Tycker du att Svenskt Näringslivs ranking är en viktig indikator för kommunens näringslivsarbete? Kenneth StålnackeAvstår från att svarVi vill klättra.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Olof Sundin, Fil dr Informationsstrategier och yrkesidentiteter - en studie av sjuksköterskors relation till fackinformation.
Advertisements

Varför är Carl Bildt så skicklig på att hantera journalister? Peter Dahlgren medie- och kommunikationsvetare.
Så här ser min samling av gamla skolkort från Hammerdals kommuns skolor ut just nu. Bilderna är hårt beskurna och komprimerade för att filen inte ska bli.
Ålands Näringsliv ATTITUDE Jag studerar på.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Tycker du att Kommunen/kommunala bolag ska tillhandahålla näringslokaler? Kenneth Stålnacke Avstår från att svaraI dagsläget är det bra att vi satsar i.
Så här ser min samling av gamla skolkort från Hammerdals kommuns skolor ut just nu Bilderna är hårt beskurna och komprimerade för att filen.
30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
SÄTTA MÅL.
VÅRDFÖRBUNDET 2007.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Tycker du att det är viktigt att kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad? Kenneth StålnackeAvstår från att svaraBra balans idag. Lars TörnmanNejTycker.
Tycker du att kommunen ska engagera sig i näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaAlla skall väl hjälpas åt. Roger SuupJa Kommunen har.
Tycker du att Kiruna kommun ska hjälpa till med att lösa den akuta bristen på bostäder för inflyttade arbetare/tjänstemän och studenter? Kenneth Stålnacke.
Bestämd och obestämd form i adjektiv och substantiv
Jobs and Society uppföljning 2007 Hur går det för kunderna? Ansvarig undersökare på Synovate Temo: Arne Modig Beställare på Svenska Jobs and Society:Harry.
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Östra Göinge 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Kungsör 2012 Lokalt företagsklimat.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Emmaboda 2012 Lokalt företagsklimat.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Blackebergs Gruppboende Bromma.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Tranebergs Å-Hem, Bromma.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Föräldrar i Lerums Kommun FILK Bildades våren 2010.
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
Marcus berättar lite om sig själv
Tycker du att nuvarande Kirunas Centrum ska utvecklas? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaDärför renoverar vi Badhuset och Piffar upp Gallerian. Roger SuupJa.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Bromma.
Tycker du att Kiruna kommun ska bedriva näringsverksamhet på konkurrensutsatta marknader, dvs konkurrera med det privata näringslivet? Kenneth StålnackeAvstår.
Tycker du att en handläggningstid på 5 månader är rimlig då det gäller ett komplett bygglovsärende som ligger inom detaljplanelagt område? Kenneth Stålnacke.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Åtvidaberg 2012 Lokalt företagsklimat.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
SKOP Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S21DEC11 Psykiatri PPH - Läkare, tillsvidareanställd, spec.komp.
Det öppna Skåne 2030 Skånes regionala utvecklingsstrategi
Satsdelar En satsdel kan vara ett eller flera ord.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Medlemsföretaget Byggmästarn i Helsingborg Katrineholm 2012 Lokalt företagsklimat.
Kalyan Banerjee RI-president
Vill du att Kiruna kommun inför en tjänstegaranti med utlovade handläggningstider för tjänster som företagen/allmänhet efterfrågar? Kenneth StålnackeJa.
Tycker du att sametingets parlamentsbyggnad ska byggas i Kiruna? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanJaVi har avsatt tomtområde vi Folkhögskolan/Matojärvi.
Känner du till Företagarna Kirunas checklista för näringslivsutveckling? Kenneth StålnackeJa Lars TörnmanNej Roger SuupJaI viss mån. Elisabeth Person HolmdénNejNej.
Landstingsstyrelsen /KS. Andel nöjda med besöken hos hälso- och sjukvården i Norrbotten. Grupper, år Genomsnitt för riket och Norrbotten 83.
Jan Lif Rum 201, Olof Wijksgatan – RELIGIONSFILOSOFI.
Fatta nytt nätverk för begriplighet Stefan Johansson, Torbjörn Lundgren, Hans Hammarlund, Bo Månsson, Liselott Burvall och Marie-Louise Armand. Begriplig.
Två killar är med om ett bankrån och vill nu lösa det på egen hand. Men inte bara det utan även ett mord som dom blir vittnen till. Efter ledtrådar kommer.
Jan Lif Rum 201, Olof Wijksgatan –
Arne & Helena Hagström, Aneby
Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
RUTH Stiftelsen för regional utveckling genom Högskolan Kristianstad
Kundundersökning mars 2010 Operatör: Swebus AB Trafikslag: Buss Sträcka: Umeå – Mo i Rana.
Kvarter A Kvarter B Kvarter C 25 (24.4) 22,5 (20.4)
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Lokalt företagsklimat, Karlstad Program Lena Melesjö Windahl Presentation av enkätundersökningen om det lokala företagsklimatet i Karlstad.
Hur är företagsklimatet i Sölvesborg?. Lokalt företagsklimat Handlar om förutsättningar för företagande Vi definierar företagsklimatet som summan av de.
Företagare om momsinbetalningar T Svenskt Näringsliv: Anders Ydstedt Temo AB: Arne Modig, David Ahlin Datum:
NORR Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
NORR Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
Robert & Linnea Blom Robert & Linnea Sven & Ingegerd Svea & Bengt
NORR Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
Den första Ingenjören rapporter/utredningar/analyser
NORR Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
Styrelsen 2018 inkl. sektioner
NORR Kvarter A Kvarter B Kvarter C 22,5 (23.4) 25 (24,32)
Stängt Stängt Styrelsemöte Rolf J Stängt Anders J Håkan H Kjell A
Presentationens avskrift:

