskötare?
Man behöver betyg i Svenska och Matematik på grundläggande nivå innan man kan söka utbildningen Utbildningen är på ca 1 år och finns på CVL i Sandviken Du får praktisera på en förskola under utbildningen Utdrag ur belastningsregistret krävs för att börja utbildningen

4 Lönenivå och arbetsmarknad
Snittlönen är ca kr för en barnskötare. Arbetsmarknaden ser bra ut i framtiden, det är relativt lätt att få jobb. 89% av alla som jobbar inom förskolan är kvinnor – det behövs mer män!

5 Att tänka på…. Arbetsmiljön på förskolan kan vara högljudd och stressig Man måste vara bra på att bemöta både barn och deras föräldrar Oftast jobbar man dagtid även om det finns förskolor som har öppet på kvällar och nätter Här är en liten film om yrket:


Ladda ner ppt "barnskötare Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken"

Liknande presentationer


Google-annonser