Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Används för Citat, fråga, inledning eller liknande Godsflöden i Östra Mellansverige Martin Sandberg
Advertisements

3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Kurs av Christina Bodén
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Namn på tillfället (kan skrivas på två rader) Namn på den som presenterar Datum för tillfället.
Uppgiften i PowerPoint
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
PowerPoint 2007 Lathund.
PowerPoint en kort handledning.
Att visa fotnot, datum, sidnummer Klicka på fliken ”Infoga”och klicka på ikonen sidhuvud/sidfot Klistra in text: Klistra in texten, klicka på ikonen (Ctrl),
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
©storm.
2. Utveckla en presentation
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För.
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Välkommen!.
Copyright Lars Valentin1 PowerPoint 2000 Så här skapar du bildspel med PowerPoint.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
PowerPoint 2007 Lathund.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 7 Dispositionsläget Börja med att spara den här presentationen som Min presentation 7.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Knappar i artikelredaktionen som formaterar texten:
Power Point Introduktion
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Ett presentationsprogram
2 Agenda 1. Börja arbeta med PowerPoint 2. Arbeta med presentationer 3. Formatera 4. Mallar, teman och bildobjekt 5. Grafik och diagram 6. Effekter och.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Presentationer med PowerPoint Åsa Kronkvist Börja med att fundera Vad vill du berätta? Vem är det du kommunicerar med? Hur ser kommunikationssituationen.
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Headline Subheading 2 Kvalitet genom specialisering.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Rundtur.
Lokalbokning i Outlook
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Namnet på ditt evenemang
Wordgenomgång.
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Formatering.
Microsoft® Office SharePoint® Server utbildning
Kvalitet genom specialisering
Quality through specialisation
Power Point - grundkurs
Kvalitet genom specialisering
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Företags-namn Produkter och tjänster
Evenemangsrubrik Evenemangsintroduktion Evenemangsunderrubrik Datum
Roberto Tamburello Vice VD Contoso Pharmaceuticals
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Powerpoint 2007 Lathund Kvalink
Din företags-broschyr
Vilka vi är Northwind Traders
Grattis på födelsedagen Karin!
Kursens namn, nummer Handledare Gruppmedlemmarnas namn
Bakgrund.
[Planschens rubrik] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit maecenas porttitor congue massa fusce [Ersätt följande namn och rubriker med.
Så här infogar du den här bilden i presentationen
Kvalitet genom specialisering
Robert Tamburello Vice VD Fabrikam
Grundkurs Windows och Word
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Vårstädning med Fabrikam
Presentationens avskrift:

Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition Repetitionsövning Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2008, Daniel Cronholm och Dag Öhrström

Först en repetitionsuppgift Lägg på ett Tema (en formgivningsmall) på den här bilden Välj ett färgschema som är lämpligt för visning med projektor Ändra layout så att den här sidan har två platshållare för punktlistor Ändra textfärg och teckensnitt på texten i den här sista punkten

Lösningsförslag Lägg på ett Tema (en formgivningsmall) på den här bilden Välj ett färgschema som är lämpligt för visning med projektor Ändra layout så att den här sidan har två platshållare för punktlistor Ändra textfärg och teckensnitt på texten i den här sista punkten

Nivå och Clipart Lägg till en bild FÖRE den här Infoga en bild ur ClipArt på denna sida Sänk nivå på den här punkten Öka nivå på den här

Nivå och Clipart - lösningsförslag Lägg till en bild FÖRE den här Infoga en bild ur ClipArt på denna sida Sänk nivå på den här punkten Öka nivå på den här

Platshållare Ändra storlek på den här platshållaren Titta på bildspelet i bildsorteringsläge Flytta den här bilden så att den kommer efter rubrikbilden (den första bilden)

Platshållare Ändra storlek på den här platshållaren Titta på bildspelet i bildsorteringsläge Flytta den här bilden så att den kommer efter rubrikbilden (den första bilden)

Sidfot och sidhuvud I Infoga-fliken kan man lägga till sidhuvud och sidfot Gör så att alla sidorna i det här bildspelet, utom den inledande, får: Bildnummer Automatiskt uppdaterat datum Ditt namn längst ner

Bakgrund Bakgrunden går att påverka på flera sätt. Du kan frångå presentationens Tema med knappen Bakgrunds-format i Design-fliken. Ge den här sidan en tonad bakgrund. Lägg till en till sida efter den här och ge den en kul bakgrund (eller någon annan bild)

Bakgrund - lösningsförslag Bakgrunden går att påverka på flera sätt. Du kan frångå presentationens Tema med knappen Bakgrunds-format i Design-fliken. Ge den här sidan en tonad bakgrund. Lägg till en till sida efter den här och ge den en kul bakgrund (eller någon annan bild)

Bildnummer Bildnummer kan infogas var som helst på sidan – inte bara i sidfoten. Detta är bild nummer: 11 Flytta den här sidan och se om det bildnumret ändras.

Datum Ställ in så att dagens datum alltid står under den här raden (bocka för uppdatera automatiskt om du vill att datumet ska uppdateras varje gång du öppnar bildspelet på nytt: Datum:

Datum - lösningsförslag Ställ in så att dagens datum alltid står under den här raden: Datum: måndag den 31 december 2018

Gråskala Om man skall kopiera sitt bildspel på OH-bilder eller skriva ut kan det vara bra att se hur de kommer att se ut då. Tryck på knappen Gråskala i Visa-fliken.

Byta teckensnitt i hela presentationen I Visa-fliken under Bildbakgrund kan man ersätta teckensnittet i hela bildspelet med ett enda kommando Testa genom att byta från Calibri till Garamond