Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola"— Presentationens avskrift:

1 Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola

2 1. Välj avdelning på Ormbergets förskola
Namn Antal % Blomman 15 18,5 Bäret 16 19,8 Haren 13 Myran 17 21 Nyckelpigan 20 24,7 Total 81 100

3 2. Mitt barn är en Namn Antal % Flicka 38 46,9 Pojke 39 48,1
Väljer att inte besvara frågan 4 4,9 Total 81 100

4 3. Jag känner mig trygg när mitt barn är på förskolan
Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 8 9,9 Stämmer helt och hållet 73 90,1 Vet ej Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Mycket kompetenta fröknar där alla barn ingår Ibland leker barnen utan uppsikt.

5 Pedagogerna är väldigt snabba på se om barnen inte är snäll mot sina kompisar och löser problemet direkt. Våra pedagoger är väldigt engagerade i barnes trygghet och mötet med pedagogerna när dom kommer på morgonen. Eventuella konflikter löser personalen snabbt och smidigt Känns tryggt och bra med pedagogerna Barbro, Maja och Helena är motiverade och engagerade fröknar som gör allt för att mitt barn ska ha det bra. Bra kommunikation, personalen ser varje barn Enkla lämningar. Fin information. Grämst pga mycket bra personal Mitt barn visar aldrig motstånd till att gå till förskolan men väljer hellre att vara hemma vilket är mycket sunt. Hon är glad att gå dit och glad att gå hem. Jag får info om mitt barns dag på förskolan. Barnet verkar känna sig tryggt med personalen och kompisarna. Vissa delar i innonhus miljön bör ses över. Enkla saker att åtgärda direkt som vassa hörn mm Toalettdörren öppnas rakt ut i hallen där det är trångt. Toalettbesök görs i anslutning till att barnen går ut och skapar risk för att speciellt småbarn får dörren på sig. Till hösten är det fler många barn 1-2år och avdelningen bör säkrad upp utifrån småbarns miljö! Viktigt. Bra personal som månar om barnen. Det gör oss trygga

6 4. Mitt barn trivs på förskolan
Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 18 22,2 Stämmer helt och hållet 63 77,8 Vet ej Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Pedagogerna ser barnen, bemötandet mkt gott På nyckelpigan finns det roliga, utmanade och pedagogiskt utbud så alla barn kan kan både utvecklas och ha skoj. Bra att ni möter upp barnen på morgonen. Man känner sig välkommen och får en bra start på dagen.

7 Trots att våran son är ledsen ibland vid lämning så trivs han super bra.
Lätt att lämna och bara positiva ord om fsk hemma. Barnet blir glad av att komma fram till förskolan och vill inte åka hem. Ibland säger han att han vill vara hemma för att andra skrattar åt honom. Vi vet inte riktigt vad det är han menar, men han har upprepade gånger tagit upp det. Hon trivs med kompisarna men inte med alla i personalen. Jag får känslan av att hon kanske blir lite orättvist behandlad ibland.

8 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
5. Jag upplever att förskolan bemöter barnen utifrån alla barns lika värde Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 16 19,8 Stämmer helt och hållet 55 67,9 Vet ej 10 12,3 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Pedagogerna är enormt fin med ALLA barn. Det förutsätter jag och tror jag. Borde arbeta mer med barn som behöver lite mer än andra barn av olika anledningar, vilket i sin tur kan uppkomma som oro hos andra och arbeta med de övriga hur de ska förhålla sig till dessa barn.

9 Jag förstår inte frågan.

10 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
6. Jag upplever att samspelet mellan barn och personal kännetecknas av respekt och förtroende Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt 1 1,2 Stämmer ganska bra 11 13,6 Stämmer helt och hållet 66 81,5 Vet ej 3 3,7 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Eftersom pedagogerna på nyckelpigan är så bra samspelta med varandra, barnen och föräldrarna så har alla ett bra samspel. Barnet verkar Lita på personalen, låter sig tröstas osv.

11 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
7. Jag upplever att förskolan arbetar medvetet med att utveckla barnens förmåga i att utöva inflytande Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 13 16 Stämmer helt och hållet 39 48,1 Vet ej 29 35,8 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Pedagogerna är aldrig fyrkantiga och försöker aldrig att störa barnen i deras lek. Har ingen inblick i denna fråga Ett bra exempel är när våran son ville byta bord och det var aldrig något problem. De har stöttat vår son i detta mycket tidigare och det märks nu

12 Är säkert så att de arbetar med detta, men jag är osäker på hur man arbetar med det konkret. Inget som jag minns har delgetts oss. Vet för lite omdetta dvs om och hur man jobbar med detta.

