Klimatpåverkan från djurproduktion
Utsläpp genom produktionskedjan fram till gårdsgrind Fält Djur och stallgödsel CO2 N2O CH4 NH3 NO3- Produkt Insats-varor
Produktion och konsumtion i Sverige av animalieprodukter 1990 och 2005
Utsläpp av växthusgaser från produktion av animaliska livsmedel som producerades resp. konsumerades i Sverige 1990 och 2005
Utsläpp av växthusgaser per kg slaktvikt – svensk produktion av de vanligaste köttslagen
Utsläpp fram till gårdsgrind av växthusgaser från svensk nötköttsproduktion 2005
Fördelning av utsläpp från svensk nötköttsproduktion 2005 efter källa
Utsläpp fram till gårdsgrind av växthusgaser från svensk mjölkproduktion 2005
Fördelning av utsläpp från svensk mjölkproduktion 2005 efter källa
Utsläpp av växthusgaser från svensk grisproduktion 2005
Fördelning av utsläpp från svensk grisproduktion 2005 efter källa
Utsläpp av växthusgaser från svensk kycklingproduktion 2005
Fördelning av utsläpp från svensk kycklingproduktion 2005 efter källa
Utsläpp av växthusgaser från svensk äggproduktion 2005
Fördelning av utsläpp från svensk äggproduktion 2005 efter källa
Fördelning av köttets klimatpåverkan från gård till konsumtion
Förbättringsåtgärder, alla djurslag God tillväxt/produktion och låg dödlighet/små kassationer är centralt. God djurhälsa är viktig för att nå dessa mål. Minska överutfodring och foderspill. Välj klimateffektiva fodermedel. Jobba för att ha en hög andel producerande djur i besättningen. Hantera stallgödseln på ett effektivt sätt. Minimera användningen av el och fossila bränslen inomgårds.