Linnea Grundström, projektledare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vet Du vem av hemtjänstpersonalen som är Din kontaktman? • 173 personer svarade ja • 166 personer svarade nej • 13 blanka enkätsvar inkom.
Advertisements

Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
Så här blev Warren Buffett världens rikaste person
Betydelsen av nyklubbildning EX-545A.SW. 2Lions Clubs InternationalBetydelsen av nyklubbildning Varför är nyklubbildning viktigt? •Att förnya och öka.
Canal digital - Målgruppskartläggning TV-TITTANDE HOS BarnfamiljER
Novus Boende i Västra Götaland om frivilligt arbete November 2010 Västra Götaland Arne Modig 2046.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
BENÄMNA lätta ord SPRÅKTRÄNING VID AFASIKg VIII
Mersmak av jämställdhet NV Eko, IESN Tord Pettersson Nenet.
Lär mer om EU. Förvaltningspartnerskap Management partnership •Samarbetsavtal 2009 – 2012 mellan Europaparlamentet, EU-kommissionen Sveriges regering.
Hela Sverige ska leva Totalrapport. Regeringens bidrag har medverkat till kunskapsförmedling?
Projekt för överföring av hemsjukvård
Resultat från SWEA Framtidsenkät December Januari 2009 REGION ANALYS: Okänd Korta version 13 april 2009 Kontakt med enkätgruppen:
Enkät till projektledare om projektföljeforskning
Kommun - Vara (1470), Kommun - Skara (1495), Kommun - Lidköping (1494), Kommun - Grästorp (1444), Kommun - Essunga (1445) 41 respondenter.
Oroa dig lite mindre – bli medlem i Unionen
Uppgifter, arbetsformer, rutiner
Eddie Arnold - Make The World Go Away Images colorées de par le monde Déroulement automatique ou manuel à votre choix 1 för dig.
Elkraft 7.5 hp distans: Kap. 3 Likströmsmotorn 3:1
Personligt föder förändring Kristiina Starck.
Meddixutbildning för paramedicinsk inom
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling BILD 1 Resultat av enkät till landstingspolitiker
Landstingens resultat med respektive utan finansiella nedskrivningar.
Skånedatabasen & Region Skånes tillgänglighetsmodell
Resebarometern 2011 HELA LANDET. Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? 1. Stockholm (31%) 2. Göteborg (29 %) 3. Malmö.
Vägen till lycka…..
Stora additionstabellen
V E R S I O N N R 2. 0 T A V E L I D É E R I M I L J Ö.
Bastugatan 2. Box S Stockholm. Blad 1 Läsarundersökning Maskinentreprenören 2007.
Koh-I-Noor Berg av ljus
Närsjukvård Slutkonferens Projekt Hälsokommunikatörer Moderator Sofia Karlsson.
Risk- och skyddsfaktorer Elever med många individuella sårbarhetsfaktorer Snitt 22 %
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Företagarpanelen – Q SEPTEMBER 2011 Hallands län.
SundCom Group AB Group AB SundCom.
1 Linnea Grundström, projektledare.
Powerpointmall Region Värmland Riktlinjer oktober 2011.
Dialog om utveckling av LRF som folkrörelse Underlag för processen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Work- shop x 5 Avsikts- förklaring klar Konstituera arbetsgrupper Tidplan/ Projektplan Kartläggning befintliga avtal etc Facklig.
Bild 1 Hur använder vi KursInfo idag? Högskolan i Skövde.
Från Gotland på kvällen (tågtider enligt 2007) 18:28 19:03 19:41 19:32 20:32 20:53 21:19 18:30 20:32 19:06 19:54 19:58 20:22 19:01 21:40 20:44 23:37 20:11.
Arbetspensionssystemet i bilder Bildserie med centrala uppgifter om arbetspensionssystemet och dess funktion
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
Greppa Näringen Medlemsundersökning, kvartal 1. 1.
Helhet Händelse Agerande Kunskap om vardagsverksamheten Förståelse av vardagsverksamheten.
1. Har du en idé? 2. LeaderGotland har projektpengar! 3. Är du under 25? 4. Vi hjälper dig till Triggerpengen!
Kouzlo starých časů… Letadla Pár foteček pro vzpomínku na dávné doby, tak hezké snění… M.K. 1 I Norrköping får man inte.
Best pictures on the internet 2007 Awards 1http:// Är vänsteralliansen trovärdig i Norrköping.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Idébanken Företag.
Best pictures on the internet 2007 Awards 1http:// (s), (v), och (mp) i Norrköping, gillar inte att vi använder grundlagarna.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Sibbarp-Dagsås 28 mars Vad händer ikväll? Introduktion Visioner Aktiviteter Handlingsplaner Lokal utvecklingplan.
Arbetspensionssystemet i bilder Bildserie med centrala uppgifter om arbetspensionssystemet och dess funktion
Källa: FHI, Folkhälsodatabas
För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyn: Visa/Sidhuvud och sidfot
EU:s Sammanhållningspolitik Fyrbodal Sverker Berglund Europeiska Unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden Europeiska Socialfonden.
UNIVERSITETSSTYRELSEPERIOD.
1 Anneli Juhlin FP
Några möjliga steg i arbete med förändring och utveckling Eva Aalbu, den 8 april 2011 Folkhälsocentrum Demokrati, mer än valdeltagande.
Stora subtraktionstabellen
Beteendestörning vid hjärnskada Rehabilitering vid kognitiva problem Älvsbyn vårdcentral Arjeplog vårdcentral Arvidsjaur vårdcentral Gällivare ITstudion.
Linnéuniversitetet Om Länsbibliotek Sydost Två län: Blekinge och Kronoberg 13 kommuner Finansieras av Region Blekinge och Landstinget Kronoberg.
Rökning bland föräldrar till barn som är födda 2007 och är 0-4 veckor Källa: NLL, primärvården * * Notering om att underlaget är färre än 50 individer.
1 Jan Lundström OV’s Hemsida Utbildning Ledare. 2 Jan Lundström OV’s Hemsida Standard Lagrum.
Demografiska utmaningar – vad gör vi på landstinget?
Presentationens avskrift:

Linnea Grundström, projektledare 2017-04-03 Linnea Grundström, projektledare Namn Jobbat i landstinget, och var! Kul med projektet som jag jobbat i sen aug. Jag jobbar med innifrån-ut perspektivet med medarbetare, pat, anhöriga inom hälsa vård och omsorg tillsammans med Kristiina och Agneta på Almi. Vi inspirerar och fångar upp idébärare inom hälsa vård oh omsorg. Vi har en utifrån-in process där vi arbetar med små och medelstora företag och blir en knytpunkt för dessa när de vill testa en ny produkt,tjänst eller system inom denna branch. Samt att vi jobbar med att ta fram en struktur för hur vi bäst tar tillvara på idéerna som kommer in. Hur det ska/bör se ut om 3 år när projektet är slut och projektet ska övergå till faktiskt verksamhet. Linnea.grundström@nll.se

Partners och Finansiärer 2017-04-03 Partners och Finansiärer Samverkansprojekt mellan NLL, Almi och Region Västerbotten där NLL är projektägare. Finansieras av de ovan skrivna samt medel från Europeiska Regionala utvecklingsfonden En av 10 innovationsslussar i landet. Linnea.grundstrom@nll.se

Jag ska läsa innantill ett utdrag från Landstingsplanen: 2017-04-03 Jag ska läsa innantill ett utdrag från Landstingsplanen: Landstinget huvuduppgift är att bedriva hälso- och sjukvård men även ge folktandvård till barn o ungdomar upp till 20 års ålder. Landstinget ska oxå medverka till regionens utveckling samt genom att ge ekonomiskt och annat stöd till kultur, kollektivtrafik och de mindre företagens utveckling så ska landstinget skapa förutsättningar för en god livsmiljö. Då kan man ju ställa sig frågan…pysslar vi bara med hälso och sjukvård? Njaa Jag menar… men vi vet hur sjukvård ska bedrivas….eller??? Jag tänker att alla vet hur barn blir till…eller ??! För många goa drinkar och dåligt med preventivmedel… Jag menar att det finns alltid alternativ. Vet vi hur sjukvård ska bedrivas? Är receptet som vi har i handen nu det bästa? Finns det mer/annat vi kan göra för att få en ännu mer effektiv, säker och tillgänglig vård. Kanske är det svårt att se kopplingen mellan idéer och innovationer och det vi håller på med…för hallå…vi ska ju hålla på med sjukvård…eller…? Bilderna ni ser har ju i allra högsta grad med sjukvård att göra! OCH det är INNOVATIONER! Linnea.grundstrom@nll.se 3

