Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Cornflakes historia.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Cornflakes historia."— Presentationens avskrift:

1 Cornflakes historia

2 Det började med att de pressade vete helt normalt, som då blev till små flingor. Sen gräddas dom och blir lätta och spröda, och de var så flingorna kom till. Man har också andra ingredienser till att gör cornflakes t.ex. Majs som som kockade med malt, socker och salt. Det var just så som cornflakes som finns nu kom till.

3 Majs

4 Majsens historia Majs odlas i olika ställen i världen på ett majsfält. Majs kommer från USA delstaten Michigan. Innan majs- och vetekornen blir till spröda flingor måste kornens skalas och groddar tas bort, för att bli rena. De rensade majs- och vetekornen kokas i en tryckkokare med socker, salt och maltextrakt. Sedan torkas de i varm luft och pressas, d.v.s. plattas ut till flingor. Till sist rostas flingorna i ung.

5 Vete

6 Vetets historia Vete odlas över hela världen. Vetets började förmodligen i sydvästra Asien. Vete är ett rätt grovt ettårigt gräs med fina, rena, breda och gröna blad. Bladen kan bli drygt en meter !

7 Socker

8 Socker Socker kommer från sockerrör, som finns i Indien. Socker är en helt naturlig produkt och finns naturligt i alla växter. Socker har stor betydelse för smaken men ger inte bara söt smak, utan kan även balansera och runda av andra smakintryck.

9

10 Malt Malt är säd, vanligen korn som fuktas med vatten och fått gro. Malt används i tillverkning av öl och whisky men används även i påsk och julmust även i brödet memma.

11

12


Ladda ner ppt "Cornflakes historia."

Liknande presentationer


Google-annonser