Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Information om ungdomsverksamheten på Östersund-Frösö golfklubb 2011
Advertisements

HSS Sjöhumlorna Föräldramöte
2012. Innehåll •Funktionärsinformation •Allmänna regler.
Täby IS P01 Innebandy 19 augusti 2012
Föräldramöte F-05.
Gul sträcka D 12 H 12 U 3 Öppen 2 Öppen 5.
Vägen till bättre form Naturpasset grundpaket - Utveckla dagens naturpass Naturpasset företag - Friskvård till företag Naturpasset motionsorientering.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
FÖRÄLDRAMÖTE F AGENDA 1.Välkomna 2.Ledarnas filosofi 3.Mål F05 4.Regler & ramverk F05 5.Träning 6.Match – matcher och övriga datum.
Brev från Pingvinen.
Föräldramöte P05 6 september 2012.
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Välkomna till vårsäsongen Samarbete träning och match F99 truppen spelare F00 truppen ca 15 spelare F01 truppen ca 10 spelare.
Välkomna till föräldramöte för klass 4C
Hur lär vi ut orientering?
OK Kåres Ungdomsupptakt 30 mars 2010 VÄLKOMMEN !.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Korpen 2010 Inbjudan till:. Korpen Nu är det dags att anmäla innebandylaget Det här är inbjudan till kvalspelet av Sweden Floorball Cup 9 januari
Varnhems IF´s Varnhems IP samt Varnhemsgården Svenska Kyrkan i Varnhem fredag 15 augusti kl – söndag 17 augusti kl (Vid jättedåligt väder.
Mina erfarenheter av träning & tävling Orienterare Orienterare Friidrottare Friidrottare Idag Idag.
Program för våren 2014 AktivitetNamnTel.Mobil. ZumbaEmma ChiBallLena W SpinningKatarina Spinning / Cirkelträning.
Protokoll Föräldrarmöte 16/3 P Föräldrarna hälsades välkomna till Eskils klubbstuga. 2. Klubbdirektör Tommy Billqvist informerade om Eskilsminne.
AKTUELLT Nu finns alla bilder som visats på Harrström kanalin även på byns hemsida. Där läggs även alla andra inslag som presenteras i kanalin så att de.
TOUR DE HALLAND juli juli 2012.
Anteckningar Träningsplanering –13/11 –20/11 –27/11 –4/12 –Planering nästa år Permanent bemanning av ledare i grupperna, se förslag i ungdomsguppen.xls.
The Bitter End av Högstorps skola 6ornas studieresa till England Lördagen den 27 augusti.
AGENDA Järfälla IBK föräldramöte P01 Röd 22/ Planer inför säsongen och vad vi förväntar oss av killarna & föräldrarna Vem är vi? Ny tränare Nya killar.
Välkommen!!. Dagens Program Välkomnande Funktionärshäftet Fika Allmän info Avslutande.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
2012 är över – nu väntar 2013 Dags att betala medlemsavgiften och när ni gör det kan det vara kul för er att se tillbaka på året som gått och se framåt.
ÖVERNATTNING VALHALL oktober
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Föräldramöte LFK P
Föräldramöte LFK P
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Arrangemangsträff och utbildning års tävlingar.
Grunder i att läsa och använda kartan
Välkommen.
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Vårårsmöte Dagordning vid vårårsmöte i Mönsterås Golfklubb 4 mars Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts.
Barn- & ungdomsorientering. Mål för verksamheten Ge barn och ungdomar ett livslångt intresse för naturen, hälsa & motion Hitta glädjen i orientering –
Vad är orientering? Orientering är självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda, snabba beslut under spännande tävling. Orientering bjuder.
Korpen INNEBANDYCUPEN november 2009 Ring för Info/anmälan Inbjudan till: Årets roligaste Innebandy-Cup Komplett inbjudan och info på:
Agenda P-00 Agenda -Träning, matcher m.m. framöver -Seriespel m.m. -Föräldramedverkan -Ekonomi -Informationsvägar.
Föräldramöte den 21:e mars 2013 Klubblokalen, Engvallen 18:00-19:30
Viggbyholms IK Konståkning
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
 Information på hemsidan:   Välj: ungdomslag -> Pojklag -> P99  Träningar:  Måndagar och Torsdag kl.18:00-19:00  Meddela tränarna.
- en del av svensk idrott Kalender Administration.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Bollnäs Fotboll pojkar-04 Säsongen Kvällens innehåll Kommande säsong – träningstider och match Cupspelande Medlemsavgift Möjlighet till bättre ekonomi.
Välkomna till VÅR säsongen 2010! Från den 1/1 -27/ Vi följer ledorden Respekt - Ansvar - Kompis - Roligt - Samarbeta Vi är idag 47st i Team 00.
Karttecken Skala Färger Höjdkurvor Fler karttecken
En teoretisk resa genom naturen
Träning Måndag kl i Rutsborgshallen. Vi måste bygga sarg innan träningen så vi vill att killarna är på plats och ombytta 10 min innan (kl 17.20)
K APARESKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING En förening för alla föräldrar på Kapareskolan. Öppet för alla frågor och funderingar som rör våra ungdomar på skolan.
Högbo GIF Välkommen till klubben!! Föräldrainformation
Föräldramöte TIF P Truppen 2014 Vi har 29 killar i truppen Stämmer kontaktlistan vi skickade ut?
POJKAR Siffror när vi inleder 2015 Ca 60 spelare 10 ledare 8 föräldrarepresentanter 2 träningar (onsdag och söndag) + 1 match i veckan (tisdag)
Föräldrar information 2017
Banläggning / karta Färgutskrifter och karttryck Omaps
Föräldramöte 09 röd
Blixttävling Lördag 7/10 i Övik 09,
Helgen 16-17/ anmälan senast 8/9
Blixttävling Lördag 18/11 i Övik 09,
Välkomna till föräldramöte! Lira BK P09
Presentationens avskrift:

Till barn i grön/vit grupp och deras föräldrar Hej, Vi hoppas att ni har haft ett skönt sommarlov. Nu är det augusti och vi hälsar ALLA välkomna tillbaka till orienteringsträningen i Linköpings Orienteringsklubb. Vi tränar på tisdagar mellan kl och ca Redan på tisdag, 21:e augusti startar vi och höstträningen avslutas 23:e oktober. På träningen behöver du vara ombytt och klar kl Använd gärna kläder som du inte är rädd för att smutsa ner. Springskor är bättre än stövlar. Ta gärna med ombyte och handduk så kan du duscha i LOK-gården. Fika gärna sedan i LOK-gården med dina träningskompisar. Det är alltid välkommet om du som förälder har möjlighet att hjälpa till i skogen under träningen. När du tränar i LOK ska du dels vara medlem i klubben och dels betala en träningsavgift per termin. Medlemsavgiften är 200 kr/år, (max 500 kr för en familj) och träningsavgiften för ungdomar som är 100 kr/termin (50 kr/termin från och med andra syskonet). (Inkluderar startavgift till de flesta tävlingarna). Komplett information om avgifter finns på alternativt fråga oss ledare. På hemsidan hittar du även info om träningar, tävlingar och allt annat som rör klubben. Är ni sugna på att prova på att springa Orienteringstävling rekommenderar vi er att anmäla er till Ungdomsserien och klass ”Inskolning” (grön svårighet). Där får man ha med sig en vuxen när man springer sin bana. Torsdag 30:e augusti, arrangör IFK Linköping. Anmäl er till någon av oss ledare senast 23/8! Tävlingscentrum är i Hackefors, Åbysäcken (LSK). Vägvisning från Landerydsvägen mellan Vårdsbergsvägen (Södra Hjulsbro) och Åtvidabergsvägen. Parkeringen på anvisad plats vid skidgården (LSK) i Åbysäcken. Ca. 300 m till start och första start kl Lördag 15:e september, arrangör Stjärnorps SK. Vi ses! Hälsningar Anders, Gert, Henrik, Inger, Anna-Sofie och Maria

Information om grön/vit grupp: Namnet grön/vit grupp kommer av Svenska orienteringsförbundets indelning av banor i svårighetsgrader. På motsvarande sätt finns även gul och röd grupp för de som har hunnit vara med lite längre. Indelningen gör det tydligt vad varje grupp ska träna på och det är också lätt att hitta rätt tävlingsklass då de också är märkta efter samma färgschema. De första nivåerna kallas grön respektive vit nivå. Svenska orienteringsförbundet beskriver följande utbildningssteg kopplade till dessa nivåer: Grön A.Kartförståelse, passa kartan. B.Kartans färger, de vanligaste karttecknen. C.Passa kartan med hjälp av terräng och kartpassare. D.Handgrepp, vikning, tumgrepp, kartpassare, kontrollkort, stämpelteknik. E.Känna till och orientera efter entydiga ledstänger. F.Känna hur start, kontroll och mål markeras. Framförhållning, tänka framåt. Vara uppmärksam på ledstångsbyten. Vit G.Mer Kartkunskap H.Enkel vägvalbedömning, kort eller lång väg. I.Vara uppmärksam på terrängföremål bredvid ledstång. J.Gena och snedda mindre än 100 meter. Du kan läsa mer om de olika nivåerna och deras respektive svårighetsgrad på Svenska orienteringsförbundets webbsida (gå in under för tävlande och därefter klassindelning.)