Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Informationstillfälle om rörelseöverlåtelsen Kandidatprogrammet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Informationstillfälle om rörelseöverlåtelsen Kandidatprogrammet"— Presentationens avskrift:

1 Informationstillfälle om rörelseöverlåtelsen Kandidatprogrammet
11/30/2016 Informationstillfälle om rörelseöverlåtelsen Kandidatprogrammet för tyska språket och kulturen/ för tyska språket och litteraturen Eija Heinonen-Özdemir utbildningsansvarig

2 Vad betyder överlåtelsen?
examensutbildningen och forskning i språk vid Vasa universitet överförs till Jyväskylä universitet från och med Personalen i språkämnen övertas av Jyväskylä universitet Överlåtelsen gäller inte: Språktjänst-enheten Enheten för kommunikationsvetenskaper Personalen vid studieärenden fortsätter…

3 … fortsätter undervisnings- och kulturministeriet har bekräftat ändringen i utbildningsansvaret genom en förordning Inga nya studerande antas till kandidat- eller magisterprogram i språk. Till det nya kandidatprogrammnet i kommunikationsvetenskaper och till TEVI och VIMA antas nya studerande

4 Huvudämnet tyska språket och kulturen,
Huvudämnet tyska språket och litteraturen Språkstuderande vid Vasa universitet har rätt att övergå till Jyväskyläs utbildningsprogram. Det sker via en ansökan om förflyttning (ordnas av Jyväskylä universitet). • Studerande har också en lagstadgad rätt att slutföra sina studier vid Vasa universitet inom övergångstiden.

5 Ansökan om förflyttning 6. – 16.2.2017
11/30/2016 Ansökan om förflyttning 6. – Sker via Studieinfo.fi. Ansökan om förflyttning gäller endast språkstuderande vid Vasa universitet. Alla studerande måste ha ett huvudämne. Studierätten måste vara i kraft. De utskrivna studerandena kan inte ansöka om förflyttning. Den studerande måste ha tillräckligt med studietid kvar för avläggande av examen Om studirätten upphör 31.7, måste den studerande ansöka om tilläggstid hos Vasa universitet.

6 Ansökningsmål Ansökningsmål och urvalsgrunder i Studieinfo på onsdagen 18.1. Monialaisen kieliasiantuntijan kandidaattiohjelma Studieinriktningen saksan kieli ja kulttuuri (studerandena vid VY som har tyska språket och kulturen eller tyska språket och litteraturen som huvudämne)

7 Monialaisen kieliasiantuntijan kandidaattiohjelma
Ett nytt kandidatprogram i Jyväskylä universitet Beskrivningen hittar man i Studieinfo. Målet är att utexaminera bl.a. kritiskt tänkande språkexperter (ingen översättningsvetenskap)

8 Monialaisen kieliasiantuntijan maisteriohjelma
I samband med ansökan om förflyttning väljer du också ett magisterprogram Monialaisen kieliasiantuntijan maisteriohjelma Kieli muuttuvassa yhteiskunnassa -maisteriohjelma Master’s Programme in Intercultural Management and Communication, IMCo (det existerande programmet vid Vasa universitet)

9 Annat om ansökan Bifoga ett inofficiellt studieutdrag
Resultaten publiceras i början av mars (10.3?) Man måste ta emot studieplatsen i mars (24.3?) Studierätten vid Vasa universitet upphör Studierätten vid Jyväskylä universitet börjar Ett villkorligt val, tills tilläggstid har beviljats.

10 Övergångstiden och studierna under övergångstiden
Det är möjligt att slutföra studierna i Vasa inom övergångstiden Enligt universitetslag (41 §) är övergångstiden år Universiteten har önskat att övergångstiden blir kortare: ändringen i förordningen är under arbete Kartläggning om biämnena i mars De nuvarande studieläroplanen har bekräftats att vara i kraft i två år (2016–2017, 2017–2018)

11 Undervisningen i Vasa ordnas i samarbete med Jyväskylä universitet.
… fortsätter Det kan komma några ändringar till studieläroplanen, t.ex. till prestationskrav, litteraturen osv. Undervisningen i Vasa ordnas i samarbete med Jyväskylä universitet. Annat aktuellt Man har skickat ett brev om överlåtelsen till alla studerande (närvarande och utskrivna studerande). Amanuens Susanna Mäenpää,F414 oc Eija,F316

12 Frågor?


Ladda ner ppt "Informationstillfälle om rörelseöverlåtelsen Kandidatprogrammet"

Liknande presentationer


Google-annonser