Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sally R utvecklar en ny typ av ventilationslösning för fastigheter, som sänker energikostnaden och garanterar ett hälsosamt inomhusklimat.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sally R utvecklar en ny typ av ventilationslösning för fastigheter, som sänker energikostnaden och garanterar ett hälsosamt inomhusklimat."— Presentationens avskrift:

1 Sally R utvecklar en ny typ av ventilationslösning för fastigheter, som sänker energikostnaden och garanterar ett hälsosamt inomhusklimat.

2 “Luftföroreningar orsakar 7 miljoner förtida dödsfall varje år”
“Byggnader står för 1/3 av vår globala energianvändning och en lika stor del av våra växthusgaser.” “Luftföroreningar orsakar 7 miljoner förtida dödsfall varje år” Varför gör vi då det här? Två tunga citat som sammanfattar företagets drivkrafter.

3 PÅ JORDEN I RYMDEN SALLY R KLIMATHANTERING
Ett luftbehandlingsaggregats främsta uppgift är att garantera ett hälsosamt inomhusklimat. I fastigheter här på jorden görs dettta främst genom att ventilera in utomhusluft som värms upp eller kyls ned, befuktas eller avfuktas samt filtreras beroende på rådande kvalité på utomhusluften. Det här kräver mycket energi eftersom utomhusluftens värden ofta är långt ifrån de värden som önskas inomhus. Den är exempelvis för kall och torr på vintern i Sverige, för varm och fuktig en sommardag i Dubai och för smutsig i stora städer som Paris, Peking och New Dehli. I rymden finns det ingen utomhusluft. Istället har man utvecklat ett system för att behandla luften och återcirkulera den. Genom att kombinera den här tekniken med den teknik som används för klimathantering på jorden har företaget bevisat att man kan spara energi i fastigheter samtidigt som ett hälsosamt inomhusklimat garanteras. Företagets teknik garanterar optimal luftkvalité till lägsta möjliga energikonsumtion genom att: 1. Löpande mäta kvalitén på inomhusluften, utomhusluften och den luft som kan återcirkuleras. 2. Låta en optimeringsalgoritm bestämma hur stor del av tilluften som tas utifrån och/eller från återcirkulerad luft, samt hur stor del av den nya luftmassan som behöver renas för att uppnå optimal luftkvalité.

4 Sally R stöds av European Space Agency (ESA) och är en del av ESA Business Incubation Centre Sweden.
Sally R utsågs under 2016 till ett av världens 500 hetaste tech-startups och blev inbjudna till Hello Tomorrow i Paris. Sally R utsågs nyligen till Best B2B Startup bland mer än 250 företag på Sweden Demo Day. Kollegor är på väg ner till CERN. Inbjudna med en delegation för att sälja in vår teknik.

5 Trace contaminant control Optimizing algorithms 5000m3/h capacity
Air quality sensors Trace contaminant control Optimizing algorithms 5000m3/h capacity 800kg Luftbehandlingsaggregat som håller på att konstrueras. Beräknas vara redo för installation augusti/september. Behöver testbädd.

6 VISION I vår första produkt kommer vi att rena luften där vi människor befinner oss 90% av tiden, inomhus. Den förbrukade luften som skickas tillbaka utomhus blir tyvärr lika smutsig som hos ett vanligt aggregat. I förorenade storstäder kan vi alltså garantera människor att andas bra luft inomhus, men vi kan inte göra något åt den förorenade utomhusluften. Det här ligger i vår vision att förändra. Redan idag arbetar vi på en lösning som renar och förbättrar luften innan den skickas ut ur byggnaden. Vår vision är att utveckla en lösning som fungerar både som ett effektivt luftbehandlingsaggregat och samtidigt som ett reningsverk av utomhusluften. På så sätt vill vi göra om byggnader i urbana miljöer till att fungera som naturliga reningsverk – till att fungera som träd.

7


Ladda ner ppt "Sally R utvecklar en ny typ av ventilationslösning för fastigheter, som sänker energikostnaden och garanterar ett hälsosamt inomhusklimat."

Liknande presentationer


Google-annonser