Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Förändringsarbete.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Förändringsarbete."— Presentationens avskrift:

1 Förändringsarbete

2 Vad är förändring?

3 Varför ändra – jag som medarbetare är ju nöjd?
”– Klart vi kan ha vissa problem, men de är inte alltför stora och på det hela taget lyckas jag ju bra med mitt jobb.” Det här är ett typiskt läge och en typisk kommentar.. Varför är det så? Vad kan vi göra?

4 Ogillar människor förändring?

5 Process för förändringsarbetet
Välj en förändring som ni går igenom nu - diskutera i gruppen: Vad har lyckats? Varför? Vad har inte lyckats? Varför? t.ex. Leveransplanering, Flux, Biociddirektiv, Smart, Kundservice

6 Beteendeförändring… 100 års forskning
Hur jobba med beteende förändring? Vad är ett beteende? Övning utifrån den förändringen som ni valde att diskutera som ni går igenom just nu Hitta ett beteende som behöver förändras på ditt kontor hos ngn (dvs ngt ngn gör, inte är). Diskutera med en kollega

7

8 Tips till dig som chef Förnekelse Måluppfyllelse och effektivitet
Oro, apati och ilska Acceptans och förhandling 10 min diskussion om var vi befinner oss i den förändringen som ni precis valde: Vart befinner ni er som ledare i de förändringar som pågår nu? Vart befinner sig era medarbetare i samma förändring?

9 Kommunikation

10 Kommunikation i förändringsarbetet - Intressentmodellen
Vilka ska vi informera om vad? Hur tar vi reda på vilka som påverkas av förändringen? Det är en god idé att också informera de som kan påverka förändringen, så att inte de sätter kläppar i hjulet. Hur tar vi reda på vilka de är? Ska alla ha samma information? Blir inte informationen effektivare om alla som ska informeras får den information som är relevant och viktig för just dem? Hur tar vi i så fall reda på vem vi ska informera om vad?

11 Förändring – SWOT? Gör en Swot 3 och 3 på er valda förändring/en identifierad förändring utifrån 2017 års affärsplan (SMART, Brand, ÖB, Huskoll, Kundservice, Leveransplanering, FLUX)

12 Uppdrag för vald förändring:
Plan (Vision, Motivation, Kompetens, Resurs) ”Sälj in en förändring” Uppgift 25 min, redovisning 10 min Sälj in förändring utifrån den förändring som ni valt Gör en plan (Vision, Motivation, Kompetens, Resurs) med verktygen (SWOT, förändringskurvan, intressentmodellen, identifiera vilket beteende som behöver förändras och hur) till grund. Presentera planen och införsäljningen som sedan ska användas på kontoret för en kompis. Lyft upp några goda exempel på införsäljning och plan.

13 4 saker för att lyckas med förändringen
Skapa förståelse för varför och känslan av angelägenhet samt fundera på beteende förändringen Kommunicera (lyssna och informera) och repetera, repetera, repetera….. Planera processen Vad + Vill + Kan + Plan = Framgång


Ladda ner ppt "Förändringsarbete."

Liknande presentationer


Google-annonser