CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Syra dina grönsaker
Advertisements

MAT – OCH MATKULTUR I EUROPA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
DAGENS MIDDAGSTIPS HÄR HITTAR DU TIPS OCH IDEER PÅ MIDDAGAR LAGADE UTIFRÅN SORTIMENTET SOM FINNS I FJÄLLSTUGANS BUTIK Författare.
EAN-scanning. Alternativ Program Alternativ Program.
GOURMETBURGARE MED GETOST OCH SYDFRANSKA ROSTADE GRÖNSAKER Portioner
Cannelloni med Gourmefärs
MAT – OCH MATKULTUR I SYDAMERIKA Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
BBQ nuggets med tomat- och mangosallad - 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök BBQ nuggets Tomat- och mangosallad 2 mango 5 cm skalad gurka 4 plommontomater 1.
Smulpaj med äpplen Vad vi behöver: Fyllning: 6 äpplen msk socker
Sesam nuggets med sobanudlar och marinerad ostronskivling 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Sesam nuggets Sobanudlar 1 pkt sobanudlar 1 strimlad morot 1 strimlad.
GOURMETBULLAR OCH KORV MED VINÄGERBRÄSERAD KÅL OCH SÖTSTARK SENAP 4 portioner 1 pkt Hälsans Kök Gourmetbullar 1 pkt Hälsans Kök Cocktailkorv 1 dl grönsaksbuljong.
Vegetariska recept Borlänge november 2014.
Våga vegetariskt Gång 4. Dagens upplägg 8:00-9:00 Finns det några miljöfördelar med vegetariskt? Fundera i grupp och redovisa kort. Kika på bloggen; vad.
JOHANS FAVORITFISK.
Burgare med paprikadressing - 4 portioner
MAT – OCH MATKULTUR I ASiEN Hkk, Vt-12 E. Segerdorf
Klyftpotatis. Du behöver: 3-4 stycken potatisar Olja Salt och/eller grillkrydda, lökpulver, vitlökspulver.
Sojakorv med majs- och bönröra portioner
Baguette med Gourmetbullar 4 portioner 1 pkt Gourmetbullar, Hälsans Kök Gourmet 4 baguetter smör 4 salladsblad 1 liten purjolök 1 syrligt äpple 2 dl lätt.
Kryssning med Hilja på onsdagen. Karaoke Vi sjöng utländska låtar. Hilja hade en mängd olika slags musik, så det blev jättemäktigt. Vi sjöng utländska.
Krossa, smälta, riva, garnera
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Tillred mat av din fisk.
Matlagningsmetoder Metoder för hur man lagar mat.
.. Vi valde ett äpple som ikon därför att det passar till namnet (M L K) och temat. Det ser fräscht ut och representerar klokhet. Äpplet har en fin grön.
Matcirkelns budskap Du ska äta allsidigt= med variation. Motsats = ensidigt= Samma livsmedel dag efter dag.
Välkommen till bildspelet om S2S Följ bara instruktionerna på skärmen För tränaren/ledaren: ett fullständigt videobibliotek av moment och övningar. förbered.
Jesus stressade inte -men han hann ändå.. Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen,
Några viktiga regler angående SKILJETECKEN. Rubriken ● Slutar aldrig med en punkt ● Kan sluta med ! eller ?
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 2.
Välkommen! Nu ska vi komma igång med att skapa med kod.
Recept på bullar, bollar och järpar samt spreads
Kort om | skötselråd.
Gulaschsoppa och lite konsumentekonomi.
Hur och när kommer webbtillgänglighetsdirektivet att genomföras i Sverige? Finansdepartementet.
Fotografiet som kommunikation
Äppelpaj med egen vaniljsås. Sid: 268 och sås 269 HKK- boken
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
4 saker att tänka på Energibehov Energibalans Kvalité Timing.
Hitta databaser.
Svårighetsgrad: Medelsvår
Lösningar Salt Na+ Cl- Vatten.
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
KOST Grupp forsläsning.
Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2016
Källa: Livsmedelsverket
Uppdrag 7 Testa med jod. Uppdrag 7 Testa med jod.
Några viktiga regler angående
Nina Barresjö Carpe Diem
Meny vecka 1 Måndag: STÄNGT Tisdag: Ugnstekt lax serveras med kokt
Lektion 4 Fisk Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Lektion 1 Grönsaker, frukt och bär
Matservice Stockviks SF
Lektion 3 Frukost Paula Frösell, leg dietist och Brand manager Mat & Måltider och hälsa.
Malin Stigemyr Kajsa Urge
Sökes: CNC-operatör Har du kompetensen har vi arbetstillfället!
Typiska kännetecken för instruktioner
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Ifyllande av personlig tidbok
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Hur når vi våra gemensamma mål?
Tillred mat av din fisk.
Ger en känsla svenska vildmarken
Kalvfond Ger dig rika smaker
Oxfond Med kraft och styrka
Hur vet vi det vi vet om historia?
Ugnsbakad panerad kyckling
Auberginerullar Tillagad med MandoChef Tillagning: Ingredienser
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Alla har rätt till Go´fika!
Presentationens avskrift:

CHILI-CHORIZO-GRYTA MED SPAGHETTI Lagad med T chefseries Essential Gryta 7 l 10 min. Koktid: 10 min. INGREDIENSER: (4 PORTIONER) 1 grönsaksbuljongtärning 6 dl vatten 1 lök 2 vitlöksklyftor 1 stor näve färska basilikablad 250 g körsbärstomater (ca 16 st) 185 g squash (ca 1/2 squash) 1 burk krossade tomater 1 tsk oregano eller färsk oregano från en kvist (ca 1 msk) 50 g chorizo 400 g spaghetti, okokt 2 msk olivolja 1 tsk torkade chiliflakes 1 tsk salt Nymald peppar Servera med riven parmesan och basilikablad (om så önskas) GÖR SÅ HÄR: Lös upp buljongtärningen i 6 dl vatten. Hacka först lök och sedan skivor av chorizo i grova bitar i Herb Chopper. Skär körsbärstomaterna i halvor, riv squashen på FusionMaster Grovrivjärn och pressa vitlöken med Vitlökspress/ Garlic Star. Häll först de krossade tomaterna i T chefseries Essential Gryta 7 l och därefter de övriga ingredienser, även den okokta spaghettin, avsluta med att hälla över buljongen. När innehållet i grytan kokar, rör om så att spaghettin separeras och ingredienserna blandas. Sänk värmen och koka på medelhög värme i ca 10 min. Servera genast med riven parmesan och basilikablad (valfritt).