ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Advertisements

Nivåanpassad träning För att inkludera alla
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Alkohol- & drogpolicy för. Alkohol- & drogpolicy för Hökåsens/Mälardalens IBK Hökåsens/Mälardalens IBK (H/M IBK) är en ideellförening där huvudinriktningen.
Maria Bergström Socionom och sakkunnig RFSU
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap
Copyright © Nikolaus Koutakis. En liten påminnelse.
Copyright © Nikolaus Koutakis. En liten påminnelse…
Copyright © Nikolaus Koutakis
Vad kan jag göra som förälder?
Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 4 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.
ÅLDERSGRUPPEN 7 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
ÅLDERSGRUPPEN 8 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Fair-play? Hur vi uppträder mot varandra & mot andra.
ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
ÅLDERSGRUPPEN 15 ÅR. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och.
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Copyright © Nikolaus Koutakis. En liten påminnelse…
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Coaching.
Drogförebyggare Håkan Fransson Tel:
1 Elevenkäten Elevenkäten Föräldraträff 2010 Järna 30/
ÅLDERSGRUPPEN 7 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Information om nästa års spel i S:t ERIKS-CUPEN Kvällens tema Gemensamma.
Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 6 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.
ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
VÄLKOMNA.  Säsongen 2009 är P98 och P99 ett lag  Beslutet är baserat på antal barn i varje årskull  Vi är ”på pappret” 23 barn  Inför nästa säsong:
Föreningspolicy för IFK Fjärås
ÅLDERSGRUPPEN 14 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
ÅLDERSGRUPPEN 6 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
ÅLDERSGRUPPEN 8 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
Vad kan jag göra som förälder - om alkohol, unga och föräldraskap Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus Koutakis.
MÅL  De resultatmässiga målet för 2008 är serieseger för båda lagen.  Vägen till målet dit går via hård träning, seriös inställning och gott kamratskap.
ÅLDERSGRUPPEN 13 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
Vad kan jag göra som förälder? Om alkohol, unga och föräldraskap Presentation 3 Ett föräldrastödsprogram utvecklat av Örebro Universitet Copyright © Nikolaus.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
Copyright © Nikolaus Koutakis. En liten påminnelse.
ÅLDERSGRUPPEN 9 ÅR HÖSTEN. Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar.
ÅLDERSGRUPPEN 9 ÅR VÅREN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
Drogvaneundersökning Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola den augusti 2015 Utomstående funktionärer 513 av 579 elever deltog Åk 7: 165.
Copyright © Nikolaus Koutakis. Du är viktig! Du kan påverka ditt barns drickande mer än du tror.
Copyright © Nikolaus Koutakis. Föräldrars förhållningssätt har stor betydelse.
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Välkommen till föräldramöte Välkommen! Åsa Eriksson – biträdande rektor Arbetslaget åk9 SYV Mariette Svensson Skolåret Stress Föräldraföreningen EFFEKT.
Folkhälsoenheten Elevundersökning om tobak, alkohol och narkotika Åk 9 och Gy 2 Genomförd vårterminen 2010.
Vi vill att alla spelare ska utvecklas där man befinner sig i sin ”fotbollskarriär”. För att vi ska kunna möta säsongen 2014 är det ytterst viktigt att.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 2.
Copyright © Nikolaus Koutakis. Du är viktig! Du kan påverka ditt barns drickande mer än du tror.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Copyright © Nikolaus Koutakis
Föreningsträdet för fotbollsföräldrar
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
P02svart2017.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Tips inför valborg Valborg är en helg då många unga dricker alkohol. Berusade ungdomar råkar oftare ut för olyckor eller utsätts för brott. Oftast är.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Tonåren är en väldigt speciell 
Namn Presentation av er själva samt koppling till ABC. Datum.
Presentationens avskrift:

ÅLDERSGRUPPEN 12 ÅR HÖSTEN

Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför. En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar kan hjälpas åt för att föra över grundläggande värderingar till våra ungdomar Föräldraträffar kommer att ske två gånger per år LagFörening Föräldrar För spelarens bästa

Kvällens program Rapport från ledarna om säsongen Kvällens tema Gemensamma diskussioner och eventuella överenskommelser Utbildningar i föreningen

Rapport från ledarna om året som gått Matcher under året: S:t ERIKS-CUPEN Andra cuper ? Stämningen

Presentation av närvarande styrelseledamot  Namn på personen  Telefon  E-postadress  Mina uppgifter

Har föreningen någon egen cup att informera om?

