Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF."— Presentationens avskrift:

1 Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF.

2 Strandskolan har stöttat TUFF´s arbete i Dharampur sedan Strandskolan startade 1996. På bilden syns en brunn som TUFF bekostat för att byborna ska få tillgång till rent vatten.

3 TUFFs samarbetspartner i Indien heter Bikhu Vyas som beslutar hur pengarna fördelas mellan skolor, plantage, dammbyggen, mediciner, brunnar och boskapsinköp etc.

4 Dharampur är ett bergsområde där det är mycket fattigt. Barnen skulle inte kunna gå i skolan utan de sju skolor som bl a TUFF sponsrar.

5 Skolorna är internat. Eleverna får mat, skoluniformer och skolmaterial. På bilden förbereder eleverna sin egen förmiddagsmåltid (frukost och lunch). Eleverna åker hem till sin by en gång om året. Föräldrarna är välkomna att hälsa på vid ett öppet hus.

6 Alla elever får med sig en mangoplanta hem per år. Tanken är att mangon ska bidra till en självförsörjande by genom att; de kan sälja mangon på marknaden de kan äta den för att bli mätta och för att få nödvändiga vitaminer mangoträden binder jorden, som både förhindrar erosion och behåller fukt de egna barnen är kunskapsbärare genom att de kan plantera, sköta och kompostera vilket gör att byn inte behöver hjälp från utomstående

7 Här ser vi ett dammbygge som görs för att hålla kvar monsunens regn.

8 Kvinnorna gör dammen djupare och bär bort det som blir över till dammvallen. TUFF bidrar med ingenjörskunnande och material. Byn får ställa upp med arbetskraft.

9 Kvinnorna hämtar det vatten som behövs till matlagning, dryck, hygien, odling och boskap från närmsta brunn. Alla brunnar i Dharampurområdet är bekostade genom TUFF eller andra bidragsgivare. Principen är som vid dammbygge, byn ställer upp med arbetskraft och får hjälp med material och kunnande.

10 Vi möttes av glada och stolta elever och personal när vi besökte de olika projekten under sportlovet 2004. Strandskolan skickar ungefär 30 000 kr per år och vi fick se att pengarna användes med stor omsorg.


Ladda ner ppt "Dharampur i Indien Strandskolan i samarbete med Tyresö Ulands- och Fredsförening, TUFF."

Liknande presentationer


Google-annonser