Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spanien Erik Kicki 5B.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spanien Erik Kicki 5B."— Presentationens avskrift:

1 Spanien Erik Kicki 5B

2 … flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja de spanska skeppen från till exempel de holländska eller engelska när de varit ute till havs. Flaggan kom 1927.

3 Regering Infoga en bild på den person som styr "ditt land".
Konstitutionell monarki, Parlamentarism. Statschef kung Juan Carlos. Regeringschef, premiärminister Mariano Rajoy. Infoga en bild på den person som styr "ditt land".

4 Var ligger Spanien? Spanien ligger I sydvästra Europa och gränsar till Portugal, Frankrike och Andorra. Huvudstaden är Madrid Landet har ca 46 miljoner invånare Det finns mycket berg men även slätter och floddalar. Långa kuster mot Medelhavet och Atlanten Infoga en karta över ditt land.

5 Geografiska kännetecken i Spanien
Floder: Tajo, Ebro och Guadalquivir Sjöar: Lago De Sanabria Berg/bergskedjor: Pyrenéerna Gibraltar (Storbrittanien) Infoga en bild på något som kännetecknar geografin i ditt land.

6 Seder och traditioner Tjurfäktning förekommer i Spanien. I vissa delar av Spanien är det förbjudet på grund av att det anses vara djurplågeri. Flamenco är en traditionell dans i Spanien.

7 Ekonomi Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land".
Turism är viktigt för Spanien. Just nu är det stor arbetslöshet i Spanien Valutan i Spanien är euro Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land".

8 Turism i Spanien Mallorca och Kanarieöarna är stora turistmål
Barcelona är ett vanligt resemål, där kan man bl.a titta på fotboll på Camp Nou och besöka den kända kyrkan Sagrada Familia. Infoga nyckelpunkter från ditt lands historia utmed tidsaxeln.


Ladda ner ppt "Spanien Erik Kicki 5B."

Liknande presentationer


Google-annonser