Föreningens rekommendationer “Cupstege”

Spelåret 2012 – Erfarenheter efter införande av förstalag

Presentera här föreningens största arrangemang (de närmaste åren)

Hur tränar vi i vinter ?

TEMAN: Hur gick året? Aktiva Idrottsföäldrar

Viktiga ledord ur Fotbollens spela, lek och lär - sett ur föreningens synvinkel Ungdomar i åldern 13 till 19 år, som har speciella förutsättningar, färdigheter och vilja, ska särskilt kunna utveckla sin talang Fotbollsverksamheten ska utvecklas tillsammans med föreningar, skolan och föräldrar Stockholms Fotbollförbund tillhandahåller stöd för sina kvalitetssäkrade samarbetsskolor. Stockholms Fotbollförbund ska certifiera gymnasieskolor och kvalitetssäkra grundskolor med fotboll på schemat. Hur har fotbollens ledord fungerat för ert lag under året?

I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1

Aktiva föräldrar Att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen och utanför En utgångspunkt för hur vi, föreningen och ni som föräldrar kan hjälpas åt för att föra över grundläggande värderingar till våra ungdomar Parallellt med våra föräldramöten arbetar tränarna också med ett program för ungdomarna under ordinarie träningar

Förra föräldramötet  Temat var: Hälsosamma vanor i vardagen och inför träning samt match!  Diskuterades särskilt

Rapport från tränaren  Ungdomarna har diskuterat: Prestera mera!  Man kom fram till följande

Kvällens tema  Om att vara en tonårsförälder! Bilden hämtat från:

Fakta Andel (%) föräldrar som har ett tillåtande förhållningssätt till ungdomsdrickande i relation till barnets ålder (Koutakis & Stattin, 2008).

Fakta FIGUR 4 Andel (%) fjorton- och femtonåringar som uppger att de varit berusade mer än 4 gånger den senaste terminen i relation till föräldrarnas förhållningssätt till ungdomsdrickande (Koutakis och Stattin, 2008).

Fakta  Att låta barnen smaka? Forskning visar att ungdomar som bjuds på alkohol av sina föräldrar dricker mer än ungdomar som har föräldrar som är restriktiva till ungdomsdrickande.  Vilka risker finns med ungdomsdrickande? Bråk och våld, oskyddade samlag och oönskade sexuella situationer, fysiska prestationer och skolarbetet påverkas negativt  Forskningen visar också att ungdomar som debuterar tidigt med alkohol dricker mer och löper ökad risk för att utveckla beroende och narkotikamissbruk

Fakta  Var tydlig som förälder: I handling: Inte bjuda sina barn på alkohol I ord: Förklara med värme, tydlighet och engagemang att det inte är ok att dricka alkohol när man är ung – inte hemma och inte med kompisar  Det är aldrig för sent, om man tror eller vet att ens son/dotter druckit! Engagerade och tydliga föräldrar kan påverka den fortsatta utvecklingen.

Gemensamma diskussioner & ev. överenskommelser Vad kan vi som föräldrar göra för att ungdomarna ska känna att de har tydliga förväntningar på sig? Vilken typ av aktiviteter tycker vi att det är rimligt att våra barn får ge sig ut på utan sällskap av ansvarsfulla vuxna? T ex vara på stan, gå på A-lagsmatcher, sova över hos en kompis I denna ålder ställs ofta föräldrar mot varandra med uttryck som –alla andra får ju! Finns det något ni föräldrar bör fundera över vad gäller gemensamma överenskommelser som är relaterat till detta? T ex sovtider, tid att vara hemma på kvällen, att man talar om tobak och alkohol?

Hemläxa “ middagstipset” Diskutera hemma runt middagsbordet med era ungdomar - Alkohol & Tobak

Föreningens rekommendation är att ledarna under året genomgår kursen:  Bas 2 Spelförståelse – Endagskurs  Bas 2 Målvaktsspel (MV-stegen för målvaktstränare Föreningens rekommendation är att spelarna under året genomför: föreningsträdet ”Mitt lag” med delavsnitten : Kompisskap Rätt och fel Stress och press. Vidare skall spelarna diskutera Aktiva Idrottsföräldrars avsnitt ” Fair play och respekt” samt ”prestera mera” inom ramen för Aktiva Idrottsföräldrar. Föreningen önskar att föräldrar kommer på nästa föräldraträff. Utbildningar för ledare och spelare under året i P 12

Föreningsträdet Under säsongen kommer laget att diskutera Kompisskap Rätt och fel Stress och press Diskutera dessa frågor med era barn ex. vid middagsbordet.

Förening + Föräldrar = för spelarens bästa