Vi har ju då en massa förändringsarbeten ute i verksamheterna, Genombrottsmetoden, Lean, Kaizen…Men i alla dessa förändringsarbeten så saknas he arbete med utveckling av produkter, tjänster och system. Om inte vi inom vården som bäst känner till vad som funkar för patienten och för oss som jobbar, om inte vi kommer med idéerna och utvecklingen, VEM SKA DÅ GÖRA DET? Nån slipsnisse som inte har en sportmössa om hur det ska gå till!? Nääe… Alla vill ju komma till en arbetsplats där man känner att man utvecklas och få vara kreativ i. En rolig arbetsplats som man kan vara stolt över å som gärna är attraktiv. Där folk knackar på dörren för att få komma och jobba. Får faktiskt höra rätt så ofta att det inte finns tid till att sätta sig ner och ”uppfinna saker”. Man kan ställa sig frågan om vi har råd att inte ta oss tid. Varför inte låta chefen ta 10 minuter på varje arbetsplatsträff och fråga: Har ni sett några behov/problem? Är det någon som har en lösning? Bra…åsså säger chefen att då vet ni vart ni ska gå (Peka på mig själv) Det känns viktigt att man systematiskt frågar efter och fångar upp dessa frågor. Det skapar en tillåtelse att ha en idé, det bidrar sakta men säkert också till en kulturförändring som är otroligt nödvändig om vi ska klara framtidens utmaningar inom hälsa, vård och omsorg. Vi tänker oss även någon form av idélotsar som finns tillgängliga i verksamheterna. Någon som kan ta emot och lotsa idébäraren vidare….Vi kanske tom har några här inne som är intresserade. Ni kan anmäla ert intresse till mig efteråt eller skicka mail .) Kort andningspaus: Innovationer kan vara stort som smått…titta bara! Linnea.grundstrom@nll.se

2017-04-03 Linnea.grundstrom@nll.se 5

Pillerbox, Henrik Lindqvist, Boden 2017-04-03 Pillerbox, Henrik Lindqvist, Boden Linnea.grundstrom@nll.se

2017-04-03 Bok, Monica Forsberg Fil.kand i psykologi & Birgitta Näsman geriatriker Linnea.grundstrom@nll.se

Friktionsband till krycka, Christine Lundberg Linnea.grundstrom@nll.se

iDoc24, Alexander Börve Linnea.grundstrom@nll.se

Assistenten, Kristina Skar Westerlind Linnea.grundstrom@nll.se

Adjust for me, Ann Karlsson & Maria Akcan Linnea.grundstrom@nll.se

Liftpillow, Kristiina Stark Linnea.grundstrom@nll.se

Det är så att vem som helst kan bli en innovatör…faktiskt! 2017-04-03 Det är så att vem som helst kan bli en innovatör…faktiskt! Jag vill bara nästan-avsluta med att säga: Prova att tänk i nya banor i förbättringsarbetet, Bidra till att skapa en tillåtande attityd, pusha varandra i idétänket Ta er tid och ställ frågan, vilket behov/problem finns det, Ta vara på de goda idéerna, För guds skull….Gör verkstad av era idéer!! Linnea.grundstrom@nll.se

Visioner utan aktivitet är dagdrömmar, Aktivitet utan visioner är tidsfördriv, Visioner i aktivitet kan förändra världen Linnea.grundstrom@nll.se

2017-04-03 Vi på Innovationsslussen. Din idé kan hjälpa andra, vi hjälper dig att förverkliga den! Luleå, NLL, Per-Olof Egnell Koordinator,Projektledare Näringsliv 070-298 88 95 per-olof.egnell@nll.se Luleå, NLL, Linnea Grundström Projektledare idébärare 072-210 93 35 linnea.grundstrom@nll.se Luleå, NLL, Greta Isaksson Administratör, Informatör 0920-28 46 19 greta.isaksson@nll.se Luleå, Almi, Kristiina Starck Rådgivare 0920-379 02, 070-586 79 02 kristiina.starck@almi.se Luleå, Almi, Agneta Löf Rådgivare 0920-379 29, 070-586 79 29 agneta.lof@almi.se Linnea.grundstrom@nll.se