Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Molotov- Ribbentrop pakten

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Molotov- Ribbentrop pakten"— Presentationens avskrift:

1 Molotov- Ribbentrop pakten
Adolf Hitler erövrade västra Polen. Hitler och Stalin gör en pakt och även en hemlig pakt.

2 Vad Är Molotov- Ribbentrop Pakten?
Pakten handlade om att Tyskland och Sovjetunionen inte skulle anfalla varandra millitärt. Pakten var mellan Adolf Hitler och Josef Stalin som gjordes i moskva den 23 augusti 1939. Stalin och Hitler var ”dödsfienden” eftersom Hitler var en Nazist och Stalin var kommunist. Så när människor fick reda på det tyckte dom att det var väldigt konstigt Men det människorna inte visste var att de hade en hemlig pakt också.

3 Hur Började Allt? I mars 1939 hade Hitler tagit det Tjeckiska delen i Tjeckoslovakien när han hade lovat att inte göra det. Så därför litade ingen på Hitler längre. Sedan ville ha ännu ett landområde och det var den Polska korridoren och staden Danzig Då gjordes Molotov-Ribbentrop-pakten som var en överenskommelse mellan Sovjetunionen (Stalin) och Tyskland (Hitler) att inte anfalla varandra militärt. Hitler gick med på det eftersom han ville anfalla Polen utan att riskera ett tvåfrontskrig med både västmakterna och Sovjetunionen.

4 Hemliga Pakten Men Hitler och Stalin hade en annan pakt som ingen annan visste om. Pakten var att de delade upp österopa om vilka länder var och en skulle ha, istället för att kriga mot varandra. Finland, Estland, Lettland, Bessarabien och östra Polen var sovjeternas och tyskland fick västra Polen och Litauen.

5 Bara Början.. Den tyska armén gick över Polska gränser den 1 September 1939. Och eftersom Storbritanien och Frankrike hade lovat att hjälpa Polen, förklarade de krig mot Tyskland den 3 September Så det var bara början på ett väldigt stortkrig Bilder från 1 sep. 1939 Klicka på pilen när du är i bildspelsläge om du vill öppna instruktionscentret för PowerPoint. Ta reda på mer i instruktionscentret för PowerPoint (Klicka på pilen i bildspelsläge)


Ladda ner ppt "Molotov- Ribbentrop pakten"

Liknande presentationer


Google-annonser