Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Is till ishallar REALice™ är ett varumärke inom Watreco AB. Vi erbjuder ett komplett system för behandling av vatten till konstfrusna isbanor. Systemet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Is till ishallar REALice™ är ett varumärke inom Watreco AB. Vi erbjuder ett komplett system för behandling av vatten till konstfrusna isbanor. Systemet."— Presentationens avskrift:

1 Is till ishallar REALice™ är ett varumärke inom Watreco AB. Vi erbjuder ett komplett system för behandling av vatten till konstfrusna isbanor. Systemet bygger på vår patenterade vortexgenerator som bearbetar vattnet i en kontinuerlig process. Vortexteknologin, som bygger på naturens egna principer, är både ekonomisk och ekologisk utan tillsatser av kemikalier. Systemet ger en bättre och hållbarare is samt väsentligt minskade energikostnader. Isstadion i Malmö använder REALice™-systemet Förutsättningar på en ishall Ishallar är ofta stora förbrukare av energi. Det är inte ovanligt att en normal ishall kan göra av med upp till 3500 kWh/dygn. På en säsong kan det bli kostnader på över en miljon kronor, bara i energikostnader. Isen ska även hålla en bra kvalitet. Förutsättningarna skiftar från hall till hall. Det är inte samma sak att lägga, sköta och underhålla en is i en ”Eventarena” som i en ”Islada”. Personalens erfarenhet, engagemang och skicklighet är en annan viktig faktor för att skapa en bra is. Isen ska vara både hård och seg, samtidigt som den ska ha bra klarhet så att man kan se reklamen och linjerna tydligt genom isen. Vår lösning Watrecos REALice™-lösning bygger på att vattnet passerar genom två Vortexgeneratorer där det blir behandlat och avluftat. Genom att lägga isen med vortexbehandlat vatten får ni en optimal grund för en högkvalitativ is. Vattnet som sedan läggs på isen vid det dagliga underhållet passerar vid två tillfällen en Vortexgenerator, första gången innan vattnet tankas ner i ismaskinen och en andra gång strax innan det läggs på isen. Dessa åtgärder medför: Lägre läggtemperatur - isen fryser snabbare Bättre iskvalitet - hårdare, segare, jämnare Ismaskinen - minskat underhåll Lägre energikostnad - bättre ekonomi Lägre viskositet - vattnet flyter ut bättre REALice™-systemet monterat på en Eisbear ismaskin. Watreco AB, Propellergatan 1, Malmö, Sweden +46 (0) Försäljning +46 (0)

2 Is till ishallar REALice™-systemet
Realice-systemet är ett komplett system för behandling av vatten till konstfrusna isbanor. Systemet bygger på den förändring av vattenmolekylen som uppstår vid kraftig vortexbehandling. Vortexen skapas i en Vortexgenerator som är patenterad och som inte innehåller några rörliga delar utan det är utformningen av munstycket och den efterföljande vortexkammaren som gör att vattnet sätts i kraftig rotation. I vortexbehandlat vatten är vattenmolekylerna mer strukturerade och har därför lättare att krisallieras när de fryser till is. Dessutom ändras vattnets viskositet så att vattnet flyter ut lättare vilket gör att ni kan lägga is med en betydligt lägre vattentemperatur än tidigare. Det är fullt möjligt att gå från 40ºC till ca 15ºC på läggvattnet. REALice™-systemet består av tre komponenter. Main Vortex, Vortex Resurfaser och Handhold Vortex. Main Vortex På väggen eller i anslutning till tappstället till ismaskinen monteras den större vortexgeneratorn, Main Vortex. Där sätts vattnet i en kraftig vortexrörelse som förändrar vattnets karaktär och struktur. Vortexgeneratorn kan även monteras med klo-kopplingar för flexibel användning. Vortex Resurfaser På ismaskinen monteras den mindre vortexgeneratorn, Vortex Resurfaser. Den ger vattnet en sista behandling innan vattnet når isen. Det behandlade vattnet ger förutom en bättre iskvalité även ett minskat underhåll på ismaskinen. Kalkavlagringar täpper inte längre igen munstyckena på ismaskinens släde. Dessutom minimeras problemen med den sträva kalkhinnan som bildas i snöbehållaren. Handhold Vortex I konceptet ingår även en handhållen vortexgenerator, Handhold Vortex. Den används när isen ska läggas för första gången samt vid reparationer av isen. Handenheten finfördelar vattnet till en vattendimma som gör att vattnet fryser i lager som går omlott. Man kan säga att isen blir laminerad. Detta ger en extremt hård, seg och hållbar is. Det behandlade vattnet innehåller färre små mikrobubblor av luft vilket minskar ishallens energiförbrukning och gör isen klarare. Monteringssats REALice™-systemet levereras komplett med monteringssats för både Zamboni och Eisbear ismaskiner. Vortexgenerator att montera på väggen eller i anslutning till tappstället Vortexgenerator att montera på ismaskinen Handhållen Vortexgenerator för läggning och reparation av is. Monteringssats för ismaskin och väggfäste Watreco AB, Propellergatan 1, Malmö, Sweden +46 (0) Försäljning +46 (0)

