Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LIFE program: Hållbart framtid

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LIFE program: Hållbart framtid"— Presentationens avskrift:

1 LIFE program: Hållbart framtid
Huvudsyftet med Biodolomer for Life Project : Att visa hur icke-förnybara och energiintensiva plast- och förpackningsmaterial kan ersättas med ett nytt, mycket innovativt och fossilfritt grönt material Biodolomer®. Första sidan prata om projekten.

2 GAIAs biomaterial Våra biomaterial består av Sockerrör
Kalciumkarbonat (kalk ) Andra komponenter som kan användas: Potatis Majs Raps Havre Sockerbetor Foto: Nordisk familjebok

3 Applications – Life project
Biomaterial can be used in existing production lines Biodolomer® is available in drop-in qualities: Biodolomer® F – Avfallspåsar för insamling av matavfall Biodolomer® I – Engångs bestick, koppar, lock, rånar, tallrikar Biodolomer® T – Engångsbrickor för snabbmat och livsmedelsindustrin Biodolomer® B – Flaskor

4 Biodolomer® Projektet kommer att visa hur Biodolomer®-material kan produceras och kommer att valideras genom fyra olika kommersiella referensprodukter för att kontrollera att det är möjligt att göra det för den europeiska plast- och förpackningsindustrin som helhet. Biodolomer® är unik i sitt koncept eftersom det uppvisar alla följande egenskaper: 1. Förnybar 2. Bionedbrytbar 3. Komposterbar 4. Konverterbar till till bioenergi 5. Signifikant minskade koldioxidutsläpp vid förbränning, jämfört med konventionell plast och papper.

5 Läs mer på vår hemsidan: biodolomerforlife.se
Sista sidan med kontakt o biodolomer for life hemsidan Läs mer på vår hemsidan: biodolomerforlife.se

6 NSR AB NSR:s uppgift i detta projekt är att testa matavfallspåsarna på olika sätt, i olika situationer och med olika applikationer. Dessutom kommer vi att testa påsarna i vår förbehandlingsanläggning där vi ser hur den beter sig i det slutna systemet. NSR:s mål är att få fram en påse som fungerar i alla led, från produktion till slutdestruktion. Redan nu pågår test i olika kommuner, men också i stadsdelar i Helsingborg.


Ladda ner ppt "LIFE program: Hållbart framtid"

Liknande presentationer


Google-annonser