Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hockeyn i Danderyd Säsongen 09-10 och framåt Dess bakgrund, organisation, målsättning och lagstruktur.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hockeyn i Danderyd Säsongen 09-10 och framåt Dess bakgrund, organisation, målsättning och lagstruktur."— Presentationens avskrift:

1 Hockeyn i Danderyd Säsongen 09-10 och framåt Dess bakgrund, organisation, målsättning och lagstruktur.

2 Bakgrund/förutsättningar/problem Ekonomi Budgetens omfattning har ökat och i kombination med detta har den ekonomiska risken ökat. Behovet av specialiserad personal ökar risken klarar inte den lilla föreningen. Den modell som danderyds kommun använder vilken lägger hela ansvaret för investeringar på föreningarna omöjliggör en satsning på en långsiktig, väl fungerande och hållbar lösning map idrottsplatserna. Ingen förening (ishockeysektion) var för sig har kraft, förmåga och riskvillighet att driva frågan runt förändrade / nya isytor. Sportsligt De olika föreningarna i danderyds kommun har under många år haft svårt att bedriva en stabil och bra verksamhet för äldre pojklag, juniorer och seniorer. Ingen förening för sig har möjlighet att erbjuda en bred verksamhet i samtliga äldre årsgrupper med nivåanpassning med plats för bredd och spets. Genom bildandet av SDE med verksamhet för juniorer och äldre har förutsättningarna för dessa grupper förbättrats avsevärt. Problemet för äldre pojklag kvarstår. Den modell som går under namnet ”botkyrkamodellen” vilken möjliggör att en ungdomsspelare kan medverka i en ungdomsförening samtidigt som man spelar juniorhockey i en annan förening kommer att försvinna efter direktiv från Svenska Hockeyförbundet. Verksamheten lever under dispens 08-09. Organsiation Det finns en mycket tydlig trend att det blir allt svårare att rekrytera frivilliga ledare till verksamheten. Detta är framför allt tydligt i äldre årsgrupper. I unga år är det relativt lätt att rekrytera ledare medans det för äldre lag blir allt svårare i takt med stigande ålder. En stabil och långsiktig verksamhet kräver kontinuitet och kompetens. Det dagliga arbetet behöver i större utsträkning hanteras av anställd personal med tillhörande höga kostnader. Organisationerna är i dag känsliga och väldigt beroende av litet antal frivilliga. Dessa frivilliga är idag utspridad i 3 olika organisationer. Hockeyn har i dag en bred rekryteringsbas med verksamhet på 3 ställen i kommunen. Historien och klubbkänslan är viktig och skall i möjligaste mån användas även i framtiden.

3 Lösning Organsiatorisk sammanslagning av all hockey under en föreningen, SDE Hockey (eller annat namn) –Detta innebär att SDE ansvarar för: anställningskontrakt samtliga tränare budget och ekonomi för all verksamhet, dvs en ekonomi för all hockey i kommunen. Tillsättning av sportchef Riktlinjer och policy –DE Hockey resp Stocksund fortsätter att existera som ”skalföreningar” vilkas namn ungdomslag U9-U14 använder i seriespel (*) (*) exakt lösning med avseende på medlemsskap skall tas fram.

4 Övergripande målsättning Vårt mål är att utbilda alla våra ungdomsspelare så att de når sina mål. Målet är också att behålla alla spelare kvar inom kommunen. Ingen ska behöva byta förening för att den egna målsättningen är högre eller lägre än föreningens. Vi satsar både på bredd och spets och ger samtliga chansen att spela kvar till och med 18 års ålder. Verksamheten skall vara av sådan art att den erkänns som en av de bästa i sverige på utbildning inom ishockey Upplevas som den naturliga spelplatsen för barn och ungdomar från kommunen och närliggande områden.

5 Sportsliga mål Etablera J18 på Allsvensk nivå, dvs minimum 4:a i regions elit varje år med en majoritet egna spelare. U16 lag på sådan nivå att man klarar minimum 3:e plats i DM kontinuerligt och därigenom kvalificerar sig för SM med goda möjligheter till framskjuten placering. Lyfta J20 till regionselit. Seniorlag till div 1, dock baserat på egna produkter, ekonomiska och övriga förutsättningar.

6 Verksamhetsinriktning U9-U14 –Stort fokus på utbildning med målsättning att behålla maximalt antal i verksamheten U15 – senior –Aktivt val från deltagarna / styrning mot olika ambitionsnivåer / träningsgrupper. –Ökat fokus på resultat –Tydliga sportsliga mål

7 Föreningsstruktur Samtliga aktiva från Hockeyskola tom seniorlag är medlemmar i SDE Hockey. Spelare i åldern U9-U14 är även medlemmar i SIF resk DE Hockey utan avgift. (*) (*) exakt lösning med avseende på medlemsskap skall tas fram.

