Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Medlem i Vision ♥ allt det här får du!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Medlem i Vision ♥ allt det här får du!"— Presentationens avskrift:

1 Medlem i Vision ♥ allt det här får du!
Visions medlemserbjudande

2 Det ledande fackförbundet
Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden Våra medlemmar representerar över 4000 yrken Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet Vision är en Fair Union, en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. Det ledande fackförbundet Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO. Vem kan vara med? Nästan alla på arbetsplatsen kan vara med i Vision. Och du kan vara med vare sig du är fast anställd eller är visstids- eller projektanställd, och oavsett om du jobbar heltid eller deltid. Du som är student kan också vara med i Vision, oberoende av studieinriktning och studielängd. Våra medlemmar representerar över 4000 yrken. Till exempel chefer, ingenjörer, personalvetare, socialsekreterare, ekonomer, präster, behandlingsassistenter, administratörer, medicinska sekreterare och tandsköterskor. Många medlemmar är akademiker. Visions medlemmar har jobb som stödjer välfärden, i offentlig sektor och i privata bolag och företag med koppling till den. Medlemmarna arbetar också i Svenska kyrkan och frikyrkan. Vision är Sveriges största fackförbund för chefer i offentlig verksamhet. Fair Union Visions arbete för schysta villkor slutar inte vid vårt lands gränser. Vi vill ta ansvar så långt det bara går. Det är därför vi är en Fair Union. För oss är mänskliga rättigheter och rätten att organisera sig självklara rättigheter. Vi påverkar genom att vara med där besluten fattas, och genom vårt internationella arbete stödjer vi kollegor i andra länder att jobba för demokrati och mänskliga rättigheter. Att vara en Fair Union innebär att vi vill leva som vi lär. Att vi väljer att handla av företag som har kollektivavtal och ett aktivt miljöarbete. Och att vi jobbar aktivt med att minska vår egen miljö- och klimatpåverkan.

3 Din trygghet Personlig rådgivning Inkomstförsäkring Avtalsgranskning
Förhandlingshjälp Lönestatistik Personlig rådgivning om allt som rör ditt jobb Har du frågor om lön, kompetensutveckling, arbetsmiljö eller rättigheter? Som medlem får du fri tillgång till vår tjänst Vision Direkt som ger och stöd. Vi har även ett nätverk med ombud över hela landet så att du kan få tips och stöd där just du arbetar. En inkomstförsäkring i toppklass En av marknadens bästa inkomstförsäkringar ingår i ditt medlemskap. Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få upp till 80 procent av din inkomst i 180 dagar om du skulle bli av med jobbet. Visions inkomst-försäkring gäller alla anställningar och inkomster upp till kronor. Försäkringen gäller även om du säger upp dig själv − efter eventuell avstängning från din a-kassa. Vision granskar ditt anställningsavtal När du får ett nytt jobb ska du få ett anställningsavtal. Om du tycker det är svårt att tolka ditt avtal, eller bara vill ha råd och tips innan du skriver på det, kan du kontakta oss på Vision för personlig rådgivning. Förhandlingshjälp Det kan gälla en friskvårdstimme eller något annat som du och dina kollegor vill driva på arbetsplatsen. Eller förhandlingar om villkor i ditt yrke. Vi förhandlar både på din hemmaplan, centralt med arbetsgivarna eller internationellt i Bryssel. Få rätt lön Du ska kunna påverka din lön genom ditt arbete. När du gör ett bra jobb ska det märkas genom att du får högre lön. Vision finns som bollplank i allt som rör din lön. Det kan handla om lönestatistik, dina förutsättningar på jobbet, hur löneprocessen genomförs på din arbetsplats, tips för lönesamtalet och hur du kan påverka din lön.

4 Din utveckling Mentornätverket Seminarier och utbildningar
Karriärsamtal och intervjuträning CV-granskning LinkedIn-kurs Mentornätverket som hjälper dig hitta kontakterna Mentornätverket är en digital plattform för att skapa relationer och erfarenhetsutbyte mellan medlemmar i Vision. Genom Mentornätverket kan du komma i kontakt med andra inom olika professioner och utbildningsområden. Här finns något för alla, oavsett om du vill ha en lyckad start på karriären, byta yrkeserfarenheter eller få nya perspektiv. Kanske skapar du en relation till en nyanställd medlem samtidigt som du hittar en egen förebild i någon annan. Utbildningar som får dig att växa Letar du efter verktyg för att påverka din utveckling, karriär och hur du trivs på jobbet? Som medlem hos ossfår du tillgång till utbildningar, kurseroch aktiviteter som exempelvis: Ett schyst arbetsliv Få koll på hur du påverkar din lön, dina förutsättningar och din utveckling med e-utbildningen Schyst arbetsliv. En arbetsplats för alla Alla ska kunna vara sig själva på jobbet. Därför erbjuder vi en e-utbildning om hur vi tillsammans skapar öppna och inkluderande arbetsplatser. Effektivisera din vardag Drömmer du om mindre IT-strul? Att bemästra de vanligaste dataprogrammen är ett steg på vägen. Våra webbinarier är korta webbsända utbildningar du kan ta del av oavsett var du är. Förverkliga din chefsdröm För dig som är ledare erbjuder Vision Chef en rad utbildningar som hjälper dig lyckas i din chefsroll: Bli en coachande ledare, Att leda förändring, Chefens vardag, Ny som chef och Chefsprogrammet. Karriärsamtal Ta hjälp av våra karriärrådgivare när du behöver ett bollplank angående din karriär, ditt jobbsökande eller din professionella utveckling. Karriärsamtal ingår i ditt medlemskap och du bokar snabbt och enkelt online. Som medlem i Vision har du även möjlighet att kostnadsfritt boka in intervjuförberedelse, inklusive intervjuträning per telefon. CV-granskning Vill ha feedback på dina ansökningshandlingar? Skicka in ditt cv och personliga brev och låt en professionell jobbexpert granska dem. Inom 24 timmar får du förslag på förbättringar som ökar dina chanser att få jobbet. Tjänsten är till för dig som är medlem i Vision och är helt kostnadsfri.  Gratis Linkedin-kurs i fyra steg Som medlem i Vision kan du kostnadsfritt ta del av ett fyrstegsprogram som hjälper dig att enkelt komma igång med Linkedin. På några dagar går du från nybörjare till en rätt avancerad Linkedin-användare. Vi beskriver hur du kommer igång, hur du jobbar vidare med din profil och hur du utvecklar ditt kontaktnät.

5 Dina förmåner Stipendier Tidningen Vision och Chefen i Fokus
Försäkringar till medlemspriser Förmånliga bolån och medlemslån Samtalsstöd Rabatt på bland annat träningskort, stugor, hotell och böcker Värde i vardagen Som medlem i Vision får du många schysta medlemsförmåner som skapar värde för dig i vardagen. Du får bland annat Tidningen Vision och rabatt på till exempel bolån, försäkringar, träningskort, litteratur och semesterstugor.

6 Vill du veta mer? Vision Direkt alla vardagar 8–20 telefon e-post Bli medlem på vision.se eller sms:a Vision till 71501 Kontakt Har du frågor om ditt jobb eller Vision? Hör av dig! Vision Direkt – personlig, arbetsrättslig och facklig rådgivning alla vardagar mellan 8 och 20.


Ladda ner ppt "Medlem i Vision ♥ allt det här får du!"

Liknande presentationer


Google-annonser