Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till infomöte

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till infomöte"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till infomöte
Värmeprojekt Brf Ringsted 2018

2 Hur fungerar värmesystemet?

3 Bakgrund Problem med varmvattentemperatur höst 2016
Enklare utredning om värmeanläggning vinter 2016 Identifierar relativt höga uppvärmningskostnader och ett underhållsbehov på delar av anläggningen. Beslut om att utreda och projektera en modernare anläggning med bättre övervakning feb 2017. Inventering av nuvarande värmesystem samt genomgång av befintlig dokumentation samt projektering av modernisering av anläggningen vår - sommar.

4 Bakgrund forts. Fastställning av förfrågningsunderlag samt upphandling av entreprenaden höst 2017 Intervju och genomgång av anbud med 3 utvalda entreprenörer dec 2017 Tecknat Entreprenadkontrakt med utvald entreprenör januari 2018.

5 Väsentliga punkter från inventering/projektering
Nuvarande VVX i huvudcentral kan renoveras inte bytas mot ny. Dagens värmesystem är felaktigt injusterat vilket lett till ojämna temperaturer i byggnaderna och höga uppvärmningskostnader. Ingen övergripande styrning av värmesystem.

6 Vad skall göras? Rening av systemet.
Renovering och modernisering av huvudcentral samt 7 sattelitcentraler samt installation av ett övergripande styrsystem Byte av ventiler och termostater m.m. på samtliga radiatorer i föreningen. Montering av referensgivare i strategiskt placerade lägenheter. Injustering och driftsättning av systemet

7 Varför? Rening av systemet.
– Förlänger livslängd på nya och befintliga installationer. Enligt nuvarande UH-plan står föreningen för ett radiatorbyte med ett renat system, åtgärder under entreprenaden samt efter inventering kan man lägga det år längre fram i ett paket med värmestammar i lägenheter.

8 Varför? Renovering av huvudcentral samt 7 sattelitcentraler samt installation av ett övergripande styrsystem – Den tekniska livslängden på stora delar av befintlig installation är nådd. Med en modernare anläggning får man bättre övervakning samt snabbare styrning och lägre uppvärmningskostnader. Uppvärmningskostnader på i dagsläget ca 1,9 miljoner kan av tidigare erfarenhet minskas med %

9 Varför? Byte av ventiler och termostater m.m. på samtliga radiatorer i föreningen – Vid inventering och genomgång av befintlig dokumentaion framkom att värmesystemet är ojämnt/felaktigt injusterat samt att radiatorer och befintliga ventiler m.m. i lägenheterna är av varierande kvalitet och sort. Märk! Radiatorer i lägenheter är föreningens inte medlemmens egendom där föreningen har underhållsansvaret.

10 Varför? Montering av referensgivare i strategiskt placerade lägenheter
– I dagsläget styr man endast på utetemperatur vilket inte tar hänsyn till naturlig uppvärmning av byggnaden som solinstrålning, fysisk aktivitet värmealstrande inventarier m.m. Genom att styra även på innetemperatur kan av erfarenhet besparingar på % av uppvärmningskostnaderna göras och man får ett jämnare och bättre inneklimat

11 Varför? Injustering och driftsättning av systemet

12 Entreprenaden Eon Energilösningar AB - Totalentreprenör
Underentreprenörer – Assemblin, QTF, NRJ Driftteknik Hsb Malmö - Projektledare


Ladda ner ppt "Välkomna till infomöte"

Liknande presentationer


Google-annonser