8 Lagstruktur - Senior, 1 lag - J20, 1 lag, - J18, 2 trupper & 2 spelplatser, 2 org - U16, 2 trupper & 2 spelplatser, 1 org, en geografisk plats - U15, 2 trupper & 2 spelplatser, 1 org, en geografisk plats U9-U14 inkl flickorU9-U14 A-pojkar tom seniorlag SDE Hockeyskola med speciell flickgrupp - U11-U14, 1 lag & 1-2 spelplatser i SIF resp DE Hockey - U9-U10, 1 lag & 2-4 spelplatser i SIF resp DE Hockey - Ett lag hålls alltid samman på en geografisk ort

9 Ekonomistyrning All ekonomi är centraliserad och hanteras av SDE Hockey. –Aktivitetsbidrag (*), verksamhetsbidrag (*), sektionsavgifter, medlemsavgifter, löner, resultat & balansräkning, anmälningsavgifter, försäkringar.... Samtliga avgifter bestäms av SDE Hockey Ingen skillnad mellan avgifter för spelare som representerar SIF eller DE i åldern U9-U14 (*) skall undersökas m.a.p. möjlig optimering

10 Organisation Styrelse materialSponsringMarknadCafé Cuper & evenemang Idrotts- platser Sportchef Sport kommité Läger & akademi Hockeyskola Kansli Ekonomi Istider Adm

11 Styrelsen Styrelsen är ytterst ansvarig för verksamheten map dess innehåll, inriktning och ekonomi. –Ordförande –Kassör –Sekr –Ledamöter Samtliga styrelsemedlemmar väljs av årsmötet, vid sidan om ordf som namnges i samband med val vid årsmötet konstitueras styrelsen i övrigt av sig själv. Styrelsen har representation från samtliga åldersgrupper. Förslagsvis har SDE Hockey en representant i respektive HS i SIF, EIF & DSK

12 Ekonomi Funktionen sköts till 100 % av anställd personal eller som inköpt tjänst. Ansvarar för löpande bokföring, framtagning av resultat och balansrapport, löneutbetalningar etc Rapporterar löpande till föreningens kassör och styrelse.

13 Sportchef Har det övergripande och yttersta ansvaret för den sportliga utvecklingen och att verksamheten i lagen sker i enlighet med förenings riktlinjer. Ansvarar för scouting och rekrytering av tränare (avtal etc hanteras av styrelsen) Ansvarar för samarbete med gymnasieskola och verksamheten för de som valt ishockey som elevens val Till Sportchefen rapporterar direkt 3 st utskott: Sportkommiten Ordförande är Sportchefen och en representant från styrelsen, i övrigt består sportkommitén av typiskt 6-8 st tränare. Sportkommitén ansvarar för att utveckla och implementera metod och riktlinjer för hur verksamheten skall bedrivas i de olika lagen, dvs typ av träning, mängd, säsongslängd etc. Skall även säkra att värdegrund efterföljs. Läger & Akademi Driver läger och akademier. Rekrytering av ledare Marknadsföring av verksamheten mha bl.a marknadsutskottet. Hockeyskolan Ansvarar för upplägg map tid & plats, verksamhetens innehåll, rekrytering av spelare samt ledare. Har en utsedd huvudansvarig som tillsammans med Sportchef och övriga i funktionen driver skolan. Ansvarar för lagbildning under berörd åldersgrupps sista år i skolan.

14 Övriga utskott Material Ansvarar för av föreningen tillhandahållen material, dvs utlämning och inlämning... Budgetansvar för materialinköp Inköp av material Val & avtal med leverantörer, såväl hockeyutrustning som profilmaterial Ishall / idrottsplats Ansvarar för underhåll och investeringsbudget Ansvarar för kontinuerlig kontakt med kommunens personal. Driva investeringprojekt Café Ansvarar för tillsättning av organisation (lagrepresentanter) vilka driver cafét (pluralis ??) Följa upp driften och ekonomin Bestämmer utbud och priser Ansvarar för inköp Betämmer öppettider Marknad Ansvarar för att verksamheten ”syns” i kommunen i press och liknande. Ansvarar för produktion av spelprogram, reklamutskick etc. Ansvarar för att föreningens och lagens hemsidor håller hög kvalitet och på ett bra sätt förmedlar verksamhetens mål, strategier och aktiviteter. Driver förenings hemsida –Hemsidan skall vara av sådan art att det blir naturligt för sponsorer att vilja synas på förenings hemsidor. Framtagning / design av profilkläder etc Cuper & evenemang ”INGET KLART” Sponsring ”INGET KLART”

15 Frågor & fortsättning/tidplan Ägande & ansvar ishallar? SDE eller SIF/EIF Belysa förväntat kristiska frågor: –Inget spel i U15 för U14 spelare –Bara en div 1 plats i U15 resp U16 Långsiktig lösning för flytt av spelplatser Besluta om principer för föreningstillhörighet Möte med Förbund och kommun för att tydliggöra och säkra förändring Kalla till stormöte för alla medlemmar samt ta fram kommunikationsplan / material (bl.a baserat på återkoppling från möte med lagledning, diskussion i lagledning och på detta material) Allt klart till säsongen 09-10 dvs senast våren/sommaren 09


Ladda ner ppt "Hockeyn i Danderyd Säsongen 09-10 och framåt Dess bakgrund, organisation, målsättning och lagstruktur."

Liknande presentationer


Google-annonser