Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Golfquiz Juniorernas kick off 18 april

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Golfquiz Juniorernas kick off 18 april"— Presentationens avskrift:

1 Golfquiz Juniorernas kick off 18 april

2 Golfquiz Juniorernas Kick-off 18 april
Ett lag = träningsgruppen Det är inte tillåtet att använda hjälpmedel som tex regelbok, surfplatta eller smartphone Vi avslutar med en snabbrepris på frågorna! LYCKA TILL!

3 1: Vi värmer upp med att gissa namnet på två golfspelare:
b)

4 2: Vad är en ”Albatross”? innebär att spelaren slår bollen i hål på ett slag under hålets par. innebär att spelaren slår bollen i hål på tre slag under hålets par. innebär att spelaren slår bollen i hål på två slag under hålets par.

5 3: Vilket av följande får en spelare ta bort innan han slår ett slag?
a) En plastpåse som ligger utanför banan. b) Ett bananskal som ligger i ett vattenhinder. c) En kotte som trillat ner från ett träd efter att spelarens boll stannat i en bunker.

6 4: Damgolfare Vem är det här? Annika Sörenstam Caroline Hedwall
Anna Nordqvist b) Vad heter touren som hon spelar på? 1. LPGA Tour 2. Nordea Tour 3. Ladies European Tour

7 5: Vad heter området på ett hål som ligger mellan fairway och green?
a) Tee b) Ruff c) Foregreen

8 6: Vilket uttryck är vi ute efter?

9 7: En spelare ”toppar” ett slag från en greenbunker vilket resulterar i att bollen hamnar i annan greenbunker. Efter missen tar hon flera provsvingar i sanden i den första bunkern där hon nyss slog. Vad blir påföljden? a) Ingen plikt. b) 1 pliktslag för att ha prövat ett liknande hinders beskaffenhet. c) 2 pliktslag för att ha prövat ett liknande hinders beskaffenhet.

10 8: Vad betyder den här markeringen?
Markerar 150 meter kvar till greenens mitt. Markerar ”Mark under arbete” – du måste droppa bollen. Markerar sidovattenhinder – vatten som går parallellt med spellinjen.

11 9: Vi söker två golfbanor.

12 10: Europatouren Vad heter den Europatourtävling för herrar som spelas i Sverige? b) Var och när spelas ovan nämna tävling 2015? c) Nämn någon svensk golfspelare som har spelat denna tävling?

13 11: Vad är inte ett löst naturföremål på green av följande alternativ?
a) Kotte b) Fågelspillning c) Jord d) En levande skalbagge e) Dagg f) Gräsklipp

14 12: I samband med att en spelare borstar bort lös sand framför sin boll som ligger på green, råkar han stöta till bollen så att den får ett nytt läge. Spelaren återplacerar bollen innan han puttar. Vad blir påföljden? a) Två slags plikt. b) Ett slags plikt. c) Ingen plikt.

15 13: The Majors a) Vilken av Majortävlingarna har nyligen ägt rum? b) På vilken bana och i vilket land spelas den? c) Vem vann tävlingen 2015?

16 14: Vad är en ”Duff”? Ett golfslag där man slår golfbollen rakt ut åt höger b) Ett golfslag där man träffar marken oavsiktligt innan man slår till bollen. c) Ett golfslag där man träffar högt upp på bollen.

17 15: Din boll ligger på fairway och du råkar sparka till den när du går fram till den. Vad säger reglerna? a) Ingen plikt och bollen ska återplaceras. b) Ett slags plikt och bollen ska återplaceras. c) Två slags plikt och bollen ska återplaceras.

18 Skiljefråga Vad är maxvikten på en golfboll ?


Ladda ner ppt "Golfquiz Juniorernas kick off 18 april"

Liknande presentationer


Google-annonser