Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ledtråd Frusen smet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ledtråd Frusen smet."— Presentationens avskrift:

1 Ledtråd Frusen smet

2 GLASS

3 Glass Hur tror du att de gjorde glassen?
Ordet betyder is på franska (glace). Man vet inte när glassen uppfanns men man vet att grekerna, romarna och kineserna åt någon form av glass. I gamla tidskrifter kan man läsa att kineserna gjorde glass 3000 år före kristus. Hur tror du att de gjorde glassen?

4 De blandade Fruktsaft och Snö!

5 Glass Marco Polo tog med sig glassrecept från Kina till Europa under 1200-talet. Den glassen var som en sorbet. På 1600-talet började italienarna göra glass med mjölk som liknar den vi äter idag. Glassen kom till Sverige på talet men den åts mest av kungahusen och rika människor.

6 Bild från pipersglace.se och pixabay.com
Glass I början av 1900-talet började glass säljas i Sverige till allmänheten. Det var italienare som tillverkade glass och sålde på gatorna. Glasstruten uppfanns i USA 1904. Bild från pipersglace.se och pixabay.com

7 Har du gjort glass någon gång?
Du behöver: Socker Äggula Grädde Plus någon smak. Vilken är din favoritsmak?

8 Kuriosa Vi äter 12 liter glass per person och år i Sverige. Du får slicka ungefär 50 gånger för att få i dig en kula glass. En brain freeze (glasshuvudvärk) uppstår när nervtrådarna i gommen skickar signaler till hjärnan att det är kallt. Blodkärlen i hjärnan dras då ihop men när blodkärlen går tillbaka till normal storlek upplever man smärta och kan få huvudvärk.

9 Så här kan du göra glass hemma

10 Kommer du ihåg? Vad betyder glace (glass) på franska? Glace betyder is på franska. Vad innehåller glass? Socker, äggula och grädde. När tror man glassen uppfanns? 3000 år före kristus i Kina. Vilken är din favoritglass? Min favoritglass är……

11 Källor: http://www.kalasglass.se/glassens-historia/
/


Ladda ner ppt "Ledtråd Frusen smet."

Liknande presentationer


Google-annonser