Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sommarjobb Uppgifter.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sommarjobb Uppgifter."— Presentationens avskrift:

1 Sommarjobb Uppgifter

2 Gallup i klassen före videon
Hur många har haft ett sommarjobb? Hur många har haft fler än ett sommarjobb? Hur många har sökt sommarjobb?

3 Diskussion efter videon
Var kan man hitta sommarjobb? Kan den egna aktiviteten i organisationer och föreningar främja arbetssökandet? Hur? Hur skulle de egna fritidsintressena kunna hjälpa en att hitta ett sommarjobb?

4 Sommarjobb inom det egna området
Varje elev utreder med hjälp av en dator utbudet av sommarjobb i den egna kommunen. Hur många arbetsplatser finns det på arbets- och näringstjänsternas webbplats? På vilka andra ställen skulle man kunna söka jobb? Varje elev väljer tre sommarjobb och antecknar följande uppgifter om dessa: När är ansökningstiden? Till vilken bransch hör jobbet? Vilka krav ställs på sommarjobbaren? Hur lång anställning handlar det om?

5 Från hobby till arbete Dela in klassen i små grupper på 3–4 personer. Fundera i de mindre grupperna på vilka färdigheter och styrkor eleverna utvecklat genom hobbyer och som skulle kunna vara till nytta även i arbetslivet. Till exempel färdigheter att arbeta i grupp, djurskötsel, trädgårdsskötsel, bakning och så vidare. Varje grupp gör en lista över dessa färdigheter och jämför den med de övriga gruppernas listor. Finns det någon hobby som verkar ge många färdigheter för arbetslivet?


Ladda ner ppt "Sommarjobb Uppgifter."

Liknande presentationer


Google-annonser