Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Molotov- Ribbentrop pakten Adolf Hitler erövrade västra Polen. Hitler och Stalin gör en pakt och även en hemlig pakt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Molotov- Ribbentrop pakten Adolf Hitler erövrade västra Polen. Hitler och Stalin gör en pakt och även en hemlig pakt."— Presentationens avskrift:

1 Molotov- Ribbentrop pakten Adolf Hitler erövrade västra Polen. Hitler och Stalin gör en pakt och även en hemlig pakt.

2 Vad Är Molotov- Ribbentrop Pakten?  Pakten handlade om att Tyskland och Sovjetunionen inte skulle anfalla varandra millitärt.  Pakten var mellan Adolf Hitler och Josef Stalin som gjordes i moskva den 23 augusti 1939.  Stalin och Hitler var ”dödsfienden” eftersom Hitler var en Nazist och Stalin var kommunist. Så när människor fick reda på det tyckte dom att det var väldigt konstigt  Men det människorna inte visste var att de hade en hemlig pakt också.

3 Hur Började Allt? o I mars 1939 hade Hitler tagit det Tjeckiska delen i Tjeckoslovakien när han hade lovat att inte göra det. Så därför litade ingen på Hitler längre. o Sedan ville ha ännu ett landområde och det var den Polska korridoren och staden Danzig o Då gjordes Molotov-Ribbentrop-pakten som var en överenskommelse mellan Sovjetunionen (Stalin) och Tyskland (Hitler) att inte anfalla varandra militärt. o Hitler gick med på det eftersom han ville anfalla Polen utan att riskera ett tvåfrontskrig med både västmakterna och Sovjetunionen.

4 Hemliga Pakten  Men Hitler och Stalin hade en annan pakt som ingen annan visste om.  Pakten var att de delade upp österopa om vilka länder var och en skulle ha, istället för att kriga mot varandra.  Finland, Estland, Lettland, Bessarabien och östra Polen var sovjeternas och tyskland fick västra Polen och Litauen.

5 Bara Början.. Den tyska armén gick över Polska gränser den 1 September 1939. Och eftersom Storbritanien och Frankrike hade lovat att hjälpa Polen, förklarade de krig mot Tyskland den 3 September Så det var bara början på ett väldigt stortkrig Ta reda på mer i instruktionscentret för PowerPoint (Klicka på pilen i bildspelsläge) Bilder från 1 sep. 1939


Ladda ner ppt "Molotov- Ribbentrop pakten Adolf Hitler erövrade västra Polen. Hitler och Stalin gör en pakt och även en hemlig pakt."

Liknande presentationer


Google-annonser