Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

 uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: " uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord,"— Presentationens avskrift:

1  uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord, avklädda bilder eller hemligheter” På nätet som överallt annars där människor möts gäller de ”Vanliga grundreglerna för medmänsklighet och försiktighet:

2  som lägger ner tid och sätter sig in i elevernas digitala vardag  som diskuterar och resonerar och visar att vi bryr oss  som inte bara är oroliga och fördömer utan också lär av deras erfarenheter, kunskap och nyfikenhet  som kanske rent av lär sig någonting själva på köpet!

3 ”Mobbning på nätet ser i mångt och mycket ut som mobbning på skolgården. Den kan därför förebyggas och bekämpas med samma medel. Istället för att tänka ut nya angreppssätt och strategier kan det vara bättre att tillämpa dem som redan existerar”

4  Mobbning är ungefär lika vanligt på nätet som i ”verkliga livet”  Det är samma elever som mobbas och mobbar  Spridningseffekten på nätet är mycket snabbare än på skolgården.  På nätet finns inga ”rastvakter” att gå till om man blir utsatt.

5  Hur skaffar vi oss kunskap vi om elevernas digitala vardag?  Hur kan vi stötta våra elever så att de utvecklas till mogna nätanvändare som värnar om sin egen och andras integritet och förstår att värdegrunden gäller både i verkligheten och på nätet?

6 Om säkerhet på nätet  http://kollakallan.skolverket.se/saker/ http://kollakallan.skolverket.se/saker/  http://www.krankt.se/ http://www.krankt.se/  http://www.barnperspektivet.se/ http://www.barnperspektivet.se/  http://surfalugnt.se/ http://surfalugnt.se/  http://www.natvandrarna.se/ http://www.natvandrarna.se/  http://www.medieradet.se/Bestall--Ladda-ned/Verktygsladan/ 10 tips till föräldrar http://www.medieradet.se/Bestall--Ladda-ned/Verktygsladan/ Om nätet  http://itforpedagoger.skolverket.se/ http://itforpedagoger.skolverket.se/  http://www.medieradet.se/Bestall--Ladda-ned/Mediekunskap/ Lärarhandledningar mediekunskap http://www.medieradet.se/Bestall--Ladda-ned/Mediekunskap/  http://karinsikt.weebly.com/ En resurssida för pedagoger om IKT http://karinsikt.weebly.com/  http://www.ystad.se/skolvaskan http://www.ystad.se/skolvaskan


Ladda ner ppt " uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord,"

Liknande presentationer


Google-annonser