Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Spanien Erik Kicki 5B. … flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Spanien Erik Kicki 5B. … flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja."— Presentationens avskrift:

1 Spanien Erik Kicki 5B

2 … flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja de spanska skeppen från till exempel de holländska eller engelska när de varit ute till havs. Flaggan kom 1927.

3 Regering Konstitutionell monarki, Parlamentarism. Statschef kung Juan Carlos. Regeringschef, premiärminister Mariano Rajoy.

4 Var ligger Spanien? Spanien ligger I sydvästra Europa och gränsar till Portugal, Frankrike och Andorra. Huvudstaden är Madrid Landet har ca 46 miljoner invånare Det finns mycket berg men även slätter och floddalar. Långa kuster mot Medelhavet och Atlanten

5 Geografiska kännetecken i Spanien Floder: Tajo, Ebro och Guadalquivir Sjöar: Lago De Sanabria Berg/bergskedjor: Pyrenéerna Gibraltar (Storbrittanien)

6 Seder och traditioner Tjurfäktning förekommer i Spanien. I vissa delar av Spanien är det förbjudet på grund av att det anses vara djurplågeri. Flamenco är en traditionell dans i Spanien.

7 Ekonomi Turism är viktigt för Spanien. Just nu är det stor arbetslöshet i Spanien Valutan i Spanien är euro

8 Turism i Spanien Mallorca och Kanarieöarna är stora turistmål Barcelona är ett vanligt resemål, där kan man bl.a titta på fotboll på Camp Nou och besöka den kända kyrkan Sagrada Familia.


Ladda ner ppt "Spanien Erik Kicki 5B. … flagga Idén med de röda och gula färgerna kom från den spanska kungen som menade att dessa färger gjorde det lättare att urskilja."

Liknande presentationer


Google-annonser