Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Top Cats bildades 2001. Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Top Cats bildades 2001. Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början."— Presentationens avskrift:

1 Top Cats bildades Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början hade bandet en del konserter i hemtrakten och de var i första hand en lokal angelägenhet. Genom sin medverkan i SVT-dokumentären Raggarliv fick bandet ett bredare genomslag. Deras medverkan gjorde att en producent för Grynets show blev intresserad och Top Cats medverkade i Grynets Show två gånger. De medverkade också i Nyhetsmorgon som representanter för den nya vågen av "gammal, hederlig rockabilly".

2 Vad är hemligheten? – Vi tar inte oss själva på så stort allvar. Fast man undrar om det är därför det har gått bra, eller trots det? skrattar Jon självironiskt. Sedan blir han lite mer allvarlig. – Var och en i bandet har sin egen musiksmak. Det är inte så att alla sitter hemma och enbart lyssnar på rockabilly. Basisten Martin lyssna på elektroniska grejor som exempelvis techno, vår gitarrist Fredrik gillar Thåström och jag är inne på gammal soul som Ray Charles och Aretha Franklin. Det blir en intressant blandning som säkert bidrar till Top Cats sound och egenart.

3 Martin Lindahl Robert Jansson År 2004 slutade Kjellberg i bandet och ersattes av Robert Jansson och 2007 slutade Henrik Törnevik och ny kontrabasist blev Martin Lindahl.

4 Efter att Top Cats deltagit i TV-tävlingen Talang år 2010 och kommit till semifinal ville flera låtskrivare skriva musik till dem, bland andra Calle Kindbom, Thomas G:son, Fredrik Kempe och Peter Kvint.

5 Jon Kleppenes beskriver sig som något av en bandpappa
Jon Kleppenes beskriver sig som något av en bandpappa. Han fixar enligt egen utsago mycket av just ”runtomkringarbetet”. Han har exempelvis fram till nu skött alla bokningar – och har nu den huvudsakliga kontakten med bokaren. Han sköter också bandets underhållande hemsida.

6 Martin Lindahl Basisten Martin Lindahl har varit en ”seriös” musiker från start. Han studerar klassisk musik och är musikteoretiskt kunnig.

7 Fredrik Lilja Gitarristen Fredrik Lilja njuter av att spela i band ”med allt det innebär”. Han gillar musiken och livsstilen lika mycket.

8 Olle Sätterström Olle Sätterström är som sagt bandets nytillskott. Han kommer från Dalarna och är bandets multiinstrumentalist, han läser till trumpetlärare.

9 Robert Jansson Trummisen Robert är en riktig snackare och älskar att håller låda för alla som lyssnar – samt alla andra. Han är också bandets ”handy man”, den som får byta till vinterdäck.


Ladda ner ppt "Top Cats bildades 2001. Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början."

Liknande presentationer


Google-annonser