Behovsprocess Digital Hälsa och Äldre 2014-09-24 Swedish Innovation Center for Applied Health Technology Madelene Larsson.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
Sagostig – sagoäventyr På Viaskolan i Nynäshamn ”finns” ett Viatroll.
E-post i mobilen -Ett sätt att öka tekno-stressen, eller en lysande effektivitetshöjare?
Följ anvisad vägskyltning till sjukhus och förlossning. Väl framme finns en parkering som är avgiftsbelagd måndag-fredag 07: Känner ni er osäkra.
Hjälp ett inbrott!. SOS 112, vad har inträffat? Hjälp, det är inbrott. Jag ser två gubbar som har krossat rutan till affären och dom är på väg in!
Tipspromenad Vårdhygien
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Vad göra när en vårdtagare faller?
Patientenkät sommaren -13
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Välkommen till kattens magiska värld
Les meilleures photos de
Brandsäkerhet.
Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset är   Brand och rök i trapphus Om det börja brinna i ditt trapphus eller om trapphuset.
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
Luncha & lär! passiv © Birgitta Ryding.
Övning Hösten 2011 Nortech Telecom. 2 •Övning - Butik •Övning - Uppställningsplats •Övning - Hotell Agenda presentation.
Välkommen! Effektiv och professionell telefoni med Vision 80/20 CC Michell Grip
Teknik som ger trygghet, rättvisa och ekonomi
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
Informationsmöte inför inflyttning i Brf. SommarRo
Ritteknik.
Sammanfattning Vi gjorde ett studiebesök i Kista Service Hus. Två pensionärer pratade om problem i deras vardagsliv. Utifrån det tänker vi skapa en digital.
Hållbarhetsarbete i samverkan med hyresgäster Gröna avtal.
Prolog, Mån 16/9 Rebecca Jonson.
Vad gör man vid skada/olycka?
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Information om I-ks Linus Lund. Varför valde jag ks?  Lät som intressanta kurser  Verkade vara svårt – ville ha en utmaning.
Kapitel 9 November 2008/Leif Carlsson Hem och hushåll Liv & hälsa i Örebro län år 2000, 2004 och 2008 Liv & hälsa 2008 Liv & hälsa 2000, 2004 och 2008.
Kick-Off Brandskydd och Utrymning 2013
Sektorn för Socialtjänst
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Björknässkolan Nacka kommun
Kolla upp behörighet Om du ska släppa in någon som inte har sitt ksid med sig.
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Kunskap 2 Egna upplevelser
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Välkommen till Magellans värld. Magellan liknar inga andra allt-i-ett system som finns idag: Modern design i metallic silver och blått Liten och snygg.
ETT BETEENDE PRÄGLAT AV HOT OCH/ELLER VÅLD.
SIM TEAM.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Den magiska dörren.
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
SUBSTANTIV.
Tillgänglighet - är det dyrt?
Lantmäteriet, Informationsförsörjning Geodesi, Stefan Öberg Varför inte fix? Tips & Trix Projektavslutande användarseminarium Position Mitt Teknikdalen.
Hur tillgängligt boende kan begränsa välfärdskostnaderna Leif Wikman Luleå.
Kapitel 9 Liv & hälsa i Örebro län år 2008 November 2008/Leif Carlsson Hem och hushåll Liv & hälsa en undersökning om hälsa, levnadsvanor och livsvillkor.
Orientering 365 Kartminne HELA ÖVNINGEN bygger på det att DU funderar hur du vill göra din Orientering Du kan förbätra ngt som du vet att du gör.
Hur du tar hand om din kunskap
ÅTERVINNING ÅTERVINNER DU?.
Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
KOLL PÅ JOBBET. PVF UTBILDNING Utbildningskontrakt öppnar vägen för ett yrkesbevis Yrkesexamen timmar 600 timmar bonus när du klarat yrkesexamen!
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Instruktion – sekretariatet Ekhallen/Ekrinken. Såhär ser kontrollpanelen ut:
Stresshantering och säljplanering
Mobilt Estherteam Huskvarna
Om du blir sjuk och behöver råd eller vård
Om du blir sjuk och behöver råd eller vård
Presentationens avskrift:

Behovsprocess Digital Hälsa och Äldre Swedish Innovation Center for Applied Health Technology Madelene Larsson

Behov och Problem Svåröppnade förpackningar – Medicinburkar och mjökförpackningar – Plasten ivägen. Mycket bättre om det var som på tandkrämstuben – en plastremsa man river av. Kommunikation inom huset – Alla har inte eller dator – Ex. Jag ska iväg ut på en promenad. Är det någon som vill hänga med? – Kunna använda sig av porttelefonen? Annan digital teknik? – Porttelefonen har för lågt ljud. Kanske bra med ljus också? – Vad händer om en olycka uppstår I lägenheten? Hur kan vi larma? Det finns inte larm i t.ex toaletten

Behov och Problem forts. Info vid 80år delas ut i samband med hembesök från äldreförvaltningen (Sirpa) – Info om vem man ska kontakta för vad – Behövs även innan 80 år – Digital lösning? Alla automatiska telefonsvarare med nummer – Svårt hålla koll på alla val, tryck 2# för… och 3# för … osv. – Bättre med callback Affären – om man är kortväxt, svårt nå alla varor Bländad i parkeringsautomaterna – Gäller alla automater, svårt att se

Behov och Problem forts. ”Kungen” – träna upp minnet med minnesspel Ambulanstransporter och låsta dörrar – Hur larma 112? – Svårt för ambulansen att komma in eftersom ytterdörrarna är låsta och lägenheterna med. – Låsen hanteras med taggar. – Om ambulansen inte får någon som öppnar så ringer de brandkåren som får bryta sig in vid akuta fall. – Är detta ett problem för fler hus? – Prata med ambulansen hur de upplever det?