Tycker du att Svenskt Näringslivs ranking är en viktig indikator för kommunens näringslivsarbete? Kenneth StålnackeAvstår från att svarVi vill klättra på rankingen. Lars TörnmanNejStämmer inte med bilden vi har och företagens lönsamhet i Kiruna. Roger SuupJa Den är viktig men trots att företagen i Kiruna i genomsnitt de senaste fem åren haft den näst högsta tillväxten i hela och en mycket god lönsamhet så visar rankingen tvärtom. Det här är mer ett problem för företagarna som dissar sig själva och sin egen kommun. Elisabeth Person HolmdénNej Arne KaatiJa Ann Kristin NilssonNej Gunvor KaatiJa Anna Lena LöfbomJa Agneta BjörnströmJa Roland HolmdénNej May LehtoAvstår från att svara Louise Fjällborg AnderssonJa

Gunnar SelbergJa Annica HenelundJa Kommunen borde ägna mer tid åt att analysera svaren som ligger bakom denna ranking. Rune LansJa Jan Åke TiensuuJa Barbro JohanssonJa Roger AitomäkiJa Svante HenelundJa Anne Kotavuopio JatkoJa Hans-Olof UtsiJa Alf JosefssonJa Bengt JernelöfJa Bert JohanssonJa Hans HultqvistJa

Anders HultbroJa Det är en viktig parameter. Utöver det är en bra dialog med företagen en nödvändighet. Riksomfattande undersökningar kan ibland vara ett trubbigt instrument. Vera TapaniJa Birgitta PounoJaÄr dåligt insatt, men tror att det kan förbättra. Peter SchermanJa Kalle HollströmJa Mirja NivaAvstår från att svara Grazyna HangasJa Ingvar DagfjällNej Lennart TöyräAvstår från att svara Ylva SarriAvstår från att svara Else-Maj BlindJa Laila HettaJa Ruth ThylinJa

Timo VilgatsJa Frågorna i Svensk Näringslivs ranking är inte alltid så bra. Men visst bör man ändå ta vara på den kunskap som rankingen ger. Per NilssonAvstår från att svara Henry EmmothNejFrågan är hur sann den är. Leila KouvurantaAvstår från att svara Gunnar IsbergAvstår från att svara Hans SwedellJa Stefan SydbergJa Irma RinneJa Kerstin EdfastJa

Dick VånsjöJa Laila NiiaJa Arne EsbergAvstår från att svaraVet ej. Mattias GerströmAvstår från att svara Bo EkJaDet kan vara en sporre. Gert HeidenbergNej Ragnhild SvonniJa Jag tycker att den är en utmärkt utgångspunkt för diskussioner om hur näringslivet ska förbättras i kommunen. Håkan EnokssonJa

Elias LundbergNej Nej inte direkt då min bild av Svenskt Näringsliv är en kraft som arbetar för s.k. Ekonomisk frihet vilket innebär att det ska vara lättare för företagen att sparka sina anställda. Knegarkampanjen Liselott WikholmJa Sten StridsmanNej Ylva ErikssonJa Siv HolmaNej Alla rankningar har sina brister och det är inte bra att dra alltför stora slutsatser av sådana. Kommunen måste ha kunskap själv om vilken kvalitet och vilka ambitioner man vill med sitt näringslivsarbete.