Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Den pedagogiska kulturen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Den pedagogiska kulturen"— Presentationens avskrift:

1 Den pedagogiska kulturen
Hösten 2017 Resultaten bygger på de 13 frågor om den pedagogiska kulturen som ingår i den pedagogiska enkäten och som besvaras av pedagogisk personal. Skicka gärna synpunkter eller frågor till

2 Kvalitetsmätning hösten 2017 tage.johansson@folkbildning.net
Den pedagogiska kulturen mäts med 13 frågor i enkäten för pedagogisk personal. Svaren på frågorna omvandlas till en indexskala från 0 till 100, där 0 betyder Håller inte alls med och 100 betyder Håller helt med. Kvalitetsmätning hösten 2017 1 Håller inte alls med 2 3 4 Håller helt med 33,3 66,7 100 Avgivna svar, från Håller inte alls med (1) till Håller helt med (4) omvandlads till en skala från 0 till 100. Många gånger redovisas medelvärdet av skolans svar på en fråga eller hela gruppen av frågor. Medelvärdet av varje svar ligger på skalan mellan 0 och 100. Skalans mittpunkt är 50. Värden över 50 betyder övervägande positiva svar på frågan och värden under 50 innebär övervägande negativa svar på frågan. Totalantalet svarande för skolan avser samtliga svar vid de olika tillfällen som skolan har deltagit i Lärar-/Personalenkäten. Totalt antal svarande omfattar samtliga svar sedan våren 2012.

3 13 frågor om skolans pedagogiska kultur
1. De studerandes behov, krav, önskemål och förväntningar är vägledande för folkhögskolan. 2. Ledarskapet på skolan anger riktningen för verksamheten. 3. Ledarskapet på skolan tillvaratar potentialen i individers olikheter och erfarenheter. 4. Medarbetarna känner sig ha förtroende att utföra och utveckla sin arbetsuppgift. 5. Kompetensutvecklingen på skolan stärker såväl individen som organisationen i sin helhet. 6. Förbättringsarbetet siktar på att hitta långsikta lösningar. 7. Skolan känner ett stort samhällsansvar. 8. Förändringsarbetet inom skolan omfattar även att analysera arbetsroller och arbetsorganisation. 9. Framsynthet och förutseende gör att vi kan förebygga problem. 10. Vi har en kultur på skolan som stimulerar till ständigt lärande, kreativitet och nya idéer. 11. Vi försöker lära av andra skolor och organisationer. 12. Vi försöker att ge snabba reaktioner på deltagarnas frågor och problem. 13. Samverkan genomsyrar hela organisationen. De 13 frågorna. Svarsalternativen för varje fråga är fyra, från Håller inte alls med till Håller helt med.

4 Svarsfrekvensen för de deltagande folkhögskolorna.

5 Här redovisas medelvärdet för arbetskulturen vid senaste mätningen (röd stapel). Övriga staplar representerar respektive folkhögskola vid senaste mätningen. De yttersta staplarna visar på den maximala skillnaden mellan de deltagande skolorna. Skillnaden är relativt stor.

6 Här visas resultaten över tid
Här visas resultaten över tid. Skolans resultat är röd linje, alla skolors resultat är blå linje. Streckad linje visar skolans linjära trend. Notera om den är ökande, konstant eller minskande.

7 Här visas resultaten över tid för fråga 1
Här visas resultaten över tid för fråga 1. Skolans resultat är röd linje. Streckad linje visar skolans linjära trend. Notera om den är ökande, konstant eller minskande.

8 Här visas resultaten över tid för fråga 2 med trend

9

10 Här visas resultaten över tid för fråga 4 (röd) och dess trend.

11 Här visas resultaten över tid för fråga 5 och trend.

12 Här visas resultaten över tid för fråga 6 (röd) samt dess trend.

13 Här visas resultaten över tid för fråga 7 (röd) samt dess trend.

14 Här visas resultaten över tid för fråga 8 (röd) samt dess trend.

15 Här visas resultaten över tid för fråga 9 samt trend.

16 Här visas resultaten över tid för fråga 10 och trend, samt alla skolor.

17 Här visas resultaten över tid fråga 11 (röd) och linjär trend.

18 Här visas resultaten över tid fråga 12 (röd) och trend.

19 Här visas resultaten över tid för fråga 13 (röd) och trend.

20 Skolans medelresultat för respektive fråga vid senaste mätningen
Skolans medelresultat för respektive fråga vid senaste mätningen. Sammanfattande värde (högst upp) utgör ett medelvärde av de 13 ingående frågorna.

21 Skolans medelresultat för respektive fråga (röd) vid senaste mätningen i jämförelse med alla skolors svar. Sammanfattande värde (högst upp) utgör ett medelvärde av de 13 ingående frågorna och jämförs med alla skolors medelresultat.

22 Utveckling av den pedagogiska kulturen med start ht 2012 till idag
Utveckling av den pedagogiska kulturen med start ht 2012 till idag. Skolans resultat vid mättillfällena och det senaste totala resultatet för alla skolor.

23


Ladda ner ppt "Den pedagogiska kulturen"

Liknande presentationer


Google-annonser