13 8. Jag upplever att förskolan ger mitt barn det stöd som det behöver
Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 20 24,7 Stämmer helt och hållet 61 75,3 Vet ej Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Och en av dom bästa sakerna är att än om barnet har tex ljugit eller slagits så visar dom lika mkt omtanke och värme för det barnet. Det beror på vem som är där

14 Tror att det fungerar bra
Tror att det fungerar bra. Hade varit bra att ha kvartsamtal/diskussion om barnen innan man svarar på enkäten så man vet lite mer om vad som händer. Tycker även att dessa samtal om barnen borde komma i mitten av terminen så vi föräldrar vet vad som händer om det är något vi ska jobba med hemma mm. I slutet av terminen är den chansen bortblåst. Pedagogerna utgår alltid från individen. Upplever att barngrupperna på förskolan är ganska stora och pedagogerna gör ett utmärkt arbete med att tillgodose barnens behov, men då man mixar stora barn med små är det nog en omöjlighet att möta alla barns behov alltid Varje barn får ta plats Ser gärna och mer ofta att de jobbar med att stimulera barns språk i grupp

15 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
9. Jag upplever att förskolan stimulerar mitt barns vilja och lust att lära Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt 1 1,2 Stämmer ganska bra 24 29,6 Stämmer helt och hållet 53 65,4 Vet ej 3 3,7 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Absolut. Ett av många exempel: Maja har lärde oss ett jätte bra tips när vår dotter lägger svårare pussel. Maja la hela pusslet men tog bort några bitar så våran dotter fick lägga tillbaka, sen ökade hon antalet bitar när hon såg att hon kunde. Det rutsätter jag. Mycket roliga aktiviteter på dagarna Arbetet med QR koder Kommer hem och berättar om pyssel och böcker osv.

16 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
10. Jag upplever att förskolan uppmuntrar barnen att samarbeta med varandra Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt Stämmer ganska bra 14 17,3 Stämmer helt och hållet 59 72,8 Vet ej 8 9,9 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Verkar som att det är en bra stämning i gruppen, men svårt att veta hur ni uppmuntrar barnen till samarbete. Det här är bland det viktigaste i förskolan att jobba med. Även om man arbetar med det varje dag kan det vara bra att göra extra intensiva insatser kring samarbete.

17 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
11. Jag upplever att förskolan hjälper mitt barn att utveckla sitt språk Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt 3 3,7 Stämmer ganska bra 15 18,5 Stämmer helt och hållet 56 69,1 Vet ej 7 8,6 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel För få i personalen för att de ska hinna med Både med läsandet och ordlekar. Inte märkt av det alls. De övar även finska, engelska och tyska Genom ramsor

18 Tänker att eftersom alla ges tid att tala så stimulerar även det till språkutveckling och mod att försöka Det behövs mer. Hör av mitt barn att de för en tid tillbaka lekte mer med språket än vad som görs idag.

19 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
12. Jag upplever att förskolan hjälper mitt barn att utveckla sin matematiska förmåga Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt 3 3,7 Stämmer ganska bra 19 23,5 Stämmer helt och hållet 37 45,7 Vet ej 22 27,2 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel För få i personalen i förhållande till gruppen Vet inte om dessa punkter tas upp. Inget som återkopplats till oss föräldrar eller jag märkt på barnet. Inte så ofta det märks hemma. Men tror att de jobbar rätt bra med det ändå Är osäker på hur man arbetar med detta.

20 Här vet jag inte riktigt hur ni arbetar, känner att det inte riktigt framgått

21 13. Jag får bra information om hur mitt barn utvecklas på förskolan
Namn Antal % Stämmer inte alls 2 2,5 Stämmer ganska dåligt 4 4,9 Stämmer ganska bra 33 40,7 Stämmer helt och hållet 42 51,9 Vet ej Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Mkt gott! Barbro är en pärla! Skulle önska 2 "kvartssamtal" / termin som standard. Vi är så imponerade av våra pedagoger hur dom kan minnas vad just vårt barn har gjort under dagen. Men dom minns allt och kommer ofta och berättar roliga saker vårt barn har sagt eller lekar som dom har deltagit i.

22 Tycker det är utvecklingssamtal så sällan
Tycker det är utvecklingssamtal så sällan. Hör mest om vad ni gör på dagarna, ej vad mitt barn LÄRT sig. Får veta snabbt hur dagarna varit vilket är bra. Önskar föräldrarsamtal tidigare på terminen ex februari. Vill att föräldrasamtalen tidigareläggs på terminen. Pedagogerna har full koll på vad våran son kan och uppmuntrar till mer lärande. Föräldramöten och bloggen (ibland edwise men gillar inte den plattformen) Den dagliga kommunikationen Får löpande information och det är bra Informationen dagligen rör vardagliga ting, som hur det gått under dagen. Ibland får vi höra lite mer. Det beror på att vi inte tar oss tid att fråga upp, inte på lärarna.

23 14. Förskolan efterfrågar mina synpunkter på verksamheten
Namn Antal % Stämmer inte alls 4 4,9 Stämmer ganska dåligt 11 13,6 Stämmer ganska bra 33 40,7 Stämmer helt och hållet 25 30,9 Vet ej 8 9,9 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel På nyckelpigan har vi ett nära samspel med pedagogerna. Dom är väldigt måna om att vi föräldrar ska vara med i verksamheten och ha inblick i barnens vardag. Föräldramöten och föräldrarådet Jag känner att det kanske inte rent ut efterfrågas, men har jag tankar så är man öppen och lyssnar Knepig fråga. Helt utan substans och betydelse.

24 På föräldramöten.

25 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel
15. Förskolan möjliggör för mig att komma med synpunkter på verksamheten Namn Antal % Stämmer inte alls Stämmer ganska dåligt 2 2,5 Stämmer ganska bra 31 38,3 Stämmer helt och hållet 43 53,1 Vet ej 5 6,2 Total 81 100 Motivera/förtydliga gärna ditt svar med exempel Avdelningen, men jag kan inte säga att jg tydligt tycker att det gäller hela förskolan Alltid ett öppet klimat och undrar vi över något eller visar oro så hörsammar personalen på haren det samt att de berättar spontant och tydligt sådant vi vill och bör veta om. På föräldramöten.

26 16. Övriga synpunkter Mkt bra och kompetent avdelning! Vikarie brist är en arbetsmiljö fråga för både personal och barn! Där Arbetsmiljöverket behöver komma in om det inte tillkommer resurser vikariesituationen kanske kan förbättras, det är inte meningen att pedagogerna ska jobba för "två" Vikariesituationen måste förbättras. Det blir bäst för alla parter. Barnen får den hjälp de behöver och pedagogerna behöver inte slita ihjäl sig. Fantastiska pedagoger! Tråkigt att Ida är sjukskriven, men därför varit mkt pusslande inom huset vilket säkert kan vara bra på vissa sätt, att barnen får vidga sina vyer m nya vuxna och barn, men som i slutändan ändå är personalbrist med ökad belastning för dem som jobbar och minskad andel vuxen/barn. Bra personal, o vårat barn verkar trivas utmärkt på förskolan Fantastisk personal som på ett tryggt sätt stimulerar lärande och kreativitet. Det finns ett tänk med allt som görs, med en otrolig lyhördhet för barnens behov och idéer. Viktigt att personalen får utrymme att arbeta på det fina sätt de gör, både tidsmässigt och regelmässigt (tänker då ex. på att kunna laga mat med barnen, använda naturen, göra utflykter etc.) Ni gör ett toppenbra jobb! Vi är så tacksamma för Barbro, Maja och Helena.Dom är fantastiska och vi kan inte förklara hur bra vi tycker om nyckelpigan.Det är med stor sorg som vi kommer säga hejdå till Barbro. Barbro är en av dom finaste vi har träffat och vi är glada att våra barn har haft turen att få vara med henne. Barbro är unik! Vi är väldigt nöjda med personalen på Nyckelpigan och vår dotter älskar att vara på förskolan. Personalen gör ett strålande jobb. Mycket nöjda! Hade önskat att ni nyttjar eftermiddagstiden med att vara ute lite oftare vilket många andra avdelningar gör. Även vintertid. Att ni kanske går ut vid tretiden så de hinner vara ute en stund innan hämtning.Att de mindre barnen får gå på egna utflykter/promenader vilket glädjer dem. Gymnastik i alla fall en gång för de minsta så de får testa på att få springa av sig i en stor sal.Nyttja utflykter till ormberget vår och höst och grilla korv mm. Kanske grilla korv på dagisgården på grillplatsen till mellanmål någon dag när det är fint väder. Besök på Norrbottensmuseet och lekavdelningen. Den gamla affären där de får leka i affären och laga mat åka släde mm. Kostnadsfritt och mycket uppskattat.

27 Nyttja eftermiddagstiden till att vara ute lite mer några dagar i veckan inte alla.Låta de mindre barnen få gå på en egen utflykt/promenad mm. Pedagogerna på nyckelpigan är 3 fantastiska kvinnor som är unika.Dom är kloka, trygga, roliga och dom ser ALLTID till barnens bästa.Vi är så tacksamma för att få ha våra barn på nyckelpigan. Ni gör ett fantastiskt jobb! God mat också 👍 Trygg avdelning med bra sammanhållning Nöjda! Våra barn trivs bra på Myran och personalen är glada och tillmötesgående. Bara positivt! Vi är supernöjda med personalen o deras engagemang. Nej VI är i stort sett nöjd med Myrans avdelning, lärarna är mycket duktiga och goa mot barnen. Vi känner oss trygga med att ha vår pojke på Myran.

28


Ladda ner ppt "Föräldraenkät Förskolan Luleå 2017-Ormbergets förskola"

Liknande presentationer


Google-annonser