3 Is till ishallar Energibesparing
Det finns flera sätt att spara energi på en ishall. Med REAlice™-systemet kan ni spara % på den kontinuerliga driften. Detta på grund av det är möjligt att hålla en högre temperatur på isen med en bättre kvalité på. Detta motsvarar i normalfallet ca kr / år Genom att underhålla isen med en lägre temperatur på läggvattnet kan en normal ishall spara ca kr / år i värme som inte behöver kylas bort. Om ni dessutom är tvungen att köpa det varma vattnet kan ni spara ytterligare ca kr / år Energibesparingen ger även ett minskat underhåll och service på kompressorerna. Detaljbild av montering på en Eisbear ismaskin Teknisk specifikation Vortex Wall Tryck: Max 5 bar Flöde: max 5 kbm/h Längd 825 mm Vortex Machine Längd 450 mm Vortex Hand Tryck: Max 8 bar Längd 240 mm Monteringssats Fästbyglar 114 mm Flexislang 32/40 mm Slangklämmor Mutter + bricka Klo-kopplingar Detaljbild av en monterad Main Vortex. Iskvalité Ovanstående specifikationer gäller från och kan komma att ändras. Systemet kan tillverkas och offereras för andra specifika förhållanden så som högre vattentryck eller mer vattenflöde.. Realice-komponenterna kan även köpas som lösa komponenter om ni t ex har flera tappställen och inte vill flytta vortexgeneratorn. Bilderna i produktbladet ska ses som illustrationer och kan avvika i fråga om form och utseende från levererade produkter. Referenser Kjell Norgren Istekniker, Malmö Stad Efter att ha jobbat med konstfrusen is i över 20 år känns det verkligen som REALice™-systemet har revolutionerat istillverkningen. Vi har fått ett verktyg och en metod att jobba med som gör att vi kan skapa en bättre is för utövarna. Isen har blivit betydligt hårdare vilket gör att den håller bättre och ger ett bättre glid. Det är till och med så att folk kommer fram spontant och undrar vad vi har gjort med isen för att få den så bra, och det är roligt. Vi kan dessutom lägga is med mindre varmt läggvatten som fryser snabbare och använda en högre istemperatur vid drift vilket sparar både energi, pengar och kompressor. En annan positiv effekt är att isen har blivit klarare, vilket inte minst våra sponsorer är tacksamma för. Kjell Norgren, Istekniker Malmö Stad Watreco AB, Propellergatan 1, Malmö, Sweden +46 (0) Försäljning +46 (0)


Ladda ner ppt "Is till ishallar REALice™ är ett varumärke inom Watreco AB. Vi erbjuder ett komplett system för behandling av vatten till konstfrusna isbanor. Systemet."

Liknande presentationer


Google-annonser