Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vårdvalsrådet Integration

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vårdvalsrådet Integration"— Presentationens avskrift:

1 Vårdvalsrådet 170221 Integration
Jeanette Källstad Integrationsstrateg Juridik, Säkerhet och Miljö Vårdvalsrådet Integration

2 Antal asylsökande

3 Vilka är det som kommer?

4 X 50 pl.v. 12 X X Xv. 15 Läget i Västmanland
Cirka 3300 asylsökande i länet nu (v. 8)

5 Vad kan vi vänta oss av framtiden?
Fortsatt internationell flyktingkris men begränsad framkomlighet till och genom Europa just nu 65 miljoner människor är på flykt i världen, vilket är fler än någonsin i modern tid Prognoser är osäkra och svåra att ställa på grund av yttre faktorer Troligt att antalet asylsökande sjunker samtidigt som antalet nyanlända med uppehållstillstånd ökar Migrationsverkets planeringsantagande för 2017 asylsökande, varav ensamkommande barn Under februari till maj ska återstående direktupphandlade asylboenden avvecklas. 183 boenden ska stänga och vi kommer att erbjuda andra boenden till drygt människor. Målsättningen är återgå till ett stabilt och långsiktigt boendesystem.

6 Ny funktion och verksamhet - integration
Integrationsstrateg Regionsövergripande arbete med integrationsfrågor. I tjänsten ingår att driva och samordna utvecklingen och uppbyggnaden av landstingets arbete med integrationsfrågor, föreslå åtgärder, bereda och utreda ärenden inom området samt förvalta befintligt regelverk. Funktionen ansvarar för att förvalta befintliga kontakter och bygga upp nya kontaktvägar ut mot externa aktörer och inom organisationen. Verksamheten för statsbidrag – Samordnare Birgitta Hallqvist Centraliserad hantering av statsbidrag kopplat till asylsökande, gömda, papperslösa och nyanlända. Målet med centraliseringen är att säkerställa att Region Västmanland får alla statsbidrag som vi har rätt till samt att pengarna fördelas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt inom organisationen.

7 Exempel på pågående arbete
Dokumentgenomgång ledningssystemet – Handlingsplaner, instruktioner, rutindokument ses över och revideras Hälsa i Sverige för Asylsökande och Nyanlända – Projekt SKL Två halvdagsutbildningar i 15 och 28 mars, se kompetensplatsen Projekt – Statsbidragshantering Införande av nya digitala plattformar – Vera Asyl och Asylsjukvårdsplattformen Översyn av regionens tolkavtal/rutiner vid tolkanvändning Utvecklingsinsatser i samarbete med Samordningsförbundet Västra Mälardalen Nytt internt integrationsnätverk planeras våren 2017

8 Välkomna att höra av er med frågor inom integrationsområdet!
Jeanette Källstad Birgitta Hallqvist Integrationsstrateg Samordnare


Ladda ner ppt "Vårdvalsrådet Integration"

Liknande presentationer


Google-annonser