Hur vet vi det vi vet om historia?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tips när du planerar måltider
Advertisements

DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
Under första levnadsåret
Vecka 45 Experiment På måndagen kom Bibbi med en kasse. Vad kan det vara i den? Bibbi hade köpt en maskin som hette moster Hulda. Vad gör man med den ?
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Enheter: vikt 1 ton = 1000 kg 1 kg = 10 hg 1 hg = 100 g 1 kg = 1000 g.
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
VI GÖR VÅFFLOR Hetta upp våffeljärnet. Vispa ner innehållet från en påse i 6 dl kallt vatten och 2tsk (tesked) bakpulver och vispa till en jämn smet. Servera.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Hem- och konsumentkunskap Lektion 3
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
Cornflakes historia.
Chokladmuffins.. med vaniljgrädde. ingredienser Chockladmuffins med Vaniljgrädde ! 10–12 muffinsformar 100 g mörk choklad, i bitar 200 g rumsvarmt smör.
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
»Ämnen har egenskaper Lukt Smak surt beskt salt sött.
PRESTATIONSTRIANGELN - GRUNDEN FÖR EN GOD PRESTATION.
Grundläggande idrottsnutrition - Ett helhetstänk gällande träning, kost och återhämtning! Arlandagymnasiet årskurs 1
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Blandningar Inom kemin skiljer man mellan rena ämnen och blandningar Rena ämnen består bara av en sorts atomer eller en sorts molekyler. Guld är ett rent.
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Skolkör F-3 Vi övar inför skolavslutningen. Sommarn är här Sommarn är här, sommarn är här Sommarn är här - för dig och mig Skönt att vara ledig, bada.
Mode & Musik Modet: Eftersom att kvinnorna kom ut i arbetslivet ordentligt, var de också tvungna Att bära praktiska kläder. Skillnaden från första.
Träna svenska A och B Häfte 10 Mat och dryck Äter du all mat?
Uttal Vokaler dikter.
X Prefix och enheter Prefix används för att beskriva storleken på en storhet. Grundenheten för vikt är ett kilogram. Grundenheten för volym är.
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Vad gillar du att äta? Vad gillar du inte?
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Enheter: längd 1 mil = 10 km 1 km = 1000 m 1 m = 10 dm 1 m = 100 cm
Lösningar Salt Na+ Cl- Vatten.
Matsedel v.41 Irakisk touch
Mål v.46 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
KOST Grupp forsläsning.
Matsedel vecka 47, november
Källa: Livsmedelsverket
Matsedel vecka 45, 6-12 november
Använda den här mallen:
Matsedel vecka 52, december
Matsedel vecka 2, 8-14 januari
Nina Barresjö Carpe Diem
Matsedel vecka 6, 5-11 februari
Uttal Vokaler dikter.
Kedjornas nyckeltal under 2017 samt utveckling jämfört mot 2016
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
Matservice Stockviks SF
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Kemi – första terminen.
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Typiska kännetecken för instruktioner
Kvalitetspolicy GLA och alla anställda ska uppfylla alla krav och överträffa förväntningar från kunder, ägare, myndigheter och andra intressenter. På GLA.
CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Kanderade mandlar 200 gram mandel 2 msk vatten 4 msk socker
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Ger en känsla svenska vildmarken
MORSDAG 26/5 MORSDAGSBRUNCH – MORSDAGSBUFFÉ & 18.00
Hur såg Stockholm ut förr? Är bilder, foton och kartor sanna?
Tid, vikt och volym Kapitel 4
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
TAG DETTA BUDSKAP PÅ ALLVAR!
Vet du egentligen vad dina föräldrar vill?
Alla har rätt till Go´fika!
Ledtråd Frusen smet.
Presentationens avskrift:

Hur vet vi det vi vet om historia? stockholmskällan.se

Källmaterialet Peppar Stark- Hvit- Godsaker Krydd- Gelatin Nejlikor Muskotblomma Kardemumma Muskot Kanel Ingefära Macaroni 5 hg Vermiceller Socker Bit, Strö, [oläsligt] Sirap Ättika (sprit) Lykta Olja Bovete Lagerblad Hvetemjöl 1½ liter Potatismjöl 5 hg Risgryn I 3 hg Risgryn II 5 hg Mannagryn Tapiocagryn Sagogryn (röda) 1½ Hafregryn Katrinplommon Russin Mandel Korinter

Mandeltårta 10 äggulor, 2 äggvitor, 0,5 liter socker, vispas i 30 minuter. [Vispa] 0,5 liter mandel, 50 gram mjöl och 6 äggvitor till ett skum. Grädda i ugnen på medelvärme. Ris à la Malta 1,75 dl risgryn kokas mjuka i standard-mjölk. En bit vanilj, lite socker och grädde vispas hårt. Blanda i lite blandad sylt [i grädden] och rör sedan ner allt i risgrynen som först fått svalna lite. Rör i 3 gelatinblad som legat i vatten först. Häll allt i en form och låt svalna.

Hur vet vi det vi vet om historia? stockholmskällan.se