Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp."— Presentationens avskrift:

1 Av Wilma

2 Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp till 150 kg Honan kan väga upp till 90 kg Deras päls är så tät att de kan simma utan att den blir blöt. Dom gräver på vintern för att få mat.

3 Renarna lever i norra delen av Finland, Norge och Sverige, Nordamerika, Grönland och Ryssland.

4 På sommaren äter renar gräs, rötter och svamp. Sedan på hösten äter renen dom växter som finns att äta. Men på vintern försöker de gräva fram lavar eller svamp.

5 Renar lever i flock och det är oftast honor och kalvar som är tillsammans i en flock och hanar i en annan. När det är parningsäsong har ungarna blivit stora och kan para sig. Under parningsäsongen så samlas hanarna och honorna tillmammans. Renen är vaken nästan dygnet runt och det beror på hur mycket snö det är.

6 Parningen börjar i början på september och varar i tre veckor. Om hanarna tycker att någon annan hane kommer för nära så kröker den upp ryggen och hotar att slå. Vid sällsynta tillfällen kan det komma två kalvar. Kalven är helbrun och väger 4-6 kg när den föds.


Ladda ner ppt "Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp."

Liknande presentationer


Google-annonser