Kommunens Kvalitet i Korthet - utveckling, syfte och innehåll

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett utvärderingsinstrument för Styrning, uppföljning och resultat
Advertisements

1 Kommunens kvalitet i korthet - resultat 2010 Är gräset grönare hos grann- kommunen?
Oscar Fredriksskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Montessoriskolan Skäret - Åk F-3 - Göteborgs Stad.
Nordhemsskolan - Åk Göteborgs Stad
Sandeklevsskolan - Åk Göteborgs Stad
Skårsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bläseboskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kärraskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gamla Påvelundsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Trollängsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Trulsegårdsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Sannaskolan år F-9 - Åk Göteborgs Stad
Utmarksskolan - Åk Göteborgs Stad
Skälltorpsskolan - Åk Göteborgs Stad
Torpaskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Vättleskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Utbynässkolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Angered - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Västra Hisingen - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Majorna-Linné - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lundby - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Gunnestorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Gunnilseskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Hovåsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Glöstorpsskolan Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Kärralundsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gunnestorpsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar.
Lilla Trulsegården - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Nytorpsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Bergsgårdsskolan - Åk Göteborgs Stad
Norra Hisingen - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Gamlestadsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Toleredsskolan - Åk Göteborgs Stad
Torslandaskolan F-5 - Åk Göteborgs Stad
Svartedalsskolan - Åk Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Västra Hisingen - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Lundby - Åk 4-9- Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan.
Annedalsskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Bläseboskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad
Högsboskolan, G-verksamheten - Åk Göteborgs Stad.
Välkommen till Ledardagen!
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst Centrum (minst 7 svarande) Hemtjänst.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlskrona Hemtjänst.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Östra Göteborg - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Kommunens Kvalitet i Korthet - utveckling och syfte.
Kalvhagskolan - Åk F-3 - Göteborgs Stad Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Administrativt stöd Copyright © Härryda kommun Kommunens kvalitet i korthet 2011 Kommunens Kvalitet i Korthet är ett verktyg för att ta fram.
Resultat av KKiK Kommunens Kvalitet i Korthet deltog 41 kommuner 2015 deltog ca 240 kommuner.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Mora Särskilt boende.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019
Presentationens avskrift:

Kommunens Kvalitet i Korthet - utveckling, syfte och innehåll

Syftet med Kommunens Kvalitet i Korthet Att kommuninvånarna skall få information om kvaliteten på den service som kommunen tillhandahåller Att kommunen vill föra en dialog kring resultat med kommuninvånarna Att använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen

Utveckling av Kommunens Kvalitet i Korthet KKiK utvecklas tillsammans med en KSO-grupp

KKiK är framtaget ur ett KF-perspektiv Nämnd Verksamhet Antal mått

Mäter i flera dimensioner…… (aktiviteter, prestationer)

Varifrån tar vi fram måtten? SKL: Öppna jämförelser Kommunens egna uppgifter Externa undersökningar SCB Skolverket m.m. Kommunledning Kommunens förvaltning - Verksamhet

Vilka områden ingår i Kommunens Kvalitet i Korthet? Din kommuns tillgänglighet Trygghetsaspekter i din kommun Din delaktighet och kommunens information Din kommuns effektivitet Din kommun som samhällsutvecklare Totalt används ca 40 mått för att mäta kommunens prestationer inom de olika områdena

Alla mått definieras i verktygslåda

Exempel på mått - tillgänglighet Hur stor andel av medborgarna som skickar in en enkel fråga via e-post får svar inom två arbetsdagar? Hur stor andel av medborgarna som tar kontakt med kommunen via telefon får ett direkt svar på en enkel fråga? Hur stor andel av medborgarna uppfattar att de får ett gott bemötande när de via telefon ställt en enkel fråga till kommunen? Hur många timmar/vecka har huvudbiblioteket i kommunen öppet utöver tiden 08–17 på vardagar? Hur många timmar/vecka har kommunen öppet simhallen utöver tiden 08–17 på vardagar?

Exempel på mått – tillgänglighet (forts) Hur stor andel av de som erbjudits plats inom förskoleverksamheten har fått plats på önskat placeringsdatum (kö)? Hur lång är väntetiden (dagar) för dem som inte fått plats för sitt barn inom förskoleverksamheten på önskat placeringsdatum? Hur lång är väntetiden i snitt (dagar) för att få plats på ett äldreboende från ansökan till erbjudande om plats (kö)? Hur lång är handläggningstiden i snitt (dagar) för att få ekonomiskt bistånd vid nybesök?

Resultaten presenteras i resultatrapport

Alla mått finns tillgängliga i Kolada

Nyckeln till framgång är kunskap om måttet och analys Vad mäter måttet? Vad betyder måttet? Vilks processer påverkar måttet? Vad gör de som når högst/bäst resultat?

Mått 18A Vilket resultat når elever i årskurs 6 i kommunen i de nationella proven? Hämtas från Skolverket KKiK mäter de som är godkända på hela Eng-, MA- och SV-provet. Skolverket tar hänsyn till om elever klarat delprov inom resp. ämnesområde. (Både nämnaren och täljaren är olika) Alla skolor i kommunen.

Mått 18B Vilket resultat når elever i årskurs 3 i kommunen i de nationella proven? Hämtas från Skolverket KKiK mäter de som är godkända på hela MA- eller SV-provet. Skolverket tar hänsyn till om elever klarat delprov inom resp. ämnesområde. (Både nämnaren och täljaren är olika) Alla skolor i kommunen.

Analys mått 18 Ett av få resultatmått som är jämförbara nationellt och som mäter i början av utbildningsprocessen Vad gör kommuner som når goda resultat? Finns skillnader mellan enheter i egna kommunen? Egna – externa utförare? Hur arbetar de som når bäst resultat? Hitta mätmoder som på individ-/klass-/skolnivå kan mäta kunskaps-/färdighetsnivå vid flertal tillfällen under läsåret Följ elever från förskola – åk 9 Anpassa åtgärder – elevfokus Öppna upp klassummen

Att lära av goda exempel…

Handbok och nätverk som stöd Handbok med teori och övningar Åtta kommunnätverk, 60 kommuner i ”Nätverk för Resultat”

….fakta och övningar

Kommunens Kvalitet i Korthet – tre träffar per år Presentation av resultat - Alla Januari Uppstart för insamling av resultat – Alla Inspirerande träffar där goda exempel redovisas September Maj Utvecklingsfrågor - Projektledare De flesta resultaten tas fram av SKL. Kommunen tar fram 16 av 38 (39) resultat.

Viktiga datum 2012-09-27: Uppstartsmöte för insamling av resultat 2012-10-XX: Sista dag för att ge besked om deltagande i telefon- och e-postundersökningen (Datum meddelas i samband med uppstartsmötet.) 2012-11-23 Sista dag för inlämning av resultat 2013-01-17: Redovisning av resultat för 2012

Vilka på SKL jobbar med Kommunens Kvalitet i Korthet? Lena Langlet, Medborgardialog Kjell-Åke Eriksson, Medborgardialog Gunnar Gidenstam, Styrning och ledning Christine Feuk, Styrning och ledning Leif Eldås, Övergripande Lars Strid, Övergripande Eva Höög, Övergripande

Veta mer? www.skl.se/kkik