Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Utbildning för andra vice distriktsguvernör

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Utbildning för andra vice distriktsguvernör"— Presentationens avskrift:

1 Utbildning för andra vice distriktsguvernör
Mötesledning Utbildning för andra vice distriktsguvernör

2 "Den här månadens möte kommer att vara precis som förra månadens, men med väldigt många fler problem." Källa: Cartoonstock.com

3 Mötesledning och andra vice distriktsguvernören
Leda möten vid distriktsguvernörens och första vice distriktsguvernörens frånvaro, Stödja och ge råd till klubbar som behöver förbättra genomförandet av sina möten.

4 Sessionens syften Förstå betydelsen av effektiva möten.
Identifiera vad som leder till ett effektivt möte. Använd resurser och tekniker som säkerställer effektiva möten på distrikts- och klubbnivå.

5 Faser i mötesledning

6 Instruktörens uppgifter
INFORMERA: ge deltagarna information. DISKUTERA/BESLUTA: engagera deltagarna i diskussions- och beslutsprocesser. GE ERKÄNNANDE: uppmärksamma andras prestationer.

7 Färdigheter för att hjälpa instruktörer INFORMERA
Organisera tankar/noteringar i förväg. Fatta dig kort – undvik onödig information. Uppmuntra till frågor/kommentarer, men spara längre diskussioner till ett senare tillfälle. Använd goda presentationsfärdigheter.

8 Färdigheter för att hjälpa instruktörer DISKUTERA/BESLUTA
Sätt upp diskussionsregler och se till att de följs. Ange tydligt vad gruppen ska diskutera/besluta om. Uppmuntra alla synpunkter, men behåll fokus. Använd standard mötesrutiner.

9 Färdigheter för att hjälpa instruktörer GE ERKÄNNANDE
Bedöm nyligen utförda prestationer Avsätt särskild tid enbart för erkännande Gör erkännandet specifikt och rätt i tiden Ge ett erkännande som är meningsfullt för mottagaren

10 Sessionens syften Förstå betydelsen av effektiva möten.
Identifiera vad som leder till ett effektivt möte. Använd resurser och tekniker som säkerställer effektiva möten på distrikts- och klubbnivå.


Ladda ner ppt "Utbildning för andra vice distriktsguvernör"

Liknande presentationer


Google-annonser