Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Pingvinresan  Klass 1a har gjort en bok om pingviner.  De såg delar av dokumentärfilmen Pingvinresan.  De fick tillverka egna pingviner, som sedan fotograferades.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Pingvinresan  Klass 1a har gjort en bok om pingviner.  De såg delar av dokumentärfilmen Pingvinresan.  De fick tillverka egna pingviner, som sedan fotograferades."— Presentationens avskrift:

1 Pingvinresan  Klass 1a har gjort en bok om pingviner.  De såg delar av dokumentärfilmen Pingvinresan.  De fick tillverka egna pingviner, som sedan fotograferades i snö och is  De skrev en liten text om pingviner.

2  En dag kom alla pingvinerna upp ur havet vid Antarktis. De är nu feta av all fisk de ätit. De ska gå över isen till sin skyddande halvö för att lägga ägg och få ungar. Första resan

3  Pingvinerna går i flera veckor. De får klättra över isberg.  Det är kallt och många snöstormar.  Det är jobbigt att gå

4  Ibland åker pingvinerna på magen.

5 Första resans slut  Pingvinerna har nu gått i ca 1 månad.  Nu äntligen ser de sin ishalvö som heter Coulman-ön.

6 Häckningsplatsen  Kejsarpingvinen hittar en vän som de vill gifta sig med. De lyssnar på varandras pip och känner sedan igen varandra under hela året.

7  Kejsarpingvinen är den största pingvinarten. Den blir ca 1 meter hög och väger ca 40 kg.

8  När mamma pingvin har fått ett ägg så ruvar pappan ägget i 3 månader.  Pappa pingvin äter ingen mat på hela denna tiden. För att skydda sig mot snön och kylan står de i en stor klunga.  Mamma pingvin har gått tillbaka till havet för att äta. Tre månaders ruvning i arktisk kyla

9 Väntan…….  Äntligen efter tre månader kommer en söt liten unge fram. Ungen är grå med mjuka fjun.  Nu väntar pappan på att mamma ska komma tillbaka från havet och mata deras lilla unge.

10 Ungar, ungar, ungar……..  Äntligen kom mamma pingvin tillbaka. Nu matar hon ungen från sin kräva.  Pappa pingvin är mycket hungrig och börjar gå tillbaka till havet för att äta igen.

11  Sista tiden hjälper både pappa och mamma åt att mata sin unge. Den får sedan klara sig själv när de återvänder till havet för att äta sig riktigt feta igen.

12  Kejsarpingvinen är den enda art som både lever och häckar på Antarktis. Deras framtid är hotad på grund av klimatförändringar. Detta är vårt bidrag för att uppmärksamma kejsarpingvinens fantastiska liv under mycket hårda livsvillkor.


Ladda ner ppt "Pingvinresan  Klass 1a har gjort en bok om pingviner.  De såg delar av dokumentärfilmen Pingvinresan.  De fick tillverka egna pingviner, som sedan fotograferades."

Liknande presentationer


Google-annonser