Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till vår förberedelseklass

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till vår förberedelseklass"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till vår förberedelseklass

2 Vi börjar varje morgon på ungefär samma sätt
Vi börjar varje morgon på ungefär samma sätt. En elev får komma fram och berätta vilket datum och månad det är, vem som har namnsdag, vad det är för väder och vad vi ska äta för lunch. Vi går sedan igenom dagen tillsammans. Vi skriver upp schemat på tavlan och använder oss av tydliga bilder och förklarar ord och begrepp.

3 Inför varje lektion har vi en tydlig genomgång så att alla vet vad de ska göra. Först tar vi det på svenska och visar samtidigt bilder från Inprint Comunicate. Det är ett bild- och symbolstöd som vi köpt in till våra datorer. Därefter översätter vi på de andra språken. En dag i veckan har vi hjälp från våra språkutvecklare från ”Kompetenscentrum för flerspråkighet”. Då passar vi ofta på att arbeta i små grupper, så att eleverna får tillfälle till att öva språket i en trygg miljö.

4 På en station spelades ett spel, där man fick mäta olika saker för att få gå vidare på spelplanen. När de resonerar använder de vilket språk de vill, ofta kanske man tänker på sitt modersmål för att sedan översätta till svenska.

5 På svenskan jobbar vi ofta med lättlästa böcker från Nypon förlag
På svenskan jobbar vi ofta med lättlästa böcker från Nypon förlag. Vi börjar med att gå igenom viktiga ord och begrepp, som eleverna även får översatta på sitt modersmål.

6 Eleverna tränar både läsförståelse och ordförståelse
Eleverna tränar både läsförståelse och ordförståelse. De skriver både på svenska och sitt modersmål.

7 Våra studiehandledare lär ut studieteknik och till vår hjälp har vi Ipads och datorer.


Ladda ner ppt "Välkomna till vår förberedelseklass"

Liknande presentationer


Google-annonser