Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
Måltidsservice Hållbara måltider 31 maj 2016 Monica Holm
Verksamhetsutvecklare Evonne K Mattsson Kostchef
3
Hållbara måltider 2016 Ekologiskt Matsvinn Vegetariskt Nöjda kunder
Måltidsmiljö Gästdialog Valfrihet Mångkulturellt Målgruppsanpassad Miljömål Inflytande
4
ska aktivt arbeta för att
Östersunds kommun ska aktivt arbeta för att minska mängden mat som slängs bort
5
Minska matsvinnet Tallrikssvinn Serveringssvinn
6
Minska matsvinnet Mål 2015 Minska med 5 % jämfört med 2014 Max 65 gram
per portion
7
Minska matsvinnet Mål för 2016 Ökat samarbete
för att minska matsvinnet
8
VEGA Mer vegetariskt och mindre matsvinn i skolor genom
samarbete och elevinflytande
9
Minska matsvinnet Investerar i kyla
12
50 % ekologiskt 2020
13
50 % ekologiskt 2020
14
50 % ekologiskt 2020 Kommunfullmäktiges beslut
Förslaget bifalls såtillvida att kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att ta fram en plan för att uppnå 50% ekologisk mat år 2020, med syfte att på sikt nå målet 100% ekologisk mat i skola - barnomsorg.
15
50 % ekologiskt 2020 26% 24 % ekologiskt år 2016 kvar att förändra
Om vi når målen för BUF och VOF köper Måltidsservice 24 % ekologiskt år 2016
16
Två vägar
18
Provsmakning Köttbullar med ekologisk hönsfärs och nötfärs
ekologisk grönsaksfärs och nötfärs Köttbullar med ekologisk bönfärs och nötfärs
19
En portion av dagens köttbullar
kostar 13.32 En portion av köttbullar med ekologisk hönsfärs och nötfärs kostar 12.87 En portion av köttbullar med ekologisk grönsaksfärs och nötfärs kostar 11.58 En portion av köttbullar med ekologisk bönfärs och nötfärs kostar 11.11
20
9 000 portioner av dagens köttbullar
kostar 9 000 portioner av köttbullar med ekologisk hönsfärs och nötfärs kostar 9 000 portioner av köttbullar med ekologisk grönsaksfärs och nötfärs kostar 9 000 portioner av köttbullar med ekologisk bönfärs och nötfärs kostar
22
Ekologisk frukt hade varit 1 279 800 kr dyrare
2015 köpte Måltidsservice kg äpplen, clementiner, päron och apelsiner till förskolor och grundskolor Kostnad för frukten kr Kostnad för samma mängd ekologisk frukt kr Ekologisk frukt hade varit kr dyrare
23
50 % ekologiskt 2020
24
Hållbara måltider
25
Måltidsservice Hållbara måltider 31 maj 2016 Monica Holm
Verksamhetsutvecklare Evonne K Mattsson Kostchef
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.