Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uttryck i slöjd Centralt innehåll:

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uttryck i slöjd Centralt innehåll:"— Presentationens avskrift:

1 Uttryck i slöjd Centralt innehåll:
Mode och trender - vad dessa uttryck signalerar och hur de påverkar individen Slöjd och hantverk, i Sverige och andra länder, som uttryck för etnisk och kulturell identitet.

2 Bedömningsmatris E Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer. C Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då utvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer. A Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.

3 Kultur! kultuʹr (franska culture, av latin cultuʹra ’bearbetning’, ’odling’, ’bildning’, av coʹlo ’odla’ m.m., se vidare kult), odling, bildning. Modern definition: ”allt det som människan har, gör och tänker, dvs. både materiella ting, beteendemönster och tänkande.” ( Edward Burnett Tylor (1871): ”den komplicerade helhet som innehåller erfarenheter, tro, moralbegrepp, rättsföreställningar, seder och alla övriga färdigheter och vanor en människa har förvärvat som samhällsmedlem”.

4

5

6 Afrika

7 Afrika

8 Aboriginals Australien

9 Aboriginal Australien

10 Sydamerika

11 Sydamerika

12 Latinamerika, Mexico

13 Nordamerika, Amish –folket, religiössekt, quilts

14 Asien, Mongoliet, Japan

15 Asien. lackaskar

16 Asien, Japan, modernt, koppling Manga

17 Dagens stilar och modetrender, mer än bara kläder…


Ladda ner ppt "Uttryck i slöjd Centralt innehåll:"

Liknande presentationer


Google-annonser