Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Handläggarträff om Idrottslyftet Välkommen!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Handläggarträff om Idrottslyftet Välkommen!"— Presentationens avskrift:

1 Handläggarträff om Idrottslyftet Välkommen!
WIFI Nätverk: SMG Lösenord: stallis2018

2 En SMARRig träff Syfte: Att ge deltagarna möjlighet att reflektera kring sin handläggarroll och förbundets arbete med Idrottslyftet samt att få nya insikter. Mål: Att deltagarna stärks i sin handläggarroll och får stöd för att optimera sitt och förbundets arbetssätt. Arbetsgång: I enlighet med programmet

3 Program Idrottslyftets handläggarträff
Tisdag 20 november Kl Inledning Kl Samverkan DF/SISU och SF Kl Lunch Kl Seminariepass 1 Kl Seminariepass 2 Kl Eftermiddagsfika Kl Seminariepass 4 Kl Dagen avslutas Onsdag 21 november Kl Inledning Kl Strategirådet Kl Förmiddagsfika Kl Idrottslyftets effekter Kl Seminariepass 4 Kl Lunch Kl Seminariepass 5 Kl Seminariepass 6 Kl Avslutningsfika Kommentera att varje seminariepass är 60 minuter och att några har val kvar att göra. Tacka också de som anmält sig som ”informatörer/inspiratörer” och förklara varför vi frångått det. Vissa seminarier kommer att ”gå i varandra”, svårt att undvika. Nämn något om seminarieschema samt var lokalerna är. Tack för ert bidrag till programmet!

4 För er som bor kvar Incheckning kl. 15.00
Middag kl på ”Verandan”. Alkoholfri dryck till middagen. Utcheckning kl

5 Dokumentation De presentationer som visas kommer att läggas ut på:
Mail skickas ut när presentationerna är utlagda. Frågor/medskick till RF och goda exempel arbetas igenom och besvaras/används på varierande sätt.

6 En SMARRig träff Syfte: Att ge deltagarna möjlighet att reflektera kring sin handläggarroll och förbundets arbete med Idrottslyftet samt att få nya insikter Mål: Att deltagarna stärks i sin handläggarroll och får stöd för att optimera sitt och förbundets arbetssätt Arbetsgång: I enlighet med programmet Regler:

7 Regler Erfarenhetsutbyte i fokus = stort eget ansvar

8 Fler regler…. Inga antaganden! Utmana dig själv!

9 En SMARRig träff Syfte: Att ge deltagarna möjlighet att reflektera kring sin handläggarroll och förbundets arbete med Idrottslyftet samt att få nya insikter Mål: Att deltagarna stärks i sin handläggarroll och får stöd för att optimera sitt och förbundets arbetssätt Arbetsgång: I enlighet med programmet Regler: Lyssna uppmärksamt och var aktiv i dialogerna! Inga antaganden! Utmana dig själv! Presentera RF/SISU:s personal Roller: Personal från RF/SISU leder. Samtliga bidrar till en bra och givande träff.

10 Blandad information Idrottslyftets ABC Kommande träffar
Återkoppla ”konstigheter” Kommande träffar – ingen plan lagd, siktar på att innan jul kunna ge er information om vårens träffar.

11 Översyn av stödformer

12 RF-stämman beslutade 2017 att uppdra till RS att genomföra en översyn av samtliga stöd i nära samverkan med SF att uppdra till RS att till RF-stämman återkomma med ett förslag till beslut om ramar och principer för ekonomiskt stöd till IF, distrikt, SF och övriga organisationer på nationell nivå.

13 Stödsystemet ska förflyttas från…
… fokus på regelstyrning till högre grad av måluppfyllelse. ... svårigheten att greppa stödet till ökad tydlighet och enkelhet. … osäkerhet om resursläge till större förutsägbarhet. … låg kännedom till ökad transparens i beslut och bedömningar. … cementerande av gamla strukturer till stimulerande av strukturförnyelse.

14 Översynens resultat med fokus på barn-och ungdomsidrotten

15 Gemensamma förändringar
Idrottslyftet som begrepp och sammanhållet ”program” utgår. Stöd ska likväl utgå för barn- och ungdomsidrott till SF, DF och IF. Stödet till barn- och ungdomsidrotten ska kanaliseras via dagens SF-stöd, Idrottslyftet och LOK-stöd. Ungdomsidrotten ska ges ett högre stöd än barnidrotten. Tvååriga bidragsbeslut. Införs 2020 och från 2022 ska det ekonomiska stödsystemet gälla fullt ut.

16 Förändringar för IF Alla IF som har dokumenterad barn- och ungdomsverksamhet, oavsett aktivitetsform, ska ges möjlighet att erhålla stöd. Fler individer som idrottar ska bli viktigare än antalet aktiviteter som genomförs. Ett riktat verksamhets- och/eller projektstöd ska införas för att utjämna socioekonomiska klyftor för ökat deltagande i idrottsrörelsen. IF ska erbjudas möjligheteten att söka projektstöd för att skapa förutsättningar för mer och bättre idrott.

17 Förändringar för SF Det ekonomiska stödet innehåller mer långtgående villkor än medlemskapet. Inom ramen för stödet till barn- och ungdomsidrott ska det fortsatt ges pengar för ”strukturomvandling” SF ska ha möjlighet att söka projektstöd med tvåårsintervaller där RS beslutar om vilka inriktningar som ska premieras i förhållande till Strategi 2025 och aktuella verksamhetsinriktningar. En förutsättning för ekonomiskt stöd är att SF ska presentera en (gemensam) plan för sin verksamhet. SF som uppfyller villkoren för verksamhetsstöd för barn- och ungdomsidrott ska erhålla minst 90 % av sitt nuvarande beräknade utvecklingsstöd för Idrottslyftet samt minst 80 % 2021

18 Förändringar för DF Verksamhetsstöd ska ges till DF för att understödja SF:s och IF:s arbete med strategi fram till 2025 där RS beslutar i tvåårsintervaller. Ett regionalt verksamhetsstöd till DF ska införas där RS gör bedömningar om vilka funktioner som ska bekostas centralt. DF ska erhålla minst 90 % av sitt nuvarande beräknade utvecklingsstöd för Idrottslyftet 2020 samt minst 80 % 2021.

19 Vad händer nu? Remiss december- 6 februari
Arbete med både ramar och principer samt regelverk för stöden december-maj Proposition till RIM i Jönköping i maj Bidragsbeslut oktober 2019 för

20 RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

21 Stödformer Stöd till nya aktivitetsytor, mindre projekt
Stöd till nya aktivitetsytor, större projekt Stöd till energi- och miljöprojekt Stöd till säkerhetsprojekt Stöd till renovering Mer information och detaljerat regelverk finns på: garochidrottsmiljoer/

22 Stöd till utrustning för Parasport
Syftet med stöd till utrustning för Parasport är att öka tillgängligheten för barn och unga med funktionsnedsättning. Alla idrottsföreningar kan ansöka om stöd, inte bara medlemmar i Parasportförbundet. Löpande ansökningar via IdrottOnline sedan september. Läs mer om kriterierna för stödet på svenskidrott.se

23 Stöd till speciella satsningar
Syftet med stöd till speciella satsningar är att kunna möte varje SF:s unika behov av anläggningsstöd. Strategiarbetet och SF:s kartläggningar ska ligga till grund för satsningen. Stödet ska kunna gå till annat än rena byggprojekt, t.ex. förstudier, arkitekttävlingar och innovativa projekt. Det finns inget fast regelverk för stödet, utan det beslutas från fall till fall. SF och SDF kan ansöka löpande via IdrottOnline från och med 1 januari 2019. För mer information om stöd till speciella satsningar kontakta: Daniel Sandström, ,

24 Pausgympa


Ladda ner ppt "Handläggarträff om Idrottslyftet Välkommen!"

Liknande presentationer


Google-annonser