7 ELEMENT AV KONST.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Profilen Ljus/optik.
Advertisements

Optik Läran om ljus.
Titta på alla bilderna i bildspelet och läs texterna på bilderna.
Ljus/optik.
Hur ögat uppfattar ljus
Vad är färg?? Färg eller kulörer finns egentligen endast i vårt huvud.
Estetiska omdömen Föreläsning 4
Perspektiv på arkitektur
Färgernas betydelse Man skulle kunna säga att färgerna har sitt eget språk. Olika färger har olika betydelser. Exempelvis brukar färgen grön ses som en.
Ljus/optik.
Profilen Ljus/optik.
Föreläsning 8 Appletprogram/fristående grafiska program Rita linjer, rektanglar mm Skriva text Byta färg Appletprogram html.
1 Föreläsning 8 Grafik AWT. 2 Grafik Frame använder man för att skapa ett fönster Button använder man om man vill ha en knapp att trycka på Canvas är.
Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.
BILDSPRÅK Bilder har olika syfte Reklambild Konstbilder.
Förklaring När du tittar på bilden av t.ex. den blå cirkeln träffas dina tappar av det blå ljuset från bilden och du ser blått därför att.
Hur ljus utbreder sig. Hur ljus reflekteras Optik Hur ljus bryts
Ljusets färger.
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut. Vad är en bild? Vad är en BILD? En bild är en känsloskapande illusion, där vi själva skapar sanningen och.
Bildanalys Ett försök att tränga djupare än ytan Jakt efter budskap
Finns konst? Ja Nej. Är konst materia? JaNej Är allt konst? Ja Nej.
1 Föreläsning 7 Repetition Instansvariabler och klassvariabler Klassmetoder och Instansmetoder.
Ljus - optik.
Ögat som organ.
Hur ögat uppfattar ljus
GULDÅLDERN I FINLÄNDSK KONST
Bild- och medieanalys Leena Saraste: Beirut.
Perception och visuell kultur De olika konststilarna
Perception och visuell kultur
Geometri.
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Ljus/optik.
Ljus Vi lär oss om ljus.
Vad ser du på bilden? Beskriv bilden i ord! Vilken tid är det i bilden?
Ljus I den här genomgången: Ljusets egenskaper Reflektion Färger
Den viktiga konsten att tala
Ljus/optik.
Ljus/optik. För att kunna se något måste det finna en ljuskälla En ljuskälla är ett föremål som sänder ut ljus tex solen stearinljus eller en glödlampa.
Ljus/optik. För att kunna se något måste det finna en ljuskälla En ljuskälla är ett föremål som sänder ut ljus tex solen stearinljus eller en glödlampa.
En förenklad och förminskad bild av verkligheten sedd uppifrån himlen Vad är en karta?
Visuell perception. Ljus är vågrörelser Vitt ljus innehåller alla färger Olika färger har olika våglängd Rött ljus har tätast våglängd.
Personlig försäljning Kap. 2
Kroki Kroki (av franska croquis ’skiss’) är en skissartad teckning efter levande modell. Krokiteckning har utgjort en central roll inom konstnärlig utbildning.
Barns delaktighet Helene Elvstrand, fil dr i pedagogik, Linköpings universitet.
Picasso. Guernica Kvinna med gul hatt The kiss  1969.
Några nedslag i geometrins historia
Abstrakt konst.
Lagsammanhållning.
10 Svarta branten – Mikael Lorin
Instruerande text.
Figurer.
Pokemon GO spelet som alla spelar
Vad är ett utsläppsscenario?
Ljus/optik.
VARFÖR BILD I SKOLAN?.
Den Nya tiden e. Kr.
Mathias Hallquist, Vålbergsskolan, Vålberg –
Skuggning med bilder från böcker av Andrew Loomis böcker: Creative Illustration Jag valde att visa bild 2 (med träden), bild 3 och bild 9.
Två konstnär Rembrandt van Rijn och Jonas Åkesson
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
VÅRA SINNEN.
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Hur ögat uppfattar ljus
Profilen Ljus/optik.
Y 3.3 Volym och begränsningsarea
Hur ögat uppfattar ljus
Spoken Word.
Att arbeta med moodboards!
Presentationens avskrift:

7 ELEMENT AV KONST

LINJE En linje kan att användas för att uttrycka olika saker eller känslor; den kan användas till att visa olika stämningar eller något abstrakt. En horisontell och en vertikal linje kan användas att uttrycka olika saker på olika sätt, såsom endast vertikala linjer kan användas för att uttrycka en ordnad känsla där är endast horisontella linjer kan ge en känsla av frid och stillhet. Diagonala linjer används för att skapa känslor av rörelse. Det är konstnären hur han/hon förmedlar det, på bästa sätt med hjälp av linjer. (Ett skepp som seglade ett stormigt hav behöver diagonala linjer att representera rörelse.)

FORM Formen har alltid två dimensioner, längd samt bredd. När linjer bildas tillsammans, bildar de former. Formerna kan vara geometriska, rektanglar och ovaler.

TREDEMENSIONELL FORM Ett formulär har alltid tre dimensioner. längd, bredd och höjd. Exempel på sådana skulle vara kuber, pyramider, kulor eller ens cylindrar. Formuläret har därför djup samt höjd. Skulpturer och dekorativ konst tjäna som goda exempel för formuläret.

VÄRDE/SKUGGA Värdet avser förändringar i basfärgen. Detta bestäms av hur mycket ljuset reflekteras eller absorberas av någon yta. Värde kan ses som skuggor.

KONSISTENS/TEXTUR Konsistensen är kvaliteten på en yta eller hur alla konstverk är representerade. Linjer och fyllning kan användas för att skapa olika texturer. Konsistens handlar om en ytas textur. Till exempel, om man vill visa vissa tyger, måste man ge känslan av rätt konsistens så att det liknar vad konstnären försöker förmedla.

FÄRG/NYANS Färg har alltid tre kännetecken, som är nyans, värde och intensiteten. Nyans betyder nyanser (röd, gul eller rosa), refererar till lätthet eller mörkret och intensitet hänvisar till ljusstyrka eller slöhet i konstverket.

UTRYMME/DJUP Utrymme är att skapa visuella perspektiv vilket ger en illusion av djup. Verkligheten är tredimensionella utrymme handlar om att visa detta.