Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Grundidén är... att utveckla en idrott som fungerar lika bra för både funktionshindrade som icke funktionshindrade. Detta för att inte särskilja utövare.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Grundidén är... att utveckla en idrott som fungerar lika bra för både funktionshindrade som icke funktionshindrade. Detta för att inte särskilja utövare."— Presentationens avskrift:

1

2 Grundidén är... att utveckla en idrott som fungerar lika bra för både funktionshindrade som icke funktionshindrade. Detta för att inte särskilja utövare och för att man lättare ska kunna bilda lag.

3 Vi vill skapa samma förutsättningar för alla utövare genom att ”bygga in” handikapp. Vi har tittat på befintliga syssel- sättningar och utifrån dessa skapat nya.

4 Målgrupp Vi har inriktat oss på barn och ungdomar i åk 6-10, Tunaskolan i Lund, där en del har fysiska handikapp och majoriteten har koncentrationssvårigheter och/eller inlärningsproblem.

5 Fyra förslag

6 Fästboll + anpassningsbar svårighetsgrad + kommersiellt gångbar + fungerar i en gymnastiksal + inne och ute + bollsport för folk som har svårt att greppa + olika antal spelare + enkel poängräkning + enkelt att realisera + välbehövligt tillskott till skolidrotten

7 Handskar

8 Bollar

9 Mål

10 Användarstudie

11 Regler I Varje spelare har en handske på valfri hand Spelare som har bollen får inte förflytta sig Bollen får inte tas från den som håller i den utan måste passas vidare. En spelare får inte hålla i bollen mer än 4 sekunder Mål görs genom att bollen kastas på målet och om den sitter kvar blir det poäng.

12 Regler II Då mål gjorts utdelas en ny boll till det lag som ej gjort mål Lös boll tillfaller upphittare Vid misslyckat försök att göra mål tillfaller bollen motståndarlaget. Då det sitter 3 bollar på samma mål har det lag som placerat dem där vunnit

13 Prototyp 1 En mycket enkel version av spelet med ”färdiga” regler och olika regel- och svårighetsförslag för vidare test.

14 Tillverkning …

15 Prototyp 1

16 Användartest 1 3 olika klasser på Tunaskolan i Lund: Grupp 1 & 2: Åk 6-10 – olika lättare kognitiva svårigheter / minnesproblem / koncentrationssvårigheter Grupp 3: Åk 6-10 – olika kognitiva handikapp / fysiska handikapp

17 Användartest 1

18 Resultat Användartest 1 Kul Handsken och bollen ”låter” Målgård Förslag: handskar i lagfärger Förslag: höj- och sänkbara måltavlor

19 Prototyp 2 En så färdig version av spelet som möjligt – utseende och funktion ska stämma hos alla komponenter. ”Fästboll” är sedan, utanför själva projektets ramar, menat att vidareutvecklas i samarbete med olika partners till ett kommersiellt koncept.

20 Handske prototyp 2

21 Boll prototyp 2

22 Mål prototyp 2

23 Användartest 2

24 Resultat Användartest 2 Roligt Bra att måltavlorna hänger Måltavlorna ”coolare” Förslag: kardborrefria fält på tavlan

25 Positivt gensvar Certec informerar Skånska Dagbladet Förfrågan om köp

26 Tack…

27


Ladda ner ppt "Grundidén är... att utveckla en idrott som fungerar lika bra för både funktionshindrade som icke funktionshindrade. Detta för att inte särskilja utövare."

Liknande presentationer


